Entisten nuorten sävellahja

lö 17.9.2016

 • 25 min
 • utgått

THE SWEET  Wig-wam bam
DEAD END 5  James Dean pop
STEVIE WONDER  Sir Duke
ALWARI TUOHITORVI  Jytämimmi
DAVE LINDHOLM  Sitähän se kaikki on
SMALL FACES  All or nothing (BBC-version)
ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA  Eldorado
YARI  Voi odottaa
DEEP PURPLE  Black night (-72 live in Japan)
T. REX  Metal guru
HURRIGANES  Get on
HECTOR  Lapsuuden loppu
JIMI HENDRIX  All along the watchtower
T. REX  Ride a white swan
TITANIC  Sultana

Sändningar

 • lö 17.9.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Kajaani

Avsnitt

 • Soitetut levyt

  THE BEATLES - All you need is love
  BARRY BLUE - Dancing on a Saturday night
  THE SPENCER DAVIS GROUP - Gimme some lovin'
  SÄKÄ - Mikä meni mönkään?
  THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND - Next
  TRIO JYRKKÄKALLIO - Kissa ja korttipakka
  ALICE COOPER - Is it my body
  HASSISEN KONE - Syöksylaskijoita kaikki tyynni
  DAVID BOWIE - The man who sold the world
  TAPANI KANSA - Äidin pikkupoika
  JUSSI & THE BOYS - Metsämökin tonttu
  BLONDIE - Denis
  FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD - Relax
  PELLE MILJOONA OY - Moottoritie on kuuma
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Travelin' band

  HAASTEITA YMS. JNE:
  Hohoi Hyvinkää ja pikkuveli Markus Laurila onnittelut 25.01 johdosta sekä Järvenpää pikkuveli Mauri Laurila onnittelut 19.02 johdosta ..niitä viiskymppisii odotellessa. Terveisin isosisko Satu ja kummityttö Salla

  Syntymäpäiväonnittelut 15.2. täysiä vuosia täyttäneelle Antille Helsinkiin. t. Soile

  Barry Bluen 'Dancing on a Saturday night' on toiveeni Nuoruudessa jaksettiin discoilla. Terkut Annelle, Lennulle, Hannelelle ja Tiinalle, oli hyvä tiimi duunis. Terveisin Eila.

  hyvää syntymäpäivää Marrulle ja Airalle yht.130v. Terv. Annaliisa Koivuniemi

  Hei, hei Eila. Tässä nämä onnitelut nyt tulee syntymäpäiväsi 21.2. johdosta. Pitkä taival takana ja paljon vielä edessä. Toivotan Paljon Onnea syntymäpäivänäsi. Siskosi Pirjo

  Haastetaan mukaan kaikki jotka muistaa olleensa Toijalan lukion 3B -luokalla keväällä 1982. Penkkareissa oltiin inkkareita ja länkkäreitä muistaakseni ja juhlimaan lähdettiin siihen aikaan radikaalisti risteilylle Viking Sallylle...t.yx inkkarityttö.

  kiitos parikkalan pojille Sepelle, Pepelle ja Eerolle ikimuistoisesta saalbachin reissusta kyllä jäi monta austrian likkaa kaipaan! no ens vuonna uueastaa t hannu vihdistä

  Lämmin synttärihali Helenalle Turun Kohmoon Vähärasinkadulle huomisen synttärin johdosta! Jos on syntynyt v. 1958, niin paljonko tulee täyteen? Terkuin Leena ja Jari Littoisista

  Vuodet vierii, ikä karttuu kymmeniä juhlitaan, määrää saapi arvailla taidolla kun vanhetaan. Jouko Ahoselle 50-synttärionnittelut 17.2.18 Hovinsaarelle.t: Kirsi ja Jorkka Nuutinkadulta

  matti ja teppo olivat vapaalla ja matti luki juoksija lasse virenin elämänkertaa. Teppo sanoi matille että se kertoo juoksijasta ja samalla matti veti teppoa turpaan ja huusi että älä perhana paljasta juonta! Terveisin mies Käläviältä

  juhlimme parast'aikaa Lappeenrannan ojalankadulla kaksoissiskojen Leenan ja päivin 120-vuotisjuhlaa. Iloiset onnittelut lähettää isoveli jouko plus Tiina ja muu poppoo yhtyy onnitteluihin!

  Hurjan hauskaa syntymäpäivää Ystävätär Tuula-Maija Hintsalle Helsinkiin Valtimontielle 21.02.2018 johdosta. T: Marita Hovinsaarelta

  meidän hääpäivä oli 14. helmikuuta vuonna -98. Siitä on 20 vuotta. Haaste kaikille ystäville. Terveisin Riitta

  trio jyrkkäkallio KISSA JA KORTTIPAKKA soimaan tai haastan kaksintaisteluun. Jouni

  Syntymäpäiväonnittelut Annelle Pirkkalaan ja Petelle Ouluun. Pakko todeta että kutosella alkaa.. Terv. Pekka

  Haastan kaikki mökkihöperöt Facebookista mukaan Entisten nuorten sävikseen tulevaa kevättä ootellen

  Jussi ja Mervi Kallalahdella. Kiitos ystävänpäiväkortista ja hyvää ystävänpäivää näin jälkikäteen teillekin enskan kautta sinne Mäntyharjulle. Paistakoon aurinko kaikille kiitos kivasta ohjelmasta ENSKA!

  hyvää kevään alkua tutuille terv. erja tirkkonen

  Trio Jyrkkäkallio, maailman ainoa seitsenhenkinen trio, osallistui
  muistaakseni joko Syksyn Säveleen tai Euroviisukarsintoihin

  Jussi ja Mervi Kallalahdessa! Kiitos ystävänpäiväkortista ja
  myöhästyneet ystävänpäivä toivotukset teillekin sinne Mäntyharjulle.
  Muistetaan pitää huolta itsestämme ja toisistamme.

  runoilija Esa Kärhä täyttää 60 v. 21.2.Onnee paljon toivottaa Rajavaaran porukka

  Weka,hyvä ystävä jo yli 30 vuoden ajan joutuu puurtamaan yksin töissä koko lauantain. Toivottavasti enska auttaa pysymään tolpilla,ainakin se pitää mielen virkeänä! Savuisia löylyjä Jussi & the boysin 'Metsämökin tontun' voimalla! -Ville

  Loistavia terkkuja Nivalaan tai Koliman jäille uhtuan fasselle Maralle ja Riitalle toivottelee eteläisen tien varrelta Kuusaalta Folio-vastaava ja käyskentelyalueen supaukko.

  terveisiä kaikista rakkaimmalle Jari Niemiselle

  Turkulainen oli jättäny Kupittaan Citymarketilla avaimet autoon ja ovet Lukossa.Ei siinä muu authanu ku rikkoo lasi,että muija pääsi ulos.Olli

  Syntymäpäiväonnittelut 11.2-18 johdosta Rekulle!

  andy oli keikkatauolla ja baarissa kalliossa ja tarjoilija kysyi andyltä että otatko kossun kolalla? Andy tokaisi että widdu tuo vaikka lumikolalla mutta tuo äkkiä! Terveisin Kossukola

  Missäpäin Suomea sinä vietit penkkaripäivääsi silloin joskus? Muistatko penkkaripäiväsi mahdollista teemaa tai jotakin sen ajan yksittäisitä penkkari-iskulausetta? Mikä oli sen ajan hittikappale, joka muistuttaa vielä nykyäänkin takavuosien penkkaripäivästäsi?

  Penkkarit 1971 Suomussalmella. Slogan "Maksa kaikki pankin lautta. Syö ja juo kurkun kautta." Jatkos Hossassa, jossa aloitin seurustelun nykyisen mieheni kanssa. T erkkuja kaikille Lukiotoukille -71. ( Paula Pöntynen)
  ---
  Penkkarit 1965. Oltiin sirkuslaisia. Minulla oli sirkustytön kireä takki, lyhyt valkoinen hame ja lainatut ratsastussaappaat! Kuulin, ettäuskonnon ope oli kehunut asuani. Olin järkkäämässä juhlia yhden luokkatoverin kotona. Lupasin ettei juopotella. Kun huomasin että...Otti päähän, pyysin yhtä pojista viemään minut ajelle. Jonkin ajan kuuta katseltuamme,hän sanoi että palataan, poikien pullot on tuolla takakontissa! (Aili)
  ---
  Vuonna - 80 abien iskulauseena kuorma-auton lavalla oli ’Täältä tullaan Venäjä’! Toiveena Hassisen Koneen ’Syöksylaskijoita kaikki tyynni’. (Terveisin Mr. laudatur blues)
  ---

  Penkkarimuistoja Kokkolasta Kiviniityn lukiosta 1986. Siellä oli tapana soittaa keskusradiosta Pink Floydin se ’ we dont need no education’. Se oli perinne. Pakkasta oli ja luokan kimmat tanssi ’Walk like an Egyptiania’ näyttämöllä. J. Karjalaisen ’Mä meen’ soi myös. Loppuilta meni Vaakunan kellarissa juhlimassa ja Van Halenia ’Jumpia’ pompittiin! Terveiset Kokkolaan. (Mixu)
  ---
  1987 olin Teuvalla muiden lukion abien kanssa. Muistelen että ajelimme kirkonkylän pääväylää traktorin lavalla helmikuun pakkasilla. Olimme pukeutuneita HIV-viruksiksi. Ei mikään ihan helppo aihe, mutta hienoja asuja oli porukalla päällä. Viime vuoden toukokuussa kokoonnuimme viettämään 30-vuotisluokkakokousta Teuvalle. Se oli mukava ilta menneitä muistellen kasarimusan tahdissa. (Maarit)
  ---
  Hups heijaa. Siitä on siis tänä vuonna 40 vuotta - siis käsittämättömän pitkä aika, kun penkkareita vietettiin Kiteellä vuonna -78. Silloin yksi hitti taipui myös meidän penkkarilauluksi. Nimittäin Tapani Kansan ’Äidin pikkupoika’ - rallatus, joka tarttui niin korvaan ettei se sieltä lähtenyt irti millään ja meillä se muuttui tyyliin "Heikin pikku abit lähtee muille maille. " Rehtorimme oli näet nimeltään Heikki. Minnehän nämä pikku abit ovat nyt lentäneet. Itse olen mutkien kautta löytänyt maailmani Rovaniemeltä.
  Haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki vuonna -78 Kiteellä kirjoittaneet mukaan ja olisi mukava löytää luokkakavereitani ottakaa yhteyttä Facebook-tilini kautta toivoopi Elli Koivuranta

  Helmikuussa -82 oli penkkarit. Sen muistan, että oli kova lumituisku. Ei se ajelu siinä viimassa mikään järin suuri nautinto ollut, lisäksi kakarat heitteli kadun vierestä kovilla lumikokkareilla. (Lassi)

  Porvoon Linnankosken lukiossa 1980. Aiheena oli satuhahmot. Minulla oli tosin Bay City Rollers-vaatetusta mukailevat vaatteet, koska soitin rumpuja penkkaribändissä.
  Silloin tuntui soivan joka paikassa Gloria Gaynorin: "I Will Survive"!
  Ja niinpä olen pysynytkin hengissä! (Timo)

  1975 Oulun yhteislyseossa penkkareita vietettiin vielä kansallispuvuissa Kuorma-autoilla ajeltiin ja iltaa istuttiin Vaakunan Marmorisalissa (nykyään se on Radisson Blue Hotel, Oulu) (Heli)

  Ounasvaaran lukio 1975. Koko päivä ennen "virallista" kuorma-ajelua ajettiin Jukan isän mersulla ympäri kaupunkia muutama baari kiertäen. Mersussa soi silloin taukoamatta Dr.Johnin versio biisistä Iko Iko. Nostatti tunnelmaa illan juhlimisiin saakka. (Jarmo)

  Vuonna 1984 oli olympialaiset. Olin pukeutunut penkkareissa siniseen vanhaan hiihtoasuun ja numerolappu rinnassa. Kylmää ja pakkasta oli Taavetissa. Mukavat muistot. Frankie goes to Hollywoodin Relax ja Laura Braniganin Self control soi. (Sari)

  Biisikertomuksia
  PELLE MILJOONA OY - Moottoritie on kuuma
  Opiskelin aikoinaan Pelle Miljoonan eli Petri Tiilen kanssa samalla kurssilla Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksessa, josta valmistumme vuonna 1978. Pelle erosi jo silloin meistä muista omaperäisellä pukeutumisellaan ja hauskoilla jutuillaan. Liikuntatunnillta muistan pukuhuoneesta hänen erikoiset intialaistyyliset kalsarit. Toisella vuosikurssilla erikoistumme musiikkiin. Pellellä oli ylivoimaisesti rumin lauluääni, mutta hän taisi olla ainoa, joka on elättänyt itsensä laulamalla. Myöhästänyttä syntymäpäivää vaan Pellelle ja terveiset. Jos olisit jäänyt opeksi, olisit ollut jo kolme vuotta eläkkeellä, mutta olisimme me suomalaiset olisimme menettäneet paljon.

  Ilkka Kouvolasta

  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Travelin' band
  CCR:n biiseistä ’Travelin' band’ jysähti tuoreeltaan meikäläiseen ja koko vuonna 1970 ilmestynyt ’Cosmo's Factory’-LP nousi sellaiseksi suosikiksi, jonka kaikki kappaleet miellyttivät kovasti. Tosin ei muutamaan kymmeneen vuoteen ole tullut juurikaan yhtyettä kuunneltua ...

  Ilpo

  DAVID BOWIE - The man who sold the world
  Tämä löytyy elämäni ensimmäiseltä hankkimaltani kasetilta ja yhä edelleen kappale kuulostaa hyvältä. Olin silloin 15-vuotias. Elämä on tarua ihmeellisempää!

  Rita

 • Soitetut levyt

  URIAH HEEP - Lady in black
  KONTRA - Jerry Cotton
  SWEET - The six teens
  WIGWAM - Luulosairas
  JOHN LENNON - Imagine
  VICKY ROSTI - Äiti laita avain paikkaan entiseen
  PELLE MILJOONA & 1980 - Rakastava voima
  THE SWINGING BLUE JEANS - Hippy hippy shake
  HURRIGANES - An awful crime
  THE ROLLING STONES - Angie
  LEONARD COHEN - Ain't no cure for love
  JUICE LESKINEN GRAND SLAM - Musta aurinko nousee
  BLACK SABBATH - War pigs
  TEDDY AND THE TIGERS - Tiger twist

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Haluaisin haastaa satun ja arskan lieksasta volvon tankki täyteen hinnalla entisten nuorte sävikseen! Santtu

  Nuoruusaikainen työkaveri Tepi täyttää ensi keskiviikkona 60 vuotta. Hannu onnittelee!

  mun paras serkku Tupukka vietti viime lauantaina 3. helmikuuta synttäreitä Helsingin Pihlajamäessä. Toooosiiiii paljo onnee kärä kusin, t:Ripi

  Toivelevy on Kontra-yhtyeen 'Jerry Cotton'. Olin vuosina -77 ja-78 Vaasassa hotelli- ja ravintolakoulussa ja käytiin Hankenilla rokkaamassa. Siellä soi aina täi biisi. Oli metkaa, ihan pöljää. Tapani

  Terveisiä täältä Alppilasta Ari ja Tiina Etulyötiin t.hartsa

  Terveisiä ystävilleni:Leena ja Ari Outinen Taru ja Jukka Honkapää, Aila ja Esa Helsingissä ja kaikki muut 60-luvulla syntyneet. Terveisin Hilkka

  laittaisin Maaritille stadiin ja Tuulalle Jyninkiin terkut ja onnittelut,kun heillä on ysavänpäivänä synttärit. tyylistä ei tingitä vaikka ikää karttuu.t. Kaija täältä Halivoodista

  Lämpimät terveiset kaikille entisille Kouvolan Liiketalouden ja Ulkomaan Instituutin opiskelijoille 80-luvulla ja etenkin entisille kauppaopiston naisille lähettää Arto Wallin Kuusaalta.

