Östnyland på 20 minuter

to 2.3.2017

 • 20 min
 • 5 mån. 7 d

I dag handlar Östnyland på 20 minuter om Borgå Akilles bandyherrars senaste framgång, om hur man ska få fart på restauranglivet i Lovisa och om varför föräldrar till barn i Kyrkoby skola i Sibbo är oroliga. Det blir också mer om kandidatlistorna inför vårens kommunalval ur östnyländsk synvinkel.

I programmet medverkar anfallaren Andreas Flinck, Lovisabon Nadja Plosila, Borgåbördige statsvetaren Isak Vento och Sibboföräldern Anneli Lindblad.

Programvärd är Katarina Lind, nyhetsvärd är Stefan Härus och morgonreporter är Mikael Kokkola. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Sändningar

 • to 2.3.2017 11.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Köpmännen i Borgå är säkra på att hemkörd mat är framtiden. Men Borgåborna har inte hittat oss än, säger köpmännen. Vi har besök av Miira Holländer från Borgå som är jurymedelem i MGP.

  Du får också en översikt över de största samtalsämnena den här veckan. Frida Frankenhaeuser bjuder Christina Mickos, Anders Andersson och Malin Lönnroth på morgonkaffe.

  I programmet hör du Miira Holländer, Christina Mickos, Anders Andersson och Malin Lönnroth.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Akilles handbollsherrar förbereder sig inför säsongsstarten och Lovisas nya museiintendent är både arkeolog och bonde.

  I programmet hör du Ulrika Rosendahl, Marika Lindholm, Anulissa Hokkanen och Ric Liljendal.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Mikael Kokkola. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Finns det ett språkkrig mellan församlingarna i Borgå? Vad tycker biskop Björn Vikström om situationen? Och vad händer nu i Lovisa efter att det blivit klart att två nya församlingar grundas? Svaren på de här och andra frågor får du i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar Ingolf Lindén, Mikko Reijonen, Raimo Ikonen, Juhani Pessala, Stina Lindgård och Björn Vikström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Carmela Walder och Hanna Othman är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hilma Ahonen flyttade från Kyrkslätt för att gå i barackskola i Borgå. - Nu mår hon jättebra, säger mamma Sirpa. Det blir dyrt och leder till långa köer då Borgåborna inte annulerar sina läkartider vid hälsostationen. Bland annat det här i vår podcast idag.

  I programmet hör du Tuulahannele Halsey, Sirpa Ahonen och Jeff Westerlund.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Mikael Kokkola. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • ÅIF:s innebandydamer från Sibbo inledde säsongen i FM-ligan. Vi besöker nya Vårbergaskolan i Borgå som snart är klar. Bland annat det här och en hel del om tranor och småfåglar i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Thomas Hedberg, Niklas Läckström, Hannele Heiskanen-Nyström, Kia Lehmusvuori och Hanna Lundström.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind, Stefan Paavola och Hanna Othman. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Konstskolan i Borgå har tagit emot en donation på 1 200 konstböcker. Vårt nya diskussionsprogram har premiär. Med är bland annat en känd ex-politiker och en kapten. Hör hela samtalet i podcasten.

  I programmet hör du Leena Stolzmann, Anni Elif, Christel Liljeström, Anton Lindborg och Ted Lönnroos.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Leo Gammals. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Lovisafullmäktige valde Jan D. Oker-Blom till ny stadsdirektör. I Östnyland på 20 minuter hör vi politiker kommentera valet. Vi får också en intervju med den nya stadsdirektören och så hör vi vad förlorarna i valet tänker om framtiden.

  I programmet medverkar Lotte-Marie Uutinen, Kristian Willner, Kari Hagfors, Kalevi Lappalainen, Jan D. Oker-Blom, Tuula Jäppinen och Ralf Sjödahl.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Stefan Härus är morgonreporter. Carmela Walder är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Lovisafullmäktige väljer ny stadsdirektör på onsdag kväll. Vi sammanfattar läget inför det stora valet. Dessutom hör vi vad en Isnäsbo tycker om det att morgontidningen nu är en eftermiddagstidning. Det här och mer i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar Katarina Forsell, Svante Wahlbeck, Tuula Jäppinen, Jan D. Oker-Blom, Ralf Sjödahl och Mia Aitokari.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Stefan Härus är morgonreporter. Reporter är Leo Gammals medan Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I Nickby fick en mataffär klagomål på sociala medier. Nu tar butiken tag i matsvinnet och säljer frukter och grönsaker, som annars skulle slängas, till ett rabatterat pris. Vi träffar också 13-åriga Sibbobon Antonia Holmberg som ska vara programledare i Melodi grand Prix.

  Du hör Antonia Holmberg, Jaakko Jalonen och Janina Elonen i programmet.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Antalet företag har ökat med 150 i Östnyland, så säger Fredrik Pressler, direktör för företagstjänster vid Posintra. Och så får du veta hur honungsskörden blev i år. Allt detta i dagens upplaga av Östnyland på 20 minuter.

  Du hör Sigurd Wackström, Fredrik Pressler och Sten Frondén.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Hanna Othman, Mikael Kokkola och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Hur ser Olavi Kaleva i Lovisa tillbaka på det som hände innan han avgick som stadsdirektör och vad tänker han om framtiden? Börjar de östnyländska bönderna bli panikslagna på grund av regnvädret? Vad kostar det om man utlöser ett automatalarm i Östnyland? Och vad väntar sig BSS av segeltävlingarna på Emsalö under veckoslutet?

  Svaren på de här och andra frågor får du i Östnyland på 20 minuter fredagen den 8 september.

  I programmet medverkar Henrik Johansson, Peter Johansson, Olavi Kaleva, Johan Graeffe och Walter Wahlroos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman och Stefan Paavola är reportrar och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Basketintresset når nya höjder i Borgå tack vare EM-framgångarna. Många barn och unga tränar nu med föreningen Tarmo. Tillfällig inkvartering är nu på kort i Östnyland, då den stora revisionen pågår i Sköldvik.

  I programmet medverkar Rasmus Svahn, Ismo Pentti, John Rönnholm och Carola Slätis.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också