Radio Suomi Lappeenranta

Lappeenrannan iltapäivävieras: ylikonstaapeli Teuvo Piironen

 • 13 min
 • tillsvidare

Ylikonstaapeli Teuvo Piironen on ollut poliisin ammatissa jo yli 30 vuotta. Hän on tällä hetkellä Kaakkois-Suomen poliisissa kