Sommarkollo

to 1.6.2017

  • 21 s
  • utgått

Hela serien på Arenan från 1.6.2017
Yle Fem torsdagar kl. 18.30 med start 1.6.2017.

Seriestart: Sommarkollo

Sommarkollo är en dramaserie för 8-13 åringar.

Fem 13-åringar spenderar en vecka av sin sommar på ett sommarläger. Sommaren är fylld av drama, kärlek, svek, vänskap och upplevelser.

Serien återspeglar en sommarkänsla med värme, solnedgångar, duggiga sommarmorgnar och fart, men är inte rädd för att dyka in i känslor som sorg eller ensamhet; Alla gör vi dumma eller elaka saker ibland och alla har vi en inre styrka. Ingen är perfekt.

Serien är skriven och regisserad av Elin Grönblom, som även stod bakom serien Fanny (2014), och producerad av Five Corners Production i samarbete med Yle Fem, SVT, NRK och DR.

I rollerna: Elin Neuvonen (Cessi), Anna Wrede (Cia), Enja Vilhunen (Cynthia), Alvar af Schultén (Kalle), Jonas Riska (Martin), Ida Määttänen (Liv), Casper Aarnio (Viktor), Anna-Karin Siegfrids (Linda), Per Backlund (Pelle) samt som lägerbarn Fanny broman, Nadia El Amri, Anton von Nandelstadt, Sebastian Silén, Ellen Väärä, Oliver Wellman, Josefina Gripenberg.

13 x 10 minuter.

Suomenkielinen tekstitys.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

TV-sändningens ljudspår svenska stereo

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Sommarkollo

En sommar fylld av drama, kärlek, svek, vänskap och upplevelser

Sommarkollo är en TV- och Webbdramaserie för 8-13 åringar. Fem 13-åringar spenderar en vecka av sin sommar på ett sommarläger. Sommaren är fylld av drama, kärlek, svek, vänskap och upplevelser. Före lägret och TV avsnitten får vi lära känna ungdomarna via socialt media; varje karaktär lägger under ett par veckors tid ut egna youtube videon och under videorna och seriens gång kan man även följa med karaktärerna på Instagram. Serien skall återspegla en sommarkänsla med värme, solnedgångar, duggiga sommarmorgnar och fart, men vi är inte rädda för att dyka in i känslor så som sorg eller ensamhet; alla gör vi dumma eller elaka saker ibland och alla har vi en inre styrka. Ingen är perfekt. Serien är skriven och regisserad av Elin Grönblom, som även stod bakom serien Fanny (2014), och producerad av Five Corners Production i samarbete med Yle Fem, SVT, NRK och DR.

Se också på