  Kova Hurriganes-fani Keku Keijo Tölli täyttää 57 v ..se oli kohtalokas törmäys. Kiitos vuosista, kun oot kestänyt mua ja lapsia. Terv. Satu

  Otamme haasteen vastaan ja haastamme edelleen Santun ja Päivin sekä muut tutut ja sukulaiset keräykseen sopivaksi katsomallaan summalla. Ari ja Satu Lieksasta

  Matkalla Kokkola-Haaparanta-Kokkola ajellaan kotia kohti. Haastamme kaikki tien päällä olevat Entisten nuorten sävellahjasta tykkäävät mukaan. Terveisin Kentsu ja Mirva

  Puujalkavitsin paikka: Matti luki kitaristi albert järvisen elämänkertaa, kun teppo keskeytti ja kertoi että se kertoo suomen kuuluisimmasta kitaristista ja saman tien matti veti teppoa turpaan ja sanoi: perkele älä paljasta juonta! Terveisin nimimerkki 'Kyl määki Turuus'

  Haastan Kauko Sepposen mukaan Entisten nuorten sävikseen. Terveisin Nicklas

  Haaste Mallalle "tivolin tytölle" ja parhaimmat onnittelut 11.2 johdosta. Ne vanhat hyvät ajat palautuu mieleen Vicky Rostin myötä joten Äiti jätä avain paikkaan entiseen. Anu

  Suomen uljaat mäkimiehemme näyttivät mahtavan venymiskyvyn olympiamäessä. Ei asiaa 2. kierrokselle. Terv. Antsa.

  Rakastan sinua aina Kati. T. Tase

  NIMPPARIONNEA Elina-SISTERILLE SINNE WÄSTÄRÄKKIIN. Ja Elinalle Ouluun ! EILA siskolle onnea coxissa. Rakkaudella Aikku ja Tapani ja Isabella .Peace. Toiveena on Swinging Blue Jeansin 'Hippy hippy shake'

  haastan korelan kollin yhten kaisan ohiammutun kutin hinnalla enskaan. vähä kirpas t:puertton jorde

  Huomio Vaasan Melaniemi ja siellä aurikoinen Enari-fani LISSU! Täytit pyöreät 60 v keskiviikkona 7.2. Sinua onnittelee BFDS-ystävät (Bessösskata Fishing and Drinking Society) :) Tänään sitten juhlitaan! Haastetaan kaikki hyvän ystäväporukan omistavat omantunnon mukaan. Aki Hannula

  Toiveeni on Rollareiden Angie. :-) Haastan sillä rakkaan mieheni Pasin Entisten nuorten sävellahjaan. Tiedän, että Rollarit on hänen suursuosikkinsa. Tässä etkot ystävänpäivään joka on myös meidän kihlajaispäivä tv. Päivi

  Piilopirtin väki lähettää flunssaiset terveiset Kotirannan väelle...pitäkää itsenne lämpimänä.Terkut Ninalle ja Sakarille Myllypuroon,Luostolle Sepolle ja Saaralle,Oinosille Espooseen sekä muille tutuille.t.Pipsa,Arto ja Sasuliini

  Haastan Inkvisition fanit Entisten nuorten sävikseen.

  haaste kaikille, joilla on ystävä ja jotka tuntevat olevansa jonkun ystävä. Viidellä eurolla mukaan terv. R & P

  Huomio lapsuusystävämme Satu.Saavutit keskiviikkona 7.helmikuuta aikuisen naisen iän. Halauksia ja sylintäydeltä onnea toivotamme ja tänään kera lapsuusystäviesi sitä juhlistamme. Onnea toivottavat Tuula, Riitta, Marjo ja Taina.
  Toivelevynä jotain kaunista Leonard Cohenilta

  Kitaristisuuruus Hasse Walli täyttää tänään 70 vuotta. Kitara soi siis edelleen väkevästi! Onnittelut! Juhlitaan ja nautitaan sooloista Tavastialla 21.2. Terv. Systeri

  haastan Entisten nuorten sävellahjaan kaikki, jotka luulevat että Suomi saa lisää mitaleita Pärnäkosken lisäksi ...älkää unta nähkö ... Terv. entinen Hiihdon Kotkan Mestari Ahvenainen .

  Ystävänpäivänä 14.2 viettää syntymäpäiväänsä Nikkilässä erityisen Rakas Ystävä Ari.Onnea Onnea Onnea rakkaudella toivoo Sisko

  Biisikertomuksia
  JOHN LENNON - Imagine
  Vietimme viime keskiviikkona 7. helmikuuta 2018 Satu- vaimoni merkkipäivää. Yhteisiä vuosia on tänä vuonna meille kertynyt 44, häitä vietettiin mukavalla porukalla Parkanossa 8. elokuuta vuonna 1981. Tuo päivämäärä on myös vaimon äidin syntymäpäivä. Häämatka tehtiin appivanhempien kanssa Lappiin, Satu ei silloin päässyt mukaan työn vuoksi eli sellainen häämatka sitten…
  Musiikki on mukanamme kulkenut kaikki nämä vuodet monessa muodossa, Alice Cooperkin säväytti aikanaan meitä.
  Onnittelen rakasta Satua kiittäen ’kaiken kestämisestä’ näiden vuosien aikana!
  Kun haluamme vielä pitkän työuramme ohessa toivoa parempaa maailmaa, niin toivelevyksi esitän John Lennonin ’Imagine’- kappaletta.
  Terveisin Ari Kantola Lahdesta

  BLACK SABBATH - War pigs
  Olen 61-vuotias Black Sabbathin fani ja olen siis fanittanut kyseistä brittibändiä 1970-luvun alusta lähtien. Viime vuoden 2017 keväällä Black Sabbath esiintyi kotikaupungissaan Birminghamissa ja tuo keikka oli samalla vuonna 1969 perustetun bändin jäähyväiskeikka. Lavalla olivat alkuperäiskokonnpanosta kolme miestä - laulaja Ozzy Osbourne, kitaristi Tony Iommi ja basisti Geezer Butler - ainoastaan alkuperäiskokoonpanon rumpali Bill Ward oli korvattu nuoremmalla jäbällä. Tuolla keikalla näki ja varsinkin kuuli, että bändi oli edelleen tosi kovassa vedossa - he siis lopettivat pitkän uransa suoraan huipulta ! Biisitoiveeni on bändin 70-luvun tuotantoa - nimeltään ’War pigs’. Toivoisin, että te arvoisat toimittajat soitatte biisin kokonaan ettekä puhu biisin päälle - jos pätkitte tai puhutte päälle, niin minä ryömin puhelimen kierrejohtoa myöten sinne studioon ja heittäydyn lattialle selälleni kirkumaan - ja se ei ole kaunista se. Kiitos jo etukäteen.
  Raimo Helsingistä

