Avsnitt

 • När två av de senaste årens mest debatterade romanfigurer – Ester Nilsson och Hugo Rask – väcks till liv på Lilla Teaterns scen ges de inte en chans att lura några andra än sig själva. Med rapp raljans blottlägger uppsättningen både den blinda förälskelsens och den gränslösa narcissismens självbedrägeri.
  Redaktörer: Nina Sederlöf och Christel Pettersson.

 • Marit Lindqvist samtalar med författaren Hannele Mikaela Taivassalo om den dystopiska serieberättelsen Scandorama.

 • Europas blodiga närhistoria utgör fonden för Michael Barans nya pjäs på Nationalteatern. I Tyttö, joka käveli länkas tre kvinnoöden ur tre olika generationer ihop till en betraktelse om minne, glömska, skuld och försoning.
  Redaktörer: Jukka Isojoki och Christel Pettersson.

 • med utgångspunkt i Dieter Hermann Schmitz bok "Kun sanat ei kiitä - suomalaisinta sanaa etsimässä". I studion Marit Lindqvist och programvärden Hanna Norrena.

 • När regissören Jussi Nikkilä och dramaturgen Anna Viitala tar sig an Shakespeares klassiska kärlekstragedi på Nationalteatern är det inte i första hand släktfejderna och den förbjudna kärleken som står i centrum utan ungdomen. Tonårens känslokaos väller över scenen samtidigt som uppsättningen gör rent hus med dammiga rollmodeller.
  Redaktörer: Hannah Norrena och Christel Pettersson.

 • Marit Lindqvist samtalar om kalsongfylla som fenomen, livsstil och levnadsvisdom utgående från Miska Rantanens bok i Yle Vega Dag 7.3.2018 tillsammans med programvärden Hannah Norrena.

 • Han föddes som kvinna, lever i dag som man - men tänk om han också hade haft ett annat val?
  Axel - soolo miesäänelle är en föreställning om stympad identitet och tvåkönsnormens otillräcklighet.
  Redaktörer: Hannah Norrena och Christel Pettersson.

 • Marit Lindqvist presenterar Fredrik Långs roman "Basim, min kära" i Vega Dag 6.3.2018, programvärd är Hannah Norrena.

 • I Pipsa Lonkas nya pjäs på Teater Viirus får den mänskliga maktfullkomligheten en välbehövlig törn när subjektet förvandlas till objekt. I Den Andra Naturen granskas människan som art med den utomståendes blick och resultatet är både roligt och berörande - men framför allt avslöjande absurt.
  Redaktörer: Hannah Norrena och Christel Pettersson.

 • Vad händer om vi drar detektivrocken på oss och följer myterna i spåren ända fram till deras egen tillkomsttid? Vad lär vi oss om människorna som diktade fram dem - och vad lär vi oss om oss själva?
  På Nationalteatern tar Juha Hurme publiken med på en fiktiv tidsresa till våra egna hemknutar för drygt tusen år sedan.
  Lemminkäinen bygger på teman ur hans prisbelönta bok Niemi.
  Redaktörer: Jukka Isojoki och Christel Pettersson.

 • "Jag tror att vi lätt kommer topp fem, om inte till och med vinner!"

  Joy och Linnea Deb är inte ovana med succé i Eurovision Song Contest - de var med och skrev Måns Zelmerlöws vinnarlåt Heroes år 2015. Nu reser deras "Monsters" till Lissabon tillsammans med Saara Aalto som representerar Finland.

  Hanna Othman träffade de lyckliga upphovspersonerna bakom UMK vinnaren.

 • Vardag. Hela ordet känns som en ömmande varböld vi ofrivilligt släpar på. Men vad händer om den spricker? På Q-teatteri rämnar världen när skräckfantasierna plötsligt får kropp. Faran kittlar - men bara när den kan kontrolleras.
  Redaktörer: Nina Sederlöf och Christel Pettersson.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också