Du använder en webbläsare som är föråldrad eller inte stöds av Yle Arenan. Vi rekommenderar att du laddar ner Mozilla Firefox eller Google Chrome. Läs mera här
Okänd soldat-serie

Avsnitt 2: Petroskoj, Petroskoj

  • 55 min
  • 3 mån. 24 d

2/5. Finländarna fortsätter att anfalla, men lider bittra förluster. Soldaterna har avancerat djupt in i Sovjetunionen. Undersergeant Rokka anländer till fronten med kompletteringsmanskapet. Serien är regisserad av Aku Louhimies och bygger på Väinö Linnas romanklassiker. Möjlighet till syntolkning på finska vid tv-sändningen.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår finska stereo finska 5.1-ljud lang.nl stereo

Textning svenska programtextning (finska)

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

  • Yle TV1
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Inga kommande avsnitt

Okänd soldat-serie

Romanklassikern om fortsättningskriget i serieform

Aku Louhimies Okänd soldat, som bygger på Väinö Linnas romanklassiker, skildrar en infanteriavdelnings över tre år långa krigsresa under det finska fortsättningskriget. Den femdelade serien är en utökad version av filmen som hade premiär hösten 2017. Den innehåller en och en halv timme material som inte sågs i filmen och lämnar plats för karaktärer och känslor på såväl krigs- som hemmafronten. I huvudrollerna i tv-serien och filmen ses Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) och Aku Hirviniemi (Hietanen). I de övriga rollerna ses många från tidigare kända och för den stora publiken okända namn såsom Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen, Hannes Suominen och Diana Pozharskaya. Manus efter Väinö Linnas roman med samma namn Jari Olavi Rantala och Aku Louhimies. Regi Aku Louhimies. Produktion Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017/ Mikko Tenhunen, Aku Louhimies, Miia Haavisto (2017).

Se också på