Avsnitt
-
Avsnitt 1 Seriestart, del 1/13. Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff åker ut till skärgården för att hitta de bästa rödbetorna. Five Corners Production, 2016. Textad.29 min Starta programmet
-
Avsnitt 2 Del 2/13. Filip och Linda visar Elisabeth Rehn vad man kan tillreda av de olika delarna av ett lamm. Five Corners Production, 2016. Textad.29 min Starta programmet
-
Avsnitt 3 Del 3/13. Potatisåkern kallar Filip och Linda. Five Corners Production, 2016. Textad.29 min Starta programmet
-
Avsnitt 4 Del 4/13. Fisk, sol och skärgård. Det blir en hel del av alla tre i dagens avnsitt av Från jord till bord. Five Corners Production, 2016. Textad.27 min Starta programmet
-
Avsnitt 5 Del 5/13. Tomatodlaren Jukka Ahonala lär Filip och Linda hur man odlar de bästa tomaterna. Five Corners Production, 2016. Textad.28 min Starta programmet
-
Avsnitt 6 Del 6/13. Sommar, sol och jordgubbar. Kan det bli bättre? Jo om det är födelsedagskalas till på köpet. Five Corners Production, 2016. Textad.28 min Starta programmet
-
Avsnitt 7 Del 7/13. Idag åker Filip och Linda till Sibbo för att hitta de bästa morötterna för att tillreda Lindas morotskaka. Five Corners Production, 2016. Textad.29 min Starta programmet
-
Avsnitt 8 Del 8/13. I dagens avsnitt besöker Filip och Linda en av Finlands äldsta fortfarande aktiva kvarnar i Svartå för att hitta det bästa vetemjölet. Five Corners Produktion, 2016. Textad.28 min Starta programmet
-
Avsnitt 9 Del 9/13. Linda och Filip åker ut till skogen för att plocka kantareller. Senare tillreder de möjligtvis Finlands godaste risotto. Five Corners Production, 2016. Textad.28 min Starta programmet
-
Avsnitt 10 Del 10/13. Spänning och äventyr då Filip och Linda tar sig till Ingå för att jaga and. Five Corners Production, 2016. Textad.28 min Starta programmet
-
Avsnitt 11 Del 11/13. Äpplet är dagens råvara, som förvandlas till några av säsongens bästa rätter. Five Corners Production, 2016. Textad.28 min Starta programmet
-
Avsnitt 12 Del 12/13. Det blir kräftkalas för hela slanten! Five Corners Production, 2016. Textad.28 min Starta programmet
Inga kommande avsnitt
Klipp
-
Från jord till bord: Kräftsoppa på kräftskal och grönsaker Filip Langhoff lagar en soppa eller consommé av gårdagens kräftskal som får smak av bl a fänkål, lök och vitt vin.4 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Äpple med lakritssås och karamelliserat havre Filip Langhoffs efterrätt med citronkokt äpple, karamelliserat havre samt laktris- och vaniljsås.1 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Helstekt gräsand med konjakssås Filip Langhoff visar hur du lagar fylld helstekt gräsand med gräddig konjakssås och rostad palsternacka.1 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Kantarellrisotto Filip Langhoffs kantarellrisotto efter italiensk förebild med finhackad svamp, vitt vin och parmesanost.60 s Starta programmet
-
Från jord till bord: Gryta på spelt och oxsvans Filip Langhoff visar hur du lagar en smakrik gryta med spelt, oxsvans, rotfrukter och örter.1 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Morotskaka med mascarpone Linda Stenman-Langhoffs ger anvisningar till en smarrig morotskaka med mascarpone i glasyren. Kakan är toppad med karamelliserade minimorötter.1 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Fylltårta med jordgubbar och banan Filip Langhoffs fylltårta med jordgubbar, banan och mycket vispgrädde. En klassiker på barnkalasen.1 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Grilla tomatfylld sik Filip Langhoff visar hur du skär upp och fyller en sik med skivad bifftomat, dill och smör samt grillar den gyllenbrun.4 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Kall tomatsoppa Filip Langhoffs mustiga tomatsoppa med stekt lök, äppelvinäger och chili.51 s Starta programmet
-
Från jord till bord: Smörkokt gös med broccoli och bearnaisesås Filip Langhoffs enkla sommarrätt med smörkokt gösfilé, broccolipuré och bearnaisesås.1 min Starta programmet
-
Från jord till bord: Kall potatissoppa Filip Langhoff lagar en kall potatissoppa med smak av sherry och fräschör genom ett stänk vichy.52 s Starta programmet
-
Från jord till bord: Sallad med rårivet lamm Filip Langhoff gör en enkel sallad på frusen, råriven lammstek, rova och kålrabbi.50 s Starta programmet
Från jord till bord
Varifrån kommer vår mat? Den frågan försöker vi besvara i programserien Från jord till bord. Stjärnkocken Filip Langhoff tillsammans med sin fru Linda Stenman-Langhoff bekantar sig med hur olika råvaror odlas, fiskas eller jagas i Finland. Det blir prat om råvaran tillsammans med producenter, enkla maträtter tillreds direkt på plats ute på åkern eller i s