  TEDDY AND THE TIGERS - Tiger twist
  Toivelevyni on Teddy and Tigersin ’Tiger twist’ haasteena niille pojille, jotka lähettivät haasteen kesällä 1978 Nuorten Säviksen kautta meille tytöille, jotka olimme Tampereelta käymässä Sotkamossa ja Ähtärissä kesä- tai heinäkuussa. Pojilla oli hyvännäköinen vene, hyvännäköiset diinarivaatteet tummansinisine pusakoineen ja kesäilta oli niiiiiin ihana! Muistan, että yövyimme kivalla leirintäalueella mökissä ja keskellä yötä sudet (!) ulvoivat eläinpuistosta taustalta.
  Nimimerkki ’Sotkamo-Ähtäri-sektorilla kesällä 1978’

  PELLE MILJOONA 1980 - Rakastava voima
  Suomipunkin isähahmo Petri Tiili, alias Pelle Miljoona täyttää 63 vuotta tänään kymmenes helmikuuta 2018. Monelle Pelle-fanille hänen kokoonpanoistaan kaikkein tärkeimmäksi on osoittautunut syksyllä 1978 muodostunut ja seuraavan vuoden aktiivikauttaan viettänyt Pelle Miljoona & 1980, joka julkaisi klassikkolevyt ’Pelko ja viha’ ja’ Viimeinen syksy’. Keikkayhtyeenä Pelle Miljoona & 1980:aa on kuvattu pyörremyrskyksi. Biisitoiveenani on ’Mulla menee lujaa’-pikkulevyn B-puoli ’Rakastava voima’.
  Lämpimät onnittelut Pelle. Pertti

  HURRIGANES - An awful crime
  Paras muistoni 10.1. 2018 70 vuotta täyttäneestä Remusta on, kun tapasin hänet keikallaan Kuopion satamassa vuonna 2000. Vähän juttelimme ja kerroin olleeni Hurriganesin keikalla Järvenpään ammattikoululla 1974, johon hän totesi etten voinut olla, koska kuulemma olen syntynyt vasta silloin. Hah, kiitin kauniisti kohteliaisuudesta ja sain Remulta vielä suukon. Olen syntynyt vuonna 1959.
  Tykkäsin 70-luvun lopulla Hurriganes-biisistä ’An awful crime’.
  Laura

  URIAH HEEP - Lady in black
  Biisitoiveenani on Uriah Heepin ’Lady In Black’.
  Isosiskoni kanssa tykästyttiin tähän kipaleeseen 70-luvulla.
  Siskoni menehtyi kolme vuotta sitten ja aina kun harvoin kuulen tämän kappaleen, niin tulee kaihoisa mutta jotenkin mukava mieli.
  Merjan pikkuveli

  SWEET - The six teens
  Toiveeni on Sweet-yhtyeeltä biisi ’The six teens’. Se on sitä parasta Sweetiä.
  Jari
  ---------
  Ikävä etten ole nähnyt ja kuullut Sweetiä Suomessa. Sweet oli kova juttu ja etenkin USA:ssa bändi onnistui tekemään hyvää jälkeä ja saamaan levyjä listoille. Bändi olisi varmasti kyennyt Queenin tapaiseen megasuosioon, jos vokalisti Brian Connolly olisi ottanut itseään niskasta kiinni ja pystynyt hillitsemään alkoholin käyttönsä. Bändin alasajoon vaikutti myös yhtyeen jäsenten keskinäiset suhteet ja se, että basisti Steve Priest muutti Yhdysvaltoihin ja meni siellä naimisiin . Se oli bändin loppu ja Sweet oli niin sanotusti imetty ’makeisena’ loppuun.
  Andreas

  (PS. Sweet-vokalisti Brian Connollyn poismenosta tuli 9.2. 2018 kuluneeksi 21 vuotta)

 • CHRISTIE - Yellow river
  PELLE MILJOONA 1980 - Elä (kun olet nuori vielä)
  SLADE - Gudbuy T'Jane
  MARKKU ARO - Käyn uudelleen eiliseen
  DANNY - Work song
  VICKY ROSTI - Tuolta saapuu Charlie Brown
  THE POLICE - Every breath you take
  MIKKO ALATALO - Enkeli
  WIGWAM - Eddie and the boys
  MARY HOPKIN - Those were the days
  VAN HALEN - Runnin' with the devil
  REMU - Shakin' all over
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Who'll stop the rain
  THE DOORS - Wintertime love

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Jos syntymävuotesi hukkunut ois, sun ikää kukaan ei arvata vois Nuorena vielä säilynet, jos pidät tavat entiset. Hyvää syntymäpäivää Äiti-mamma Kyllikki Rantakalliolle Saarelaistentielle Kotkaan T: Tyttäret puolisoineen ja lapsineen

  Mistä tuntee tosimiehen nudistirannalla? Se pystyy kantaa kuusi donitsia ja kaks kahvikuppia yhtä aikaa. Terveisin Olli

  Elä (kun olet nuori vielä) on toiveeni. Tässä Pelle Miljoonan biisissä on asennetta meille entisille nuorilla! Haaste Pelle-faneille. Terveisin Peksi

  Elävän legendan Sampsan viisikymppisiä vietetään tänään Malmilla. Tulossa ollaan kemuihin, mutta onnea tätäkin kautta! Jekku & Timo

  syntymäpäivät on tänään Aila Andersenilla. Hänelle paljon onnea. Terveisin Riitta

  Terveisiä ystävilleni.Leena ja Ari Outinen Taru ja Jukka Honkapää.Aila ja Esa Helsingissä ja kaikki muut 60 luvulla syntyneet. Terveisin Hilkka

  Haastan kaikki rautalangan ystävät omantunnon mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

  juusolle hyvää synttäripäivä terv. mummi ja ukki.

  VAIMONI ON SAANUT SOKERITAUDIN! KUINKA IHMEESSÄ? HÄNHÄN ON AINA NIIN HAPAN!

  Mitä eroa on vakuutuslääkärillä ja valelääkärillä? No, valelääkäri on nähnyt potilaan. T. Hanski Espoosta

  KAKSI KANIINIA ISTUI SIRKUSTELTAN LAIDALLA JA KATSELI, KUINKA TAIKURI POIMI LAVALLA KANIINEJA SUURESTA HATUSTAAN. HETKEN KUMMASTELTUAAN KANI TOTESI TOISELLE: EIKÖ SINUSTAKIN SE TOINEN TAPA OLE MUKAVAMPI

  Maanantaina liehuvat liput kun vietetään Pirjon synttäreitä. Paljon onnea Pirjo Pärkölle Pomarkkuun toivoo Tuula

  Presidentille on syntynyt poika.Varttuessaan hänkin katsonee Pikkukakkosta. Siinä oli ennen Nukkumatti,mutta eipä ole enää.

