Kan ses enbart i Finland
Sportfinland

on 13.12.2017

  • 3 min
  • tillsvidare

- Keke on pienistä mikroautoista isän ja äidin tukemana noussut aste asteelta korkeammalle ja korkeammalle, tehnyt itse sen työn, raivannut tien, selostaja Matti Kyllönen kuvailee painokkaasti.

Rosberg ajoi paljon eri kilpailuissa hakien tietä huipulle.

- Hän ajoi ympäri maapalloa, kaikki kilpailut mihin hänet vain kutsuttiin ja missä oli rahaa tarjolla. Hän haki sillä valtavan kokemuksen, ja sitten vihdoin ja viimein -78 hän pääsi Theodore-talliin, joka on varmaan kaikkein huonoin talli missä suomalainen on ajanut, sanoo toimittaja Heikki Kulta.

Alku Formula 1:ssä ei mennyt putkeen.

- Kekehän opittiin tuntemaan siinä vaiheessa ikuisena keskeyttäjänä, Erkki Mustakari kuvailee Keken alkuaikoja F1-maailmassa.

Mutta Keke ei välittänyt vähättelevistä otsikoista.

- Hän oli täysin periksiantamaton, hän ei suostunut hyväksymään sitä, moottoriurheiluvaikuttaja Kari O. Sohlberg kuvailee Keken kunnianhimoa.

Kilpa-autoilua pidettiin pitkään erillään perinteikkäämmistä urheilulajeista, mutta Rosbergin maailmanmestaruus ja valinta Vuoden urheilijaksi vuonna 1982 oli sekin murtautuminen uuteen kauteen.

-Suomi oli liian pieni Kekelle, Kyllönen luonnehtii.

Urheilu-Suomen uusi jakso Bensaa suonissa nähtävissä nyt Yle Areenassa.

Televisiossa ensi-esitys keskiviikkoisin klo 21 Yle Teemalla. Sarjan jaksot esitetään myös TV2:lla aina torstaisin klo 19, Yle Teemalla lauantaisin klo 16.20 ja TV2:lla sunnuntaisin klo 21.

Urheilu-Suomen keskusteluohjelma Yle Puheella torstaisin klo 15. Urheilijoiden henkilökuvia lauantaisin klo 12:n jälkeen Radio Suomessa.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

TV-sändningens ljudspår finska stereo

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Sportfinland

Sportfinland är en berättelse om finsk toppidrott. Elitidrottare berättar vad som faktiskt hände under historiens avgörande stunder och om bakgrunden till händelserna. Medverkar gör Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli och mer än 100 andra finländare, som ägnat sig åt idrott. Det idrottsgalna folket i helfigur - i repris från och med den 11 juli. (Produktion: Yle, 2016)

Se också på