X3M Fokus

Yle X3M - Yle Arenan 29 dagar

X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band.

Avsnitt

 • Är folk faktiskt förvånade över att taxfree inte är billiga butiker? H&M börjar hyra ut kläder vid Sergels torg i Stockholm, men nånting är fishy. IS-kvinnorna, Youtube och Hongkong-protesterna, Rysslands nya kärnkraft som FLYTER! och Roman Eremenko står också på schemat. Och allt börjar såklart med nyhetsquiz. Bene!

 • Simon försvarar Meghan Markle och Amazonas, medan Fanny berättar om en skola i Skellefteå som använde ansiktsigenkänning alltså face recognition software för att kolla vem som skolkar. Tills de dömdes till böter. Vi pratar om Putin, om Boris och om klimatångest (The Usual Suspects anyone?) men också om skrikande barn på restauranger och om vad Finland tjänat på EU-medlemskapet. OCH så berättar vi om en tysk pojke som "lånade" sina föräldrars bil och åkte på joyride på Autobahn i full fräs!

 • I Change My Mind ifrågasätter vi klassresor med skolan, och får stark kritik från lyssnarna. Bra så! Vi snackar om Trumps avbokade besök till Danmark, Putins väldigt bokade besök till Helsingfors, om trakasserilagarna i Frankrike, om regnskogen i Amazonas som brinner där den inte huggs ner och om vilda kor som terroriserar skogarna runt Jyväskylä.

  Monica kommer in och berättar om det populära kaféet i Lovisa, medan Simon och Malin diskuterar, sörjer, ondgör sig över dumma Disney som är så snåla att dom offrat Spider-Man på altaret, vilket innebär att Tom Holland, världens bästa Spindelman, antagligen försvinner från Marvels filmuniversum. Den nyheten kom på Andrew Garfields födelsedag.

 • De bästa bitarna från den senaste tiden, då Simon är på viktiga möten :--)

 • En flaskpost från 1969 har hittats och det är så vackert. Trump vill köpa Grönland och det är inte vackert. Regeringen "kan inte" sänka skatten på mensskydd nu, österbottniska datorer med känsliga sjukvårdsuppgifter OCH LÖSENORD SKRIVNA PÅ LAPPAR FAST PÅ LAPTOPPARNA har hittats på en loppis i Björneborg, och Islands glaciärer smälter, allt vilket är ovackert. Också nyhetsquiz och världspremiär för Oliver och Malin som eftermiddagens radarpar.

 • Simon är på festival i Ekenäs så vi bjuder på de bästa repriserna från den gångna veckan (y)

 • X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band. Simon, Max och Isabella ger dig dagens viktigaste samtalsämnen.

 • X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band. Simon, Fanny och Isabella ger dig dagens viktigaste samtalsämnen.

 • Isabella förstår sig inte på folk som bryr sig om sina bilar, Simon förstår sig inte på boxare som inte förstår att Saudiarabien är ett kontroversiellt land och ingen förstår sig på vem som har fel då Priyanka Chopra anklagas för hindunationalism. Vi snackar också om exotiska djur, om klamydiavaccin och ebolamedicin, och om varför volleybollsherrarnas landslag har förlorat samtliga 14 matcher under nya tränaren Joel Banks.

 • Mycket trevligt avsnitt, bortsett från att det handlar mycket om hemska saker. Vi snackar om bland annat den stoppade terrorattacken mot en moské i Norge och om traffickinganklagade Jeffrey Epsteins självmord. Men också lite lättsammare nyheter som Tero Pitkämäkis redan nu avslutade säsong och Mileys och Liams avslutade förhållande (finns kärlek?). Och så är det nyhetsquiz ju.

 • Ett oliiiiiiidligt spännande nyhetsquiz! Evenemangstips för hela Svenskfinland! Analys av statliga spelmonopolet Veikkaus, av Italiens politiska kris och en förutsägelse som heter duga av Max gällande Premier League-säsongen! PLUS: DEN VITA KÄNGURUNS HISTORIA!!1! Det finns inget, absolut inget bättre sätt att börja veckoslutet på än detta avsnitt av Fokus. Hands down. *drops mic*

 • Vi snackar Trump i El Paso (är demokraterna egentligen barnsliga?), vi snackar om Colin Kaepernick, om rasistiska fotbollsfans, om instagramkändisen Sofia Belórf och om sommartiden. Mycket kul. Och en intervju med Kaya Pakaslahti, regissör och författare bakom Yles storsuccé Badrumsliv.

Klipp

Lyssna också