  Mikä se on se kannibaalin mieliruoka?? No siskonmakkarakeitto tietenkin. Joke

  Nyt tulin lunta tupaa .oikein äyskärin mitalla. Nyt ladut kuntoon ja menokstai Tohlopille soihtu luisteluun. Siis kaikki tamperelaiset mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Pertsa

  Biisitoiveeni on Vickyn 'Charlie Brown'. Olimme Rovaniemeltä ehkä ensimmäisessä yökerhossa Polarissa Antti Hermannin nuorisoseuran kanssa. Vuosi oli jotain 1980. Serkkuni Ketis varmaan muistaa kun täysillä jorasimme. Muistan hyvin sen ihanan lasikaton. Kipa Sydiksestä

  miksi maukka perusjätkä ei käynyt keikalla tapolan tehtailla tampereella? Siellä tehdään maukasta mustaa makkaraa! Terveisin Mr. 'Motorsaw is hotter than hell'

  Terkut kaikille tutuille 70-luvulla Pataässäs, Nuutis,Torves ja Nisses bailanneille. Ellu

  HUONEESTANI PITI OLLA ESTEETTÖMÄT NÄKYMÄT KILOMETRIEN PÄÄHÄN, VALITTI ASIAKAS HOTELLIN VASTAANOTOSSA. - NIIN SIELTÄ ONKIN, KATSOTTE VAIN YLÖSPÄIN! Terv. Sipe

  SYDÄMELLISET ONNITTELUNI IHANALLE MARKKU AROLLE! :-) SULLA ON PALJON HYVIÄ, IKIVIHREITÄ BIISEJÄ! :-) TERV. SIPE LPR

  puputin markku eli markku aro on myös lahjakas soullaulaja ja on hän vetänyt rainbown i surreder suomeksi nimellä 'ensi kertaa' ja komeesti! Onnea mestarille toivoo Käläviän keisari

  MIKSI VINTTIKOIRALLA ON PITKÄT JALAT? JOS NE OLISIVAT LYHYEMMÄT, SEHÄN EI YLETTYISI MAAHAN

  HUOMENNA ON ARMIN PÄIVÄ. ONNEA. TERVEISIÄ JUUSOLLE JA Joonakselle toivoo Jaz Joutsenosta - rock ja rock!

  Rakkaimmat onnitteluni Satulle 7.2. johdosta! T. Arisi

  Onneks meillä on Juuso - eikun siis Juuso sulla on meidät muut kurkkulaulajat täällä pirtin lauteilla edelleen ;-) Eli synttärionnitteluhaaste täällä Enskassakin sekä Facebookissa @ENP (entiset nuoret partiolaiset) ps. Kevättalkoissa korotetaan ääntä Mauri Anteron tahtiin.

  ASTA MIKKILÄLLE tÄmän päivän 3.2. JOHDOSTA ONNITTELUT KARTTULAAN. LÄH. V. K. KOJOOTTI SUONENJOELTA

  Mikä on cooperin testi? 5 hampurilaista, pullo kossua ja 12 kaljaa 12-minuutissa! Terveisin Lee Cooper

  Toivon kuulevani Mary Hopkinin laulaman 'Those were the days'-levytyksen. Sirkka Utajärveltä

  Mikä oli ennen Enskaa? No tietty Penska. Esko

  Terveisiä Iipalle ja Jarille Hämeenlinnasta lähettävät Irma ja Ilkka

  Hei!!! Haastetaan enskaan Päivi joka täyttää 5.2. 52! Siis onnea päiville! T: Pähkiksen porukka

  RAKKAITA TERVEISIÄ AITOLLE JA JYRILLE! TERV. BABU

  Tiijäkkö Jari kuka keksi stetoskoopin,kysyy arska?-no se oli ujo lääkärioppilas joka ei tohtinu painaa korvaansa naisen rintojen väliin!!!

  Kalastaja soitti Uudenkaupungin alkoon ja tilasi kaksi koria olutta kossua ja konjakkia -milloinkahan nämä ovat sitten Kustavissa ? -Jaa,se riippuu missä tahdissa niitä juo vastasi myyjä ystävällisesti ! Antsa

  Onnea uuteen kotiin Seppo Väinö Ilmarille Hämeenlinnaan. Terveiisn Jukka hml:sta ps. muistitteko vaalikaljat?

  Mikä on jaloin liikkumatapa? Kävely. Terveisin Olli

  Rakkaat syntymäpäivä onnittelumme entiselle nuorelle Aino Allille 5.2. johdosta. Pistähän jalalla koreasti! T. Lapset perheineen

  haaste kaikille rokista ja motorsportista tykkääville. Muutama euro heille, mitä sitte keräävätkii,5 euroo suomen vähätuloisille. Peku

  RAKKAAT TERKUT PII-YSTÄVÄLLE SIPOOSEEN JA MUILLE TUTUILLE JA HAASTE OMANTUNNON MUKAAN! :-) TERV. SIPE LAPPEENRANNASTA

  Terhi-tyttönen, nimipäiväonnittelumme. T. Alli-mummi ja tädit perheineen

  Mikä on se instrumentti millä gynegologi tutkii naisen....Horoskooppi. Terveisin Höpövaari

  MIKSI BLONDI SYÖ BANAANIN KUORINEEN? EIHÄN SITÄ VOI AVATA, SIINÄ EI OLE VETOKETJUA!

  MIKÄ ON SANAN "LAUTANEN" MONIKKO? - SIRPALEET! ;oD Terv. Sipe

  Huomio Kauhava ja Kotkanpesä! Kuunnellaanko siellä laavulakin enskaa? Terkut Ranelle, Ilarille , Pertsalle ja Aukelle. Tunnelmallista iltaa rakovalkealle. T. Annika. Toiveena Doorsin 'Wintertime love'

  BIISIKERTOMUKSIA:
  CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - Who'll stop the rain
  CCR on ollut vuodesta –73 suosikkiyhtyeeni. Tein esitelmän amiksessa CCR:stä ja sain esitelmästä kiitettävän. Sattuipa myös pieni onnettomuus samaan syssyyn: piti kaverin kanssa kantaa iso kelanauhuri luokkaan, jotta saisin soittaa ’Proud Marya’ ym. muita kipaleita, mutta nauhuripa ei toiminutkaan. Yhä edellen menee volyymit kaakkoon CCR:ää kuunnellessa.
  Terveisin Valma.
  Hastan amisaikojen kämppäkaverini Tuula Tynin mukaan Entisten nuorten sävellahjaan.

  DANNY - Work song
  Biisikertomukseni aiheesta ’Mato ja Kessu’
  Tapahtumapaikka Pohjois-Karjala, Tohmajärvi ja Huviniemen tanssilava. Tapahtuma-aika vuosi 1972. Danny oli taas tuonut kaiken spektaakkeliinsa kuuluvan rekvisiitan paikkakunnalle - tai ainakin lähes kaiken.
  Show pyörähti tuttuun tapaan näyttävästi käyntiin, mutta jotain kuitenkin puuttui. Lavan vieressä ollut käärmeen, liekö nyt käärmeen nimi ollut Elvis tai Urkki, kotilaatikko oli tyhjä. Sen huomasi myös paikkakunnan oma vakiohäirikkö Keijo eli Kessu.
  Kessu steppaili lavan vieressä ja tavan takaa tiedusteli Dannylta: ’Missä mato, missä mato?’. Danny koetti hiljentää Kessun kohteliain sanakääntein, mutta tuloksetta. Kessun promillet lisääntyivät ja kysymysten sävy tiukkeni: ’Missä mato, missä mato?’
  Viimein Dannyn hermo petti ja kesken kappaleen hän totesi, että yhteisen ystävämme Kessun pyynnöstä show loppuu nyt tähän. Ikuiseksi arvoitukseksi Kessulle ja meille muillekin jäi, missä se mato sinä iltana sitten loppujen lopuksi oli.
  Levytoiveenani on se Dannyn ehdottomasti paras veto eli ’Work song’.

  MARKKU ARO - Käyn uudelleen eiliseen
  Koska Markku Aron ensimmäisestä levytyksestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta, haluaisin kuulla tuon kyseisen kappaleen eli sävelmän ’Käyn uudelleen eiliseen’. Olen kuunnellut Markun levyjä jo 10-vuotiaasta saakka ja hänen keikoillaan olen käynyt yli 40 vuotta eli heti, kun kotoa sain luvan lähteä. Vielä tänä päivänäkin Markku Aron keikat ovat aivan mahtavia.

