Vegas sommarpratare podcast

Conny Karlsson 2017

 • 22 min
 • tillsvidare

Conny Karlsson: Livet tar inte slut med en påse på magen.
Kulstötaren Conny Karlsson hade en lovande karriär framför sig då läkaren gav honom beskedet som satte stopp för allt.
Diagnosen han fick var Colitis Ulcerosa, en av två sjukdomar som går under benämningen IBD, eller inflammatory bowel disease. Det vanligaste symptomet är blodiga diarréer som inte går att få stopp på. En följdsjukdom på det är skleroserande kolangit, som Karlsson också har.
Även om sjukdomen blivit så vanlig här i Finland så tycker jag att det pratas väldigt lite om den. Kanske människor tycker att det är pinsamt att prata om den, eller främst symptomen, funderar Karlsson.

Red. Heidi Grandell-Sonck

Sändningar

 • fr 4.8.2017 7.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Skådespelaren Pekka Strang blev framgångsrik alltför tidigt i sin karriär. Lyckligtvis gick hybrisen över och han landade i verkligheten igen. I sitt sommarprat talar han om hur det är att vara född med en stark självkänsla, om att bli chef innan man är riktigt redo för det och om opålitliga minnen.

  Redaktör: Jessica Jensen
  Produktion: Parad Media

 • X Factorvinnaren Tika Sevón Liljegren är född i nepalesiska Himalaya, men adopterades tidigt av ett svensk-finskt par. Hon växte upp i Sverige och Finland. Som 22-åring fick hon chansen att åka till Nepal för att leta efter sina rötter. Hon hittade sin storebror Bhupal och en massa andra släktingar. I sitt sommarprat i Yle Vega tar Tika lyssnarna med på den spännande resan.

  Redaktör: Thomas Lundin
  Produktion: Parad Media

 • Europaparlamentariker Nils Torvalds drömde i sin ungdom om att bli trummis och fortfarande är musiken en stor passion i hans liv. I sitt sommarprat talar han om dålig och bra musik, bortom smak eller proffsighet. Det finns andra parabler som kan spela in.

  Redaktör: Thomas Lundin
  Produktion: Parad Media

 • Författaren och journalisten Karin Erlandsson och hennes man fick två biologiska barn. Men efter det var det stopp. I flera tunga år försökte de få ett tredje barn, men gav till sist upp och ställde sig i adoptionskö. I sitt sommarprat talar Karin öppet och osminkat om längtan efter att få ett barn och om den långa vägen till att bli adoptionsförälder. Och om skulden och skammen som fortfarande omger missfall och ofrivillig barnlöshet.

  Redaktör: Maria Sundblom Lindberg
  Produktion: Parad Media

 • Författaren och chefredaktören Rafael Donner är ett känsligt djur som har funderat mycket på sin roll, på manlighetsnormen, på vad som är rimligt att förvänta sig av andra och om oskrivna regler. I sitt sommarprat talar han om manlighet och kvinnlighet och om hur man stryper en tupp och sitt eget ego.

  Redaktör: Maria Sundblom Lindberg
  Produktion: Parad Media

 • Hjälten från Åbo salutorg Hassan Zubier blev en kändis både i Finland och utomlands efter sitt hjältedåd i augusti 2017 då han med risk för sitt eget liv hjälpte sina medmänniskor undan terrorattacken. I sitt sommarprat berättar han om händelsen och om hur den påverkat hans liv.

  Redaktör: Maria Sundblom Lindberg
  Produktion: Parad Media

 • På 1960-talet var hon Finlands första rocksångerska, med en lång och framgångsrik karriär. En sommardag 1973 hittade hon sin pappa död och det kom att förändra allt. Hon lämnade scenen och började ett nytt liv i Sverige. I sitt sommarprat ser Ann-Christine tillbaka på sin karriär.

  Redaktör: Thomas Lundin
  Produktion: Parad Media

 • Skådespelaren Sara Soulié är fascinerad av val. I sitt sommarprat talar hon om de små och större val vi alla gör i vardagen – ibland medvetet, ibland omedvetet. Speciellt talar hon om alla de val som frilansskådespelare ständigt utsätter sig för då de söker jobb i pjäser, filmer och tv-serier och om risken att bli bortvald.

  Redaktör: Thomas Lundin
  Produktion: Parad Media

 • Patrick Tiainens sommarprat handlar om himmel och helvete. Han är frikyrkopastorn som blev fast för att ha förhållande med en annan man. I sitt sommarprat talar han om att leva med en lögn. Han talar om segertåg och korsfästelse, men mest om vägen till att bli den man blev skapad till.

  Redaktör: Maria Sundblom Lindberg
  Produktion: Parad Media

 • Kulturjournalisten och författaren Camilla Lindberg älskar öar och öliv. I sitt lyriska sommarprat tar hon lyssnarna med på en resa till Rosala, Vänö och Jurmo, till Leros, Lipsi och Kos. Men också till inre landskap, till de öar som vi alla bär med oss och kanske rentav är.

  Redaktör: Thomas Lundin
  Produktion: Parad Media

 • Ekenäsfödde stjärnkrögaren Pontus Dahlström lyckades efter år av hårt arbete få hela tre Michelin-stjärnor för sin restaurang Maaemo i Oslo. Men framgången hade ett mycket högt pris. I sitt sommarprat berättar han om den burnout som han drabbades av och om vägen tillbaka.

  Redaktör: Thomas Lundin
  Produktion: Parad Media

 • Standup-komikern Josefin Sonck säger att det som folk i allmänhet är mest rädda för är att ställa sig på en scen och försöka få publiken att skratta. På andra plats kommer döden. För egen del håller hon med – trots att hon har gjort standup-komiken till sitt yrke. Troligtvis är det vetskapen om att hon ändå en dag ska dö som får henne att trots rädslan. I sitt sommarprat talar Josefin om sin egna och andras rädslor.

  Redaktör: Thomas Lundin
  Produktion: Parad Media

Inga kommande avsnitt

Lyssna också