Lindgren & Sihvonen

Vieraana Mikkelin Jukureiden markkinointijohtaja Joni Vesalainen

 • 56 min
 • tillsvidare

Joni Vesalainen joutuu vastaamaan, onko hän pukukopin häpäisijä? Mikä on Jukureiden myynnin ja markkinoinnin salaisuus? Pitääkö lätkän markkinoinninssa mennä Liiga- vai seuravetoisesti?

Tommyn ja Petterin vieraana Mikkelin Jukureiden myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

Sändningar

 • fr 3.3.2017 17.59 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoo missä mennään suomalaisen huippu-urheilun kehittämisprosessissa. Onko urheilija todella saatu korulauseiden mukaisesti keskiöön ja mistä pitäisi kauhoa huippu-urheiluun vaadittavat rahat? Minkä verran julkista rahaa huippu-urheilulle tosiasiassa vuosittain allokoidaan? Olympiakomitea on Kojonkosken johdolla visioinut Suomen tavoitteeksi olla Pohjoismaiden menestynein urheilumaa vuoteen 2020 mennessä, mutta miten Kojonkoski on kantanut omasta mielestään oman vastuunsa urheilujohtajana?

 • SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myöntää yllättävän seikan omalta päätuomariuraltaan. Rönnin mukaan oli huomattavasti helpompi viheltää ammattilaisena Venäjän liigassa KHL:ssä kuin aiemmin kotoisessa SM-liigassa. Kyse on siitä, että Venäjällä jääkiekkotuomarilla on kaukalossa parempi työrauha.

 • Korislegenda ja nuorten olympiavalmentaja Hanno Möttölä analysoi tuoreeltaan Susijengin EM-kisa-avausta Ranskaa vastaan. Oliko jatkoaikavoitto maailman neljänneksi rankatusta korismaasta sensaatio vai ei? Miten suomalaisen koripallon 2000-luvun menestystarina on saatu aikaan ja miten menestys taataan jatkossakin? Entä millä eväillä juuri Henrik Dettmann on päävalmentajana nostanut korismaajoukkueemme haastajaksi maailman kovimmille koripallomaille?

 • Palloliiton seurakehityspäällikkö Silja Ranta pitää tärkeänä harrastavien lasten vanhemmille pidettäviä pelisääntöpalavereja. Ranta pitää etenkin viestintää sellaisena asiana, josta on hyvä sopia seurojen ja joukkueiden piirissä suhteessa vanhempiin.

 • 24-vuotias Kristiina Mäkelä on viisinkertainen kolmiloikan Suomen mestari, joka pääsi Rion kesäolympialaisissa ensimmäisenä suomalaisena kolmiloikkaajana 40 vuoteen olympiafinaaliin. Miten orimattilalaisesta korkeushyppääjästä ja koripalloilijasta tuli 16 vuoden iässä lopulta kolmiloikkaaja? Kuinka kolmiloikkaajan keho kestää lajin valtavan rasituksen? Entä mitä mieltä on Lontoon MM-kisoissa finaalista karsiutunut Mäkelä suomalaisen yleisurheilun tilasta?

 • Syyskauden avausjaksossa Tommyn ja Petterin vieraaksi saapuu pitkän linja kuulantyöntäjä Conny Karlsson.
  Conny Karlsson puolustaa niitä suomalaisia yleisurheilijoita, joita haukutaan turisteiksi. - Arvokisakokemusta pitää saada, ja eihän kisoja olisi ollenkaan, jos kaikkai maat lähettäisivät vain potentiaalisia mitalisteja mukaan.

  Lisäksi lähetyksessa puhuttaa Neymarin 220 miljoonaa euron siirtosumma, jota Karlssonin on lähes mahdoton ymmärtää - Samaan aikaan maailmassa joutkut urheilevat ilmaiseksi tai jotkut ottavat jopa henkilökohtaista velkaa urheillakseen, Karlsson jyrähtää.

 • Yle Urheilun toimittaja Kiristiina Kekäläinen aikoo lyödä itsensä todella likoon. Hän kokee vihdoin olevansa valmis murtautumaan urheilujournalismin kovimpaan miehiseen linnakeeseen eli urheiluselostajaksi. Kekäläinen ei tyydy vähempään kuin Hannu-Pekka Hännisen saappaiden täyttämiseen uintiselostajana

 • Tommyn ja Petterin vieraana lentopalloilija Mikko Esko.
  Lentopallossa ei ainakaan näkyvästi psyykata vastustajaa. Ei tuuleteta vastustajaa provosoiden. Melkeinpä ei tuuletella edes yleisöä kohti. Kaikki, voitetut ja hävityt pisteet kokoonnutaan ikään kuin jakamaan pelaavan kuusikon kesken. Mistä tässä kaikessa on kyse, erilaisesta pelistä, kun vertaa muuhun joukkuepallopeliperheeseen?
  Kun vastustajan kanssa kommunikoidaan vain pelivälineen sisältämien viestien ja pelin välityksellä, kuinka tarkasti huipputasolla tehdään pelisuunnitelma vastustajaa silmällä pitäen, missä määrin pelataan ns. omaa peliä?

  Miten se pelinjohtaminen menee, passari näyttää kuvion, mitä aiotaan pelata, mutta missä määrin passari kommunikoi päävalmentajan kanssa, ja miten?

  Mahtuuko maajoukkuelentopalloilijan elämään muuta kuin lentopallo? Mistä pelillisistä elementeistä tunnistaa lentopallomaajoukkueemme? Kummalle on haasteellisempaa, Mikko Eskolle vai hänen entiselle pelikaverilleen Tuomas Sammelvuolle uusi asetelma, jossa Sammelvuo on päävalmentaja ja Esko hänen joukkueensa passari?

 • Kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelannut jalkapalloveskari, nykyinen Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi avaa modernia maalivahtipeliä. Valmentajana Niemi myöntää olevansa nyt vaiheessa, jossa hän tietää, miten vähän hän tietää valmentamisesta. Niemen haave on jatkossa saada henkilökohtaiseksi valmennettavakseen jonkun nuoren lupauksen.

 • Suomalaisessa urheilumediakentässä kohahti, kun perinteisen Urheilulehden uutisoitiin siirtyvän mediayhtiö Sanoman omistukseen. Miten urheilujournalismia mm. Haaga-Heliassa opettava tuottaja ja kouluttaja Esko Hatunen näkee kaupan vaikuttavan suomalaiseen urheilujournalismiin ja millaisia reaktioita tapahtuneeseen Hatunen on kuullut Urheilulehden ja Urheilusanomien keskeisiltä toimijoilta? Onko printtijournalismin aika ohi, ja osataanko Suomessa ylipäätään tehdä kriittistä, tutkivaa urheilujournalismia?

 • Tommyn ja Petterin vieraana muutama viikko sitten jalkapallon Veikkausliigan puheenjohtajaksi valittu Matti Apunen.

Klipp

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Lyssna också