  Ikifani (PS. Markku Aro tänään 3.2. 2018 68 vee)

  SLADE - Gudbuy T'Jane
  Moikka me kaikki, jotka ollaan jääty iso-siskojemme ja -veljiemme korvamatojen koukkuun. Mulla on kaksi veljeä; -50 ja -55 syntyneet, sekä sisko vuonna -60 syntynyt, jo edesmennyt. Itse olen iltatähti vuosimallia -68 iltatähti. Kaikki lapsuuden 70- luvulla soineet biisit, mm. Demis Roussos, jota vihasin, kuulostavat omilta. Aina on pakko kuunnella Entisten nuorten sävellahja ja vaimoni ihmettelee miten muistan biisit, vaikka olin juuri päästy vaipoista eroon. C-kasetit jäi mulle perinnöksi, joita vieläkin kuuntelen autotallissa. Esiintyjiä en nimeltä kaikkia muista, mutta muisto elää. Sladen ’Gudbuy T’Jane’ on yksi muistojen helmistä. Kaipa rock tuli, kun systeri kiikutti mua vaunuissa vanhempien ollessa töissä. Systeri olikin varsinainen hippi, kapinallinen ja jenginuori, sellainen, jota aikuiset paheksuivat. Itse aloitin Dr. Feelgoodilla ja teininä n. 13-vuotiaana rupesin punkkariksi ja sillä tiellä ollaan vieläkin.

  Ari

  MIKKO ALATALO - Enkeli
  Sain lahjaksi Mikko Alatalon C-kasetin ollessani ehkä noin 14-vuotias. En aluksi kiinnittänyt huomiota ollenkaan kasetilla olleeseen biisiin ’Enkeli’, mutta pian tästä tuli minulle kaikkien aikojen suosikki Mikon levytyksistä.
  Levyn nimestä minulla ei muistikuvaa. (Levy on 'Rokkilaulaja' vuodelta -77) Mikähän se oli? Lainailin kasettia kaverilleni ja joko se on jäänyt sille tielle jäänyt tai muuten hukkunut, mutta sitä ei löydy enää tärkeiden kasettien arkistosta. Sellainenkin minulla on siis olemassa
  Mikko Alatalo ei kuulu varsinaisiin suuriin suosikkeihini , mutta tämä biisi tuo kyllä tuo kylmät väreet pintaa.
  Pamppu

 • CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL - I heard it through the grapevine
  ELVIS PRESLEY - Jailhouse rock
  HUEY LEWIS & THE NEWS - Power of love
  SLEEPY SLEEPERS - Kaljaa kioskeihin
  ELTON JOHN - Daniel
  THE ALAN PARSONS PROJECT - Old and wise
  DANNY - Kauan
  HUNTERS & COLLECTORS - January rain
  FREDERIK - Jeesus Kristus
  THE MANHATTAN TRANSFER - Where did our love go
  GIGLIOLA CINQUETTI - Si
  ELTON JOHN - I'm still standing
  HURRIGANES - Bourbon street

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Kuuleeko Lepotila ja Mika? Sarppa kiittää terveisistä ja toivottaa jälleen hauskaa lauantai-iltaa sinne tiluksille. POKS?

  Kumpi on kovempi laite: Stigan rattikelkka vai perinteinen potkukelkka? Niin vai minisukset? Nautitaan talvesta ja lumesta! Terveisin Kauramoottori

  Hei entinen nuori Jari siellä Storan työmaalla Oulussa ...Rakkaat terweiset. Illalla nähdään. Terv. Lea
  Huomio, huomio Tape ja Taavetin lukion abit vm. 1978! Tape, vm. -59 täyttää 59 huomenna 28.1, lämmin onnitteluhalaus! Luokkatovereistamme ainakin myös Lepe, Hese, Kalle ja Manti viettävät synttäreitään tammi-helmikuussa, onnea! Muistakaa luokkakokouksemme 9.6 Kotkaniemessä, whatsapp-ryhmäämmekin mahtuu uusia jäseniä! Terveisin Tasu

  Haastan kaikki nuorena kouluasuntolassa asuneet Entisten nuorten sävikseen. Susanna'

  TERVEISIÄ AITOLLE! BABU NÄITÄ LÄHETTELEE

  hyvää syntymäpäivää Pekalle evakkoon Pitskuun toivottavat Myllikän kaverit

  Perjantaina tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä päivästä kun taksilla tulla huristeltiin Rautavaaralta
  Kuopioon keskussairaalaan. Matkaa opli 100km. Vanha taksikuski ajoi minkä uskalsi liukkaalla talvikelillä. Kiire oli ja kallansilloilla ennen kuopiota tuntui että sairaalaan ei ehditä, mutta ehdittiin kuitenkin ja syntyi poikavauva. Silloinkin oli Tammimarkkinat Kuopiossa niinkuin nytkin. Silloin ei markkinoilla tullut käytyä. Terveisin Leena

  Rakkaat onnittelut Seppo Kärenlampi 28.1 olevan merkkipäivän johdosta. Terveisin Jaana

  Huomio huomio!! Veikon pojan poika ville-matti aja varovasti, kyytissäs kallis lasti. Hyviä matkoja toivoo toverisi Matti

  Sydänlämpöiset onnittelut vanhemmillemme, Sinikka ja Risto Ström, eilen olleen 55-vuotis hääpäivänne johdosta! T. tyttärenne Pirjo ja Katja perheineen sekä Atte-katten ja Pyry

  Terkkuja tutuille ja haastan molemmat poikani Enskaan, 10,- mukaan! T. Hanski Espoosta

  Myöhästyneet synttärionnittelut 15.1. johdosta Jyrkille! Toivoo ruskeasilmäinen

  Miä huostan mehiläis-Maijan Entisten nuorten sävikseen yhen singhan hinnalla ko hää on lähes kympin nainen

  kaikille 55:lle onnea ja varsinkin Masalle sinne missä olekki toivoo siskosi EIJA

  Hei - tuli mieleen tänään lauantaina 27. tammikuuta, kun kuuntelin ohjelmaa Kangasalta,
  missä muisteltiin vanhoja Volvoja.Autokoulussa Göteborgissa ajoin Volvoa. Malli oli vissiin 142. Sitten asiaan: Göteborgin aikoina kuuntelin SvenskToppen ohjelmaa. Siis vuosina 1967....-1970. Paula-mummi

  Muistakaa käydä vaaliKALJALLA äänestyksen jälkeen!!terkkuja Maijalle ja muille ex-työkavereille virveliin. Terveisin Jukka Hämeenlinnasta!!

  On se vaan niin ihanaa kun kaamos on takanapäin ja ihmiset innolla odottaa kevään aurinko kelejä. Niitä odotellessa takkatulen lämmöstä nauttien Tuula ja Pekka

  Haastan kaikki Taivalkosken lukiosta v.1980 ylioppilaaksi kirjoittaneet silloisen yo-lakin hinnalla, n.10€. Anneli

  Haastan Saariston Annelin Entisten nuorten sävikseen. Terv. Niklas

  Huomio Kangasniemi ja siellä Mirja. Sylin täydeltä onnitteluja huomisen syntymäpäivän johdosta toivottelee Sipe. Koskas nähdään?

