Ajassa soi

Säveltäjävieraana Lauri Kilpiö

  • 57 min
  • utgått

Säveltäjä ja Sibelius-Akatemian sävellyksen lehtori Lauri Kilpiö (s 1974) keskittyy parhaillaan sävellystyöhön: työn alla on uusi orkesteriteos, joka saa kantaesityksensä toukokuun lopussa Avanti!-kamariorkesterin konsertissa. Kaiken kiireen keskellä hän kuitenkin lupautui toimittaja Ainomaija Pennasen säveltäjävieraaksi kertomaan aiemmasta tuotannostaan.

Ohjelmassa kuullaan seuraavat Lauri Kilpiön teokset:

Strata. Paavali Jumppanen, piano.

La mer, la brume et le soleil (katkelma). Roope Gröndahl, piano.

Det är så egendomligt (katkelma) laulusarjasta Strömmande vår, fläktande sommar. Eija Räisänen, sopraano, ja Joonas Ahonen, piano.

Twin Sweethearts II kahdelle pianolle (katkelma). Emil Holmström ja Lauri Kilpiö, piano.

Poème de jeux acoustiques (katkelma). Pekka Vapaavuori, klavikordi.

Chants de joie, fureur et danger (katkelma). Jyrki Myllärinen, kitara.

Fog, Stream ja Fleeting objects (katkelma). Uusinta-kamariyhtye, joht. Eva Ollikainen.

Sändningar

  • on 8.3.2017 22.05 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • Ajassa soi esittelee kaksi Sebastian Hillin (s.1990) kamarimusiikkiteosta. Niistä ensimmäinen, confluence/divergence kitaralle ja yhtyeelle, sai kantaesityksensä Viitasaaren Musiikin aika -festivaalilla. Sen lisäksi ohjelmassa kuullaan Paraphrase 2 - “Giant steps and eden acid”.

    Uusinta Ensemblen solistina esiintyy Petri Kumela, kitara, ja johtajana Jósef Hárs. Toimittajana on Ainomaija Pennanen. (Äänitetty Viitasaaren kirkossa 7.7.2017.)

    Kuva: Ville Waali

  • Puhetta Max Savikankaan radiofonisesta teoksesta "Crash" - sekä filosofointia taiteesta, sen poliittisuudesta, yhteiskunnallisuudesta ja muun muassa Shostakovitshin, Nonon, Zimmermannin ja Goebbelsin teksti-musiikki-suhteesta. - Toimittajana Ville Komppa.

Lyssna också