Radio Suomi Kokkola

Vetelin työpajalla puretaan elektroniikkaa

 • 7 min
 • utgått

Vetelissä Kokkotyösäätiön työpajalla on käynnistynyt yhteistössä Kuusakosken kanssa elektroniikan purkupaja, joka ottaa vastaan tarpeettomaksi jääneitä laitteita. Palvelu on tarkoitettu kaikille kuntalaisille ja myös yrityksille. Antti Kettumäen haastattelussa ovat työvalmentaja Tuomas Hihnala ja työvalmennettava Sami Hankirauma.

Sändningar

 • to 2.3.2017 17.40 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Keski-Pohjanmaalla on tänä kesänä keskimääräinen lakkasato, sanoo Luke eli luonnonvarakeskus. Samaa mieltä on ahkera toholampilaismarjastaja Antero Ylitalo, jolle Kati Latva-Teikari pirautti.

 • Himangan Urheiluhalli eli kaarihalli siirtyi vuosi sitten halliosakeyhtiöltä Himangan Urheiluseuran omistukseen. Nyt on remontti käynnissä ja lämmityskuluja pienennetään “urakalla”. Raila Paavola kävi katsomassa, miten paikka komistuu.

 • Kokkolalainen Helmi Nilsson julkaisi kaksi kirjaa samaan aikaan. Reppu selässä - Runoja elämän varrelta on hänen toinen runokirjansa. Sen sijaan Polun varrelta - Kirjeitä ja kohtaamisia on ensimmäinen kirja ja se on saanut Suomi Finland 100 -tunnuksen. Helmin kanssa jutteli kirjoista Niina Koskela.

 • Pauli Poranen on käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmän Pihlajan jengi, jonka ensi-ilta on heinäkuun 5. päivä Ykspihlajan kesäteatterissa Kokkolassa. Pihlajan jengi pohjaa tositapahtumiin kertoen ykspihlajalaisten nuorten miesten välillä väkivaltaisestakin elämästä 1970-luvulla. Itsekin nuorena miehenä jengitappeluissa eri puolilla Pohjanmaata kulkenut jengiläinen Pauli Poranen on Ismo Vähäsarjan haastattelussa.

 • Perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokouksesta muodostui odotettuakin mieliinpainuvampi, ainakin kokkolalaisen Alpo Ylitalon kohdalla. Ylitalo on vuosikaudet ollut perussuomalaisten kantavia voimia Kokkolassa ja valtakunnallisia tehtäviäkin on riittänyt. Puoluekokouksen aattona hänelle kuitenkin ilmoitettiin, että hänet on erotettu puolueestaan. Alpo Ylitaloa haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa puhutti tällä kertaa maksuton päivähoito. Myös Kokkolan koulupäätökset ja perussuomalaisten puheenjohtajakuviot nousivat keskusteluun. Studiossa olivat Hellevi Kytölä, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Hullu elämä on Ylivieskasta kotoisin oleva viisihenkinen yhtye, joka soittaa raikasta suomenkielistä poprockia punk-vaikutteilla. Kolme yhtyeen jäsentä, Herkko Ruuska, Joose Heinonen ja Teemu Isosalo olivat Radio Suomen Kokkolan aamussa Ismo Vähäsarjan vieraina. Puhetta riitti muun muassa uudesta singlestä Tervetuloa ansaan.

 • Perjantaiseurassa muun muassa perussuomalaisten puheenjohtajakuvioita, ministerisalkkujen painavuutta ja virtuaalista nykyelämää pohtivat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Jutta Urpilaisen päätöksestä asettaa perhe presidenttiyden edelle sekä Kokkolan ailahtelevista koulupäätöksistä keskustelivat Jussi Korpi, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa lentoliikennettä uhanneen lakon siirtämisestä ja Kokkolan kouluverkkoesityksen myllerryksistä keskustelevat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Hellevi Kytölä. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • 6905 talouteen jaetaan Ylivieskassa tänään toista kertaa Vieskan viikko -kaupunkilehti. Vieskan viikko on monelle ylivieskalaiselle entuudestaan tuttu. Aikoinaan 90-luvulla lehteä julkaistiin muutamia vuosia, mutta taukoa lehden ilmestymisessä ehti vierähtää noin 20 vuotta. Uuden Vieskan viikon päätoimittaja ja kustantaja Elina Kytökorpi on Ismo Vähäsarjan haastattelussa.

 • Vielä 40 vuotta sitten äidin ykköstyypin diabetes oli raskaudelle este. Nykyisin vain äärimmäisen harvoin lääkäri joutuu toteamaan diabeetikkoäidille, että riski on liian suuri. Kokkolalainen 28-vuotias Elina Mäkinen on ykköstyypin diabeetikko, joka on pistänyt itseään 9-vuotiaasta lähtien. Vaikka Elina on elänyt diabeteksen kanssa suurimman osan elämäänsä, hänen ensiraskautensa ei ollut helppo. Elina Mäkistä haastattelee Mari Hautamäki.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Lyssna också