  VIHDOIN kuulen radiosta Alan Parsonsia! Kiitos siitä! Olen asunut keski euroopassa ja siellä bändi on tunnettu. Voisi soida useamminkin Enskassa! Toivoo Kaarina Tampereelta

  Onnittelut rakkaalle pikkuveljelleni 59 -vuotiaalle Markulle Jyväskylään. T.Pirjo

  onnittelut Jääliin Janille 45 v 25.1. Toivottelee Se Komia Suku

  haastan Stigun Entisten nuorten sävellahjaan. Terveisin Tuulasi

  haastan Lampelan Hessun mukaan Entisten nuorten sävikseen kärpäslätkän hinnalla. Juhis

  miksi maukka perusjätkä ei koskaan käynyt kouluissa keikoilla? Koulussa tehdään maukasta tilliliha kastiketta!

  BIISIKERTOMUKSET:

  27.1. 2018-ohjelman biisikertomuksia

  ELVIS PRESLEY - Jailhouse rock

  60-luvulla rokki maastoutui pieneen Iin kylään. Tänne muutti Kanadassa kymmenen vuotta asunut suomalainen perhe, joka oli kylläkin lähtöisinkin täältä. Samanikäinen poika opetti meidät rokkaamaan. Naapurikunnassa oli rautalankayhtye, joka soitti eri yläasteilla kouluhipoissa. Oli tupeeratut tukat, kellohameet ja alla mielettömästi kovitettua tylliä, jalassa valkoiset nilkkasukat ja ehdottomasti vitivalkoiset tennarit. Vauhti oli melkoista ja hippoja usein. Toivelevyni Elvis Presleyn ’Jailhouse rock’ oli yksi suosikeistani, vaikka vanhemmat sitä kauhistelivat.

  Terveisin Tuula-Riitta

  HUEY LEWIS & THE NEWS - Power of love

  Voihan lentävät lavitsat! Kello oli kai jotain 12.28 kun urvahdin hetkeksi ovenvieruspenkille yöttömän yön jälkimainingeissa ja kun ummistin silmäni olinkin vuodessa 1985.
  Tapahtui niinä päivinä , siis vuoden -84 lopulla, että Kaamasen tutkassa nähtiin ’jotain lentävää’. Tämä Neuvostoliitonn karkuuttama ns. "putkiradio-ohjus" lipsahti Barentsinmereltä Norjan yli Inarinjärveen. Kun sitten b-näytekin osoittautui positiiviseksi, alettiin sitä sitten vuoden -85 tammi-helmikuun ennätyspakkasissa etsiä ja ylös onkia.
  Tapaus herätti myös kansainvälistä huomiota. Täällä se kuitattiin sopuisassa YYA-hengessä. Myös joulupukkia kuvattiin ohjuksen romun vieressä matkailun edistämiseksi. Ulkomainen lehdistö ihasteli ja ihmetteli.
  Ja tapahtuihan maailmalla muutakin vuonna -85. Toveri Gorbatsov valittiin itänaapurin suurehkon puolueen johtoon. Boris Becker voitti 17-vuotiaana Wimbledonin tennisturnauksen ja kai muistatte Live Aid -konsertit 13.7. Etiopian nälkäänäkevie hyväksi. Elokuvateattereissa pyörivät mm. Kummisetä II, Rauni Mollbergin ’Tuntematon sotilas’ sekä loppuvuodesta ensi-iltaan tullut Robert Zemeckisin ’Paluu Ttlevaisuuteen’. Presidentti Mauno Koivisto matkaili yksityisluonteisesti maailmalla ja kotimaan kamaralla raivosi maaninen villikoira nimeltään Dingo.
  Eppujen ’Vuonna 85’ soi ahkerasti radiokanavilla..
  Matkataanko siis yhdessä vuoteen -85 Huey Lewis & The News-kappaleen ’The power of love’ myötä. Tämähän on biisi elokuvasta ’Back to the Future’ eli ’Paluu tulevaisuuteen’.

  Terveisin aikamatkaaja Doc. Hill Valley

  HURRIGANES - Bourbon street

  Kemissä oli 70-luvulla disco nimeltään Huvikumpu, joka oli poliisin ja vanhan kaljatehtaan naapurissa. Kaljatehdas taasen oli jo muutettu silloin terveyskeskuksen vuodeosastoksi. Kuten huomaatte, on Kemissä oltu taitavia näissä asioissa.
  Paljon on puhuttu Hurriganesista Remu 70-vuotispäivän takia, mutta se ei ollut minun suosikkibändi, eikä mikään muukaan bändi paitsi Abba ja Elo, mutta sitä ei voinut tunnustaa Mutta Hurriganes sai kylläkin minut ensimmäisen kerran tanssimaan nuorella iällä kyseisessä discossa, kun joku tyttö haki minua tanssimaan - ensi kerran. Sen muistan, että kävelin tanssin aikana eestaas ja kaverit ne vaan nauroivat. Voi sitä häpeää! Mutta se biisi on jäänyt muistojen hämärään, epäilen että se oli ’Bourboun street’.

  JP Ronald

  HUNTERS & COLLECTORS - January rain

  Tammikuu on minulle, läheisilleni ja monille ystävilleni merkittävä kuukausi. Heitä on lukuisia, jotka ovat tässä kuussa vuosikymmenien saatossa syntyneet vaikuttamaan tämän planeetan elämänmenoon. Kaikkia heitä onnittelen yhdessä ja erikseen tänä juhlakuukautena ja haastan mukaan ENSkaan hyvän asian puolesta. Meillä pohjoisessa sadetta lumen muodossa on tammikuussa saatu reilusti yli oman tarpeen. Satakoon musiikin muodossa lisää. Australia on tuottanut lukuisia huippubändejä maailmaan ja yksi niistä on 80-luvun alussa perustettu Hunters & Collectors. Toivon kaikille tammikuun juhlijoille onnensadetta yhtyeen 32 vuotta sitten julkaistulla biisillä ’January rain’.

  Jarppa

  DANNY - Kauan

  Minä Eltsu ja kaverini Meku menimmme silloin joskus Pohjosen kansakouluun. Pihalla piti ottaa käsikäteen pari ja siinähän sitten olimme kaksi pientä tyttöä koulun pihalla, jännitti ihan hirmusti. Kaikki meni hyvin, löysimme pulpetit. Opettaja oli iso ja pelottava nainen, jota opimme heti tottelemaan.
  Sinä, Meku, tulit Pohjanmaalta, minä olin kaupunkilainen. Mutta meillä synkkas. Sinun valtava voimasi olla jotakin mikä teki vaikutuksen. Sitten kun tutustuimme ja olit osa meidän perhettämme, aloimme olla yhtä. Nyt jälkeenpäin ajatellen, ei varmasti mikään ole vaikuttanut minuun niin paljon kuin sinun ystävyytesi ja se lahjomaton tukesi ja turvasi.
  Muistan sen meidän Kernaala-retkemme, kun päätimme yöpyä ulkona - oli aika vilakkaa, mutta silti. Noh, siitähän ei tullut yhtään mitään, mentiin vintille, jossa kaikki seinät kaatuivat päälle ja oli pelottavaa. Mutta me pärjättiin. Muistan kun olin kuulevinani auton äänet juuri meijän pihalla. Joku puukkomies?
  Nyt ollaan isovanhempia ja ehkä viisaampia, mutta näitä muistoja Riihimäeltä ja Kernaalasta en halua unohtaa. Joskus niistä voi kertoa lapsenlapsille.
  Ajattelin, että eiköhän meidänkin aika olisi kuunnella Dannyn eli Ison Deen ’Kauan- biisiä.

