Skampodden

I podden diskuterar vi vänskap, kärlek, Girl Power, att hooke, drittsekkar samt själva fenomenet Skam.

Skampodden följer med den sista säsongen av den norska serien avsnitt för avsnitt. Podden görs av två Vilde-fans och ett Sana-fan som ändå älskar alla karaktärer: Frida Holmberg, Mia Haglund och Veikka Lahtinen.

Avsnitt

 • I det allra sista avsnittet av Skampodden tar Mia, Frida och Veikka farväl av Skam.
  Vi snackar om Skams lyckliga Hollywoodslut och om vem av huvudpersonerna vi önskar att hade fått en egen säsong.

  Dessutom lite nostalgi, en grundlig analys av det allra sista klippet samt funderingar om hur våra egna Skamklipp skulle se ut.

 • Avsnitt nio i Skampodden är extra långt eftersom Mia, Frida och Veikka analyserar säsong fyra tillsammans med gästen Andrea Svanbäck!

  Vi snackar om betydelsen av att ha en muslimsk person i huvudrollen i en nordisk serie, men diskuterar också modet och musiken i Skam och vad Skam har gjort för den nordiska gemenskapen.

  Plus borde Eskild få en spinoff och vad ska Julie Andem göra nu?

 • I avsnitt åtta av Skampodden snackar Mia, Frida och Veikka om tjejgäng och girlpower samt hur vänskap mellan tjejer porträtteras på tv. Dessutom Yousanas återkomst, samt Williams återkomst!

 • I avsnitt sju av Skampodden snackar Mia, Frida och Veikka om att sprida hat och snacka skit på nätet. Vi funderar också på vems ansvar det är att utbilda folk– måste Sana själv se till att människor inte har fördomar om henne som Isak säger? Frida är oinvesterad i Yosana, medan Veikka vill att Nora blir intellektuell och Mia att hon blir vegan.

 • Det sjätte avsnittet av Skampodden låter lite annorlunda än vanligt, eftersom Veikka är på vift och special guest star AG snackar med Mia och Frida.
  Vi diskuterar Sanas sätt att använda smink och färger när hon mår dåligt, hennes förhållande till sina föräldrar, samt irriterar oss på att alla tycks äta så mycket morötter i Skam. Dessutom funderar vi på om Sana fått för lite utrymme i sin egen säsong och AG kommer med förslag på Sanas framtida karriär.

 • I avsnitt fem av Skampodden är Mia, Frida och Veikka VÄLDIGT UPPRÖRDA. Vi diskuterar att bli sviken, att ha ångest och och hur det känns när ens crush hånglar med nån annan. Dessutom funderar vi på om Yousef är en Føkkboy.

 • I avsnitt fyra snackar Mia, Frida och Veikka bland annat om att unfrienda någon på Facebook, nykära par som inte har någon respekt för andra och om alla sidospår som finns i säsong fyra. Dessutom längar vi efter att bli förtjusta och pratar om inte banta.

 • Det mest intensiva avsnittet i säsong 4 har sett dagens ljus. I Skampoddens tredje del pratar Mia, Frida och Veikka om Queen Sanas russebusskupp, hennes förhållande till sin mamma, samt Yousef och morötterna. Dessutom reder vi ut vem Mikael riktigt är.

 • Äntligen börjar det hända grejer! I avsnitt två talar Mia, Frida och Veikka om russebussar, Sanas nya crush och varför ingen i Skam verkar läsa böcker. Dessutom pratar vi om vardagsrasism och Mia visar prov på sin norska!

 • Mia, Frida och Veikka är taggade efter första avsnittet av säsong 4! De hoppas att Sanas säsong inte blir för mycket politik och att Chris får utrymme att utvecklas. Och så spekulerar de över om karaktärerna i något skede börjar ta livet av varandra.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också