Återträffen

Återträffen: Christian Irjala 2005, 2007 och 2016

 • 39 min
 • tillsvidare

Christian Irjala, inredningsplanerare från Jakobstad, berättade i ett radioprogram i januari 2006 om hur det kom sig att han efter många år ute i världen hade valt att flytta tillbaka till hemstaden.
I ett annat program, i december 2007, berättade Christian om orsakerna till att han hade valt att leva ensam…
Vad har hänt i Christian Irjalas liv sen programmen gjordes?
Redaktör: Ann-Sophie Sandström

Sändningar

 • to 26.1.2017 12.20 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Thomas Snellman från Pedersöre är jordbrukare, och som fyrtioåring började han studera franska - och det berättade han om i ett radioprogram år 2005.
  Numera är det många som förknippar Thomas Snellman med REKO-modellen där närproducerade livsmedel säljs direkt till kunden. Idén till det här fick Thomas under ett besök i Frankrike. Men franskakunskaperna har också på många andra sätt förändrat Thomas Snellmans liv…
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • När Ulla Linder var kring fyrtio tog hon ett mellanår och flyttade hem till Jeppo. Hon var slutkörd, och behövde vila upp sig efter ett kort och stormigt äktenskap. Det här var år 2003. Några år senare tog Ullas liv en överraskande vändning när hon helt oplanerat blev gravid...
  Vad hände sen? Hur har Ulla Linder det idag?
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • Christian Irjala, inredningsplanerare från Jakobstad, berättade i ett radioprogram i januari 2006 om hur det kom sig att han efter många år ute i världen hade valt att flytta tillbaka till hemstaden.
  I ett annat program, i december 2007, berättade Christian om orsakerna till att han hade valt att leva ensam…
  Vad har hänt i Christian Irjalas liv sen programmen gjordes?
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • Desirée Nygren, hemma från Nykarleby, och AnnCharlott Söderholm från Stockholm medverkade i programmet Egocentrum i maj 2007. Paret hade då bott ihop i aderton år, och en sak som förenade dem var ett brinnande intresse för att resa.
  Vad har hänt i Desirées och AnnCharlotts liv sen programmet gjordes?
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • I Radiodokumentären ”Sökaren som fann en druid”, som gjordes hösten 2007, berättade Lena Nyholm att hon som sjuttonåring avbröt sina gymnasiestudier i Nykarleby och rymde till Stockholm. Sen skaffade sig Lena flera olika utbildningar, var gift ett par gånger, födde en son, skrev ett par böcker och bodde många år i Kalifornien - tills hon plötsligt en dag köpte ett gammalt hus i Munsala tillsammans med sin nya kärlek, Jo, som var en mycket speciell man.
  Vad har hänt i Lena Nyholms liv sen dokumentären gjordes? Hur ser hon på sitt liv idag när hon är över femtio? Och varför har hon nu köpt en liten bostad i Nykarleby? Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • Theo Antonopoulos kom till Finland i mars 2009, och tanken var att han skulle arbeta som volontär i ett halvår, men han trivdes så bra i Nykarleby att han valde att bosätta sig i Finland "på riktigt".
  I ett radioprogram som sändes i december 2011 berättade Theo att han jobbade på eftis och att han hade börjat utbilda sig till barnledare. Han hade däremot inga planer på att bilda familj och skaffa bil, hund, hus och gräsmatta…
  Vad har hänt i Theos liv under de senaste fem åren? Och har han lyckats undvika allt det där han påstod att han inte ville ha…?
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • När Majvor Grönroos växte upp var hon en "snäll flicka", och för henne var det självklart att hon skulle gifta sig och sen förhoppningsvis få barn. Hon träffade sin blivande man när hon var 19, och de gifte sig och fick tre barn. Efter många års äktenskap gick de skilda vägar, och i det skedet var Majvor inte längre snäll och foglig - och det här berättade hon om i ett radioprogram i januari 2008.
  Hur förhåller sig Majvor idag till det hon berättade då? Och vad har hänt i hennes liv under de senaste nio åren?
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • När Eva-Maria Björk fyllde 30 hade hon dagen innan skrivit på kontraktet för ett fast jobb och hon hade också köpt ett hus. Huset fanns - och finns fortfarande - i Nykarleby, medan jobbet fanns i Malmö. Det här berättade hon om i ett radioprogram år 2011, då hon redan hade bott en vinter i södra Sverige. Hon berättade också om sin syn på parförhållanden och om hur det känns att vara över 30 och singel...
  Vad har hänt i Eva-Marias liv sen programmet gjordes?
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • Britten Lindroos hade aldrig tänkt bli företagare, och inte hade hon heller som ung några planer på att slå sig ned i Västnyland - ändå blev det så att hon i många år drev en leksaksbutik i Karis. Det höll hon på med tills hon var några år över femtio, sen blev hon löntagare igen.
  Det senaste året har inneburit ännu en stor förändring i Brittens liv, för nu har hon flyttat hem...
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

 • För tolv år sedan var Jesper von Schantz i Nykarleby hemmapappa några månader och tog hand om sin son, och det berättade han om i ett radioprogram på den tiden. Vad har hänt i Jespers liv sen dess? Och hur ser han idag på tiden som hemmapappa?
  Redaktör: Ann-Sophie Sandström

Inga kommande avsnitt

Lyssna också