Radio Suomi Lappeenranta

Uusi kesäfestari Lappeenrannan Marian aukiolle

 • 12 min
 • tillsvidare

Lappeenrannassa koetaan ensi kesänä uusi musiikkitapahtuma, kun nelipäiväinen LappeeFest järjestetään viikkoa ennen juhannusta 15.–18.6.2017. LappeeFestin tapahtumat sijoittuvat keskustaan Marian aukiolle ja Keskuspuistoon. Olli Aimolan vieraina kävivät tapahtuman isät Aleksi Vuorinne ja Tuomas Hallikas.

Sändningar

 • fr 30.9.2016 12.20 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Marjo-Riikka Mäkelä tekee uraa Los Angelesissa, jossa hän ohjaa ja kouluttaa näyttelijöitä Mihail Tšehov -tekniikan avulla. Lappeenrantaan hän saapui ohjaamaan Lappeenrannan kaupunginteatteriin Anton Tšehovin näytelmän Lokki. Marjo-Riikka Mäkelä oli Yle Lappeenrannan lähetyksessä Sirkka haverisen vieraana.

 • Ruokolahdella on vuodesta 2011 lähtien kokoontunut läskisoosikerho. Kerran kuukaudessa kymmenet ihmiset saapuvat syömään lsäkisoosia niin paljon kuin jaksaa. Petri Kivimäki kävi seuraamassa läskisoosikerhon kokoontumista keskiviikona 24.1.2018.

 • Jouni Hynynen viimeistelee levyä ja kaikkailee ympäri Suomea. Mari Hynynen puolestaan esiintyy näyttelijänä useissa eri tuotannoissa. Perjantaina 19.1.2018 molemmat ehtivät yhtä aikaa vieraaksi Yle Lappeenrannan radiolähetykseen ennen illan Jouni Hynysen haukkumisiltaa. Hynysiä haastatteli Sirkka Haverinen. Kuuntele haastattelu tästä.

 • Luumäen ja Imatran välisen junaradan perusparannusta on kohdannut poikkeuksellinen maksukiista. Lappeenranta ja Imatra ovat kieltäytyneet maksamasta Liikenneviraston heille esittämiä osuuksia radanvarren melusuojauksesta. Kuntien kanta on, että melun aiheuttaja, eli valtio maksaa kustannukset. Yle Lappeenrannan Anne Laine, Vesa Winberg ja Juha-Pekka Taskinen selvittävät mistä tapauksessa on kyse. Asiaa Liikennevirastosta kommentoi Maija Salonen ja Lappeenrannan kaupungilta Pasi Leimi.

 • Lappeenrannan teknillisen yliopiston prosessori Karl-Erik Michelsen on valittu vuoden professoriksi. Professoriliitto perustelee valintaansa sillä, että Michelsen on edistänyt tieteiden välistä yhteistyötä ja vuoropuhelua. Liiton mukaan Michelsenin tutkimustyö teknologian ja muiden tieteenalojen sekä yhteiskunnan vuorovaikutuksesta on ajankohtaista ja laajasti kiinnostavaa. Intohimoisen opettajan ja koripallomiehen tapasi Kalle Schönberg ja intohimoisen koripallomiehen kanssa puheeksi tulivat luonnollisesti myös Lauri Markkasen edesottamukset NBA:ssa.

 • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote päätti itsenäisyyspäivän aattona käyttää Suomen oloissa erittäin harvinaista toiminpidettä. Eksote otti haltuunsa uuden K-sairaalan rakennustyömaan, kun sen mielestä työmaan pääurakoitsija ei olisi kyennyt saattaamaan urakkaa loppuun. HL-rakentajat oy:n toimitusjohtaja Mikko Juuti ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen Yle Lappeenrannan radiohaastattelussa.

 • Imatralainen näyttelijä Pekka Räty on asunut Hämeessä sekä Pohjanmaalla. Nykyisin omien sanojensa mukaan täysin puhdasverinen imatralainen rakastaa urheilua ja juoksee viikottain pitempiä lenkkejä. Maratonejakin on kertynyt yli 30.
  Rädyn mukaan ihminen on osa luontoa, ja siitä saa voimaa esimerkiksi näyttelijän työssä. Pekka Rätyä haastattelee Jenni Silvennoinen.