  Eltsu

  FREDERIK - Jeesus Kristus

  Tervehdys Kuortane ja Leppälänkylä. 15- vuotiaana kuuntelin Frederikin levytystä Frederikin ’Jeesus Kristus’- kappaletta, kun sain ensimmäisen mankan ja Frederikin kasetin. Kuuntelu loppui kuitenkin lyhyeen, kun isäni kuuli kappaleen. Hän tuli ja nappasi kasetin eikä sitä sen jälkeen näkynyt. Nyt vanhempana, kun ajattelen tätä kappaletta, niin ehkäpä isäni oli oikeassa sen sopivuudesta 15-vuotiaan korville.

  Ulla

 • Soitetut levyt:

  BLUES SECTION - End of a poem
  VÄLIKAUSITAKKI - Työvoima on valtiovallan
  JANIS JOPLIN - Cry baby
  BALLS - Suck it to me
  HURRIGANES - 11th Street boogie
  IRWIN GOODMAN - Autolla Kanarian saarille
  THE BEATLES - Rock and roll music
  THE BANGLES - A hazy shade of winter
  RATSIA - Tämä hetki ja tulevaisuus
  SIMON & GARFUNKEL - Bridge over troubled water
  GERRY RAFFERTY - Baker street
  JUICE LESKINEN - Syksyn sävel
  SLADE - MY baby left me / That's all right mama (-77 live)
  FREEMAN - Olet mun kaikuluotain

  HAASTEITA YMS. YMS.
  Ekat presidentinvaalit, minkä muistan on tammikuulta 1968. Olin puunkorjuun talviharjoittelussa Juupajoella. Talvi-ilma oli hirvittävän raikas;-35 astetta ihan tuttu. Matkustin Kangasalle ja mentiin äidin kanssa äänestämään. En ollut äänioikeutettujen listoilla. Vennamo syytti muita puolueita vehkeilystä. Aili

  Pirjo Kaidesoja Jyväskylästä täytti eilen 19. tammikuuta 100 vuotta miinus 40 vee. Hän täytti siis pyöreitä mitä kovasti ihmettelemme, koska Pirjo on solakka. Onnittelut!

  Toive on Välikausitakki-ryhmän biisi 'Työvoima on valtiovallan erityisessä suojeluksessa'. Haastan entiset ja nykyiset työttömät, aktiivisuuden hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Terveisin Jussi

  haaste vaimole ja matti vanhaselle. Nicklas muilu

  tänä iltana remun viimeinen keikka helsingissä! Tämän tiedottaa Sprägäri-king

  TERKUT JARKILLE HIETASEEN. MERJA

  Elettiin parasta nuoruutta ja nyt Saarelan Mikko täytti jo 60 vee. ! Paljon onnea! T.hate

  Vastaan vuodenvaihteessa eläkkeelle jääneille heitettyyn haasteeseen. Haastan kaikki entiset G-
  kolmoslaiset mukaan Unicefin hyväksi ja yhteisten aikojemme muistoksi. Leena Piikkiöstä

  Parantumisia antti tuomelalle tornioon jalena kankaan syrjälle Raija ylitrukille terveisiä eeva Torniosta

  tätin enkeli Sanna täyttää tänään 35 vee klo 19.38. tv. Riitta

  terveiset vaimo Anulle sekä Aunille ja Merville sinne jonnekkin stadin iltaan, toivoopi skootterikuski!

  Iloisen illan tervehdys Sarpalle Lepotilalle. Mika - lepotilassa

  Lumiset terveiset täältä Vantaalta Kotirannan väelle,Luostolle Sepolle ja Saaralle,Myllypuroon Ninalle
  ja Sakarille,Oinosille Espooseen ja Saarisille Vierumäkeen. terv. Pipsa,Arto ja Sasuliini

  Biisitoiveeni on IRWININ AUTOLLA KANARIAN SAARILLE. OLIN AIKA PIENI KUN KAPPALE
  ILMESTYI VUONNA -66 JA EN YMMÄRTÄNY BIISIN JUJUA. HACKLE

  Reiska haastaa kaikki Painosorvaajat 5:llä eurolla Enskaan

  olehan kuulolla Raija ylitrukki torniosta mihis me tänään eksytään laulamaan?? Mie vaan naapurista

  puujalkavitsin paikka! Mäk gaiveri meni grillille ja tilas 50 lihapiirakkaa kahdella nakilla! Kun satsi oli
  valmis mäk kaiveri sanoi grillin myyjälle en mää otakkaan niitä! Grillin myyjä huusi mäk kaiverille että
  ihime mies perkele! Terveisin Pouttulainen

  olut tuli kauppoihin 1969. Kauheata aikaa.

  Haastan kaikki Ajoksen 'munskilla' aikaansa viettäneet entiset nykyäänkin mieleltä nuorekkaat
  ystävät Enskaan... mukaan lukien vanhempi sukupolvi pysäkiltä... Terveisin Kassu

  Mitä James Bond sanoi nakkikioskilla? Piirakka - lihapiirakka. Terveisin Höpövaari

  Runo: Tukka on ihmisen kukka sanoi Timo K. Mukka

  Haastan kaikki nykyiset ja entiset Pirkan Pojat ja poikien perheet viidellä eurolla Entisten nuorten
  sävellahjaan. Haastajana Onni

  Harras toiveeni on Simon and Garfunkelin 'Bridge over trouble water'. Terv. Sinikka Torniosta

  Terkkuja sisko Eevatuulikille Ouluun ja tutuille tänne Hämeenlinnaan Terv. Jukka

  Kaikki vanhat punkkarit bissepurkin hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Hate

  Kuuleppa juontaja-Jartsa semmosta hommaa, että ei se vilu kappase -20 raatissakaan, kun pyssyy
  pirtissä, kuuntelee Enskaa korva soirona ja kyssyy kaverilta, että lähekkö jammaan? Räsymatot vaan
  nurkkaan ja mahoton heiluminen käyntiin rokkenrollpiisien tahtiin! Hiki tullee, kunto nousee ja läskit lähtee, voi mahoton kun on kivvaa! Haaste lähteeki kaikille kotilavatanssaajille tarjoamatta jääneen
  Jaffa-pullon ja possumunkin hinnalla! Lupsakkata lauantaita Enskalaisille, toivoopi Tuijakka!

  Jake haastaa enskaan kaikki jokka ovat olleet töissä kaatopaikan vahtina. Ite ehin olla 80-luvulla
  seitsemässä eri kohteessa Rovaniemen ympäristössä. Kiva duuni oli

  Miksi Maukka Perusjätkä ei uskaltanut käydä Huittisissa keikalla? Koska Huittisten Lihapojat tekivät
  siihen aikaan maukasta makkaraa! Nimim. Arska was here.

  Vitsi: trump meni lääkäriin ja sillä oli sammakko pään päällä. Lekuri kysyi että mikä vaivaa ja
  sammakko vastas: en tiedä mutta peräpukamista se alko! Hate täällä taas

  Kuuskassa Juice reagoi yleisön huuteluun. "Viime vuonna huusitte vielä, että Juice on jumala. Nyt
  vaaditte minua presidentiksi. Ensi vuonna huudatte varmaan että Juice dj Markukseksi". Ossi-setä

  KooBee 10 vuotta yhdessä

  Mitä astronautti sano kun kuussa luun näki... mitä kuuluu. Terveisin Anso

  Haastan Enskaan Slade-fanit 70-luvulta. Biisitoive ny baby left / That's all right mama. Ja tästä versio vuodelta 1977. Munchenin live-esitys. Pertti

Klipp

 • Wigwam-kitaristi Pekka Rechardt muistelee vuonna 1975 ilmestynyttä suomalaisen rokin klassikkolevyä 'Nuclear Nightclub' ja sen tuomaa kansainvälistäkin julkisuutta yhtyeelle

Lyssna också