Östnyland på 20 minuter

Ars-kaku och ett stort farväl

 • 19 min
 • utgått

I dag tredej mars handlar Östnyland på 20 minuter om den kommande premiären för Liljendalrevyn nummer 39. Vi avtackar en långvarig medarbetare och kollega samt träffar elever vid Akans invandrarlinje.

I programmet medverkar Otto Nylund, Sune Bergström samt Natali, Annika och Maria.

Vi som gör programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Sändningar

 • fr 3.3.2017 11.50 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Den fridlysta uttern är en allt vanligare syn i Östnyland. Går du över Mannerheimgatans bro i Borgå kan du ha uttrar under dig. Vi är med när Nordens största grensletruck lyfter ett 400 tons fartyg i Valkom hamn. Dessutom handlar det om teater, sex och dejting med Albert Häggblom.

  Du hör också Stella Brunberg, Jukka Jaatinen och Christian Lindén.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Heini Rautoma, Helena von Alfthan och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • PSS tror på FM-guld i innebandyligan. Det säger Kia Kunttu som spelar i laget. Du får vara med på språkdusch i Salpar skola i Sibbo och så hör du den överraskade rosenbrudgummen Johan Boxberg. Han visste inte om att han var anmäld att gifta sig offentligt!

  I programmet hörs också Salpar skolas rektor Kasper Nyberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mikael Kokkola, Heini Rautoma och Fredrika Sundén.

 • I höst kommer författaren Sabine Forsblom ut med en ny bok. I vår podcast avslöjar hon vad den ska heta och handla om. I helgen blev det klart att Lovisa Tor spelar om guld i innebandyns division ett, men laget har många skadade spelare. Lagledare Peter Tuominen kommenterar läget.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser och Leo Gammals. Nyhetschef är Fredrika Sundén.

 • Det var inget enkelt beslut att fatta, men nu är det klart att Borgå delar ut gratis kondomer och p-piller till ungdomarna i staden. Under fredagskaffet löser Christel Liljeström och Malin Lönnroth Lovisas bokproblem och dessutom blir det pridefestival i Sibbo i år igen. Bland annat det här i vår podcast idag.

  Du hör också Emma Lidman.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mikael Kokkola och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Staten kräver Avanti på en halv miljon euro. Hur ska det gå för sommarmusikfestivalen? I Lovisa behöver man hjälp med att rädda 100 000 böcker. Dessutom har ölälskarna gått samman, nu ska Lovisa få eget öl. Bland annat det här i vår podcast idag.

  I programmet hör du Mikko Airas och Thomas Rosenberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Helena von Alfthan. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Varför skulle ett fullmäktigeavtal behövas i Lovisa? Det får fullmäktigeordförande Otto Andersson berätta. Vi hör också mer om huvudrollerna i Lurens sommarteater i år. Dessutom pratar vi om Lovisa Tors framgång och om utmaningar i vardagen för de afghanska pojkarna i Nickby.

  I programmet medverkar Peik Salminen, Otto Andersson, Birgitta Ehrstén, Masaod Alizada, Ezzat Najafi, Hashem Mohammadi och Mirella Pendolin-Katz.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Visste du om att biblioteket i Sibbo lånar ut kubbspel och frisbeear? Nu vill Nickbybor också skapa ett lager för idrottsredskap. Vi träffar nya rektorn för Lovisa medborgarinstitut. Hon berättar att MI-trenden i Finland är jag-fokuserad och att Lovisa MI behöver lärare som kan svenska.

  I programmet hörs Merja Sillanpää, Micaela Röman, Malin Hollmén, Aslak Bredenberg och Christel Nordgren.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Leo Gammals, Heini Rautama och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hur känns det för Raoul Karlqvist från Borgå Akilles bandyherrar efter bronset? Vi hör mer om utmaningarna för tidningen Östnyland. Och så får vi veta hur det gick sedan för de sex par som hittills har varit med om ett rosenbröllop i Lovisa.

  I programmet medverkar Carola och Sören Jordman, Jeanette Sarström, Raoul Karlqvist och Helén Kurri.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Trömpperit förbereder sig inför Akilles bandybronsmatch i Jyväskylä och vi har besök av hejaklackens ledare Kristoffer Smeds. Kyrkoherden i Sibbo svenska församling, Helene Liljeström, blickar tillbaka på sina 30 år som präst.

  Det blir också fredagskaffe med Christel Liljeström och Malin Lönnroth. Vi pratar om kvinnodagen, jämställdhet i de östnyländska skolorna och män som alltid gör fel, vad de än säger.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Lone Widestam och Leo Gammals. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Allt fler unga kvinnor flyttar till Mörskom, men samtidigt föds för få barn. Vår reporter undrar varför det är så. Vi hör också mer om hur man firar Kvinnodagen i Almska gården i Lovisa. Dessutom får vi veta vad Tremilaloppet i Sibbo går ut på.

  I programmet medverkar Sam Fransman, Sabah Samaletdin, Paola Dadda, Nina Björkman-Nystén och Ralf Forsström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Olavi Kaleva berättar hur det känns att möta Lovisaborna på gatan, tio månader efter hans avgång som stadsdirektör i Lovisa. Vi uppmärksammar det att grundskolorna nuförtiden ska ha en jämställdhetsplan och frågar hur arbetet har kommit igång i Söderkulla i Sibbo. Och så ringer vi upp och gratulerar Lovinfo, som fyller två år i dag.

  I programmet medverkar Jan-Erik Holmqvist, Mikael Nyberg, Elza Vuorinen, Laura Wallenius, Olavi Kaleva samt Camilla Stenvall.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Innebandylaget Lovisa Tor kom tredje i första divisionen och står nu inför slutspelen. Jonas Hällfors berättar vad han tror om lagets chanser att klara sig i FM-ligan. Du hör också nya räddningsdirektören i östra Nyland, Peter Johansson, som är kritisk till att slå ihop de nyländska räddningsverken till en enda jätteenhet. Dessutom får du höra Borgåbornas egna teorier om varför Borgås invånarantal minskar.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Heini Rautoma, Fredrika Sundén, Stefan Paavola och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också