 • Suomen ja Venäjän välistä rajaa pidetään herkeämättä silmällä Suomen ja Venäjän viranomaisten voimin. Partiot kulkevat rajan tuntumassa jatkuvasti ja valvontaa suoritetaan myös teknisillä apuvälineillä. Valvonnasta huolimatta rajalla eletään myös arkista elämää. Kalle Schönberg vieraili Imatralla rajan pinnassa. Hänen haastateltavina ovat rajavartija Ossi Manninen ja rajan tuntumassa koko elämänsä asunut Joel Sikiö.

 • Ilkka Parviaisella karvat ovat aina kasvaneet voimakkasti. Viiksillään hän nappasi hopeaa arvosteussa viiksikilpailussa Texasissa. Ilkan viiksiin perehtyivät tarkemmin Juha-Pekka Taskinen ja Tanja Hannus.

 • SaiPan avaus jääkiekon Liigassa oli sysimusta. Ville Toijonen ja Vesa Winberg puntaroivat kauden startin SaiPan osalta ja äänessä on myös SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä.

 • Lappeenrantalainen Keijo Hänninen menetti toisen jalkansa polvesta alaspäin junaleikeissä seitsemän vuotiaana. Sisukas pikkupoika kinkkasi onnettomuuden jälkeen läheiseen taloon, jossa pyörtyi. Menetetty jalka ei elämässä tahtia haitannut. Proteesin avulla liikkuminen ja urheileminen onnistui sisukkaalta pojalta. Keijo oli mukana vuosia myös istumalentopallomaajoukkueessa saavuttaen lukuisia Suomen mestaruuksia ja hopeisen olympiamitalin. Keijo Hänninen on Sirkka Haverisen studiovieraana ja keskustelu kääntyi aluksi istumalentopallomitaleihin.

 • Välirauhan aikana Englannin hallitus käytti Suomea houkutuslintuna saadakseen Stalinin astumaan Petsamossa Saksan varpaille. Näin sanoo Suomen käänteitä jatkosodan alla tutkinut Seppo Jyrkinen. Seppo Jyrkistä aiheesta haastattelee Vesa Winberg. (Kuva: SA-kuva)

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • 1.11.2017 Ruokolahden Eukkoaukiolla paljastettiin leijonapatsas muistuttamaan kesällä 1992 Ruokolahdella tavatusta leijonasta. Toimittaja Petri Kivimäki tapasi kesällä 1992 jahtipäällikkönä olleen Antti Väisäsen patsaanpaljastuksen yhteydessä.

 • Saksan pääkaupuki Berliinistä on tullut lukuisten suomalaisten suosittu matkakohde sekä parin tuhannen suomalaisen uusi koti. Lappeenrannan Joutsenosta kotoisin oleva Nea Auhtola saapui Berliiniin ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja huomasi yhtäkkiä asuvansa Berliinissä vakituisesti. Lähde Nea Auhtolan ja toimittaja Petri Kivimäen kanssa puolen tunnin kävelyretkelle Berliiniin.

 • Kansanedustajat Kaj Turunen Jani Mäkelä kertovat olevansa hyvissä väleissä edelleen, vaikka savonlinnalainen Turunen siirtyi Sininen tulevaisuus -ryhmään ja Mäkelä jäi Perussuomalaisten riveihin. Miehet olivat Yle Lappeenrannan radiohaastattelussa maanantaina aamupäivällä. Toimittajana on Juha-Pekka Taskinen.

 • Suomalainen ryhmä vieraili 18. maaliskuuta 1973 Svetogorskin rakennustyömaalla. Toimittajana Kosti-Heikki Lahti.

 • Poliisi on jatkanut Imatran ampumatapauksen tutkintaa. Poliisi on kuulustellut esitutkinnan aikana yli kymmentä todistajaa ja käynyt läpi valvontakameran tallenteita tapahtuma-alueelta. Kuuntele tästä tutkinnajohtaja Saku Tielisen haastattelu. Toimittajana on Jari Tanskanen. Haastattelu on tehty Imatralla 5.12.2016 puolen päivän aikoihin.

 • Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen jätti maanantaina 24.10.2016 eronpyyntönsä Imatran kaupunginvaltuustolle. Hän jää eläkkeelle syksyllä 2017. Pertti Lintunen vieraili tiistaina Radio Suomen vieraana Imatran studiolla. Haastattelussa hän kertoo ajatuksiaan Imatran kouluista sekä ruotii aikaansa Imatran kaupunginjohtajana. Toimittajina Juha-Pekka Taskinen ja Ani Malmi.

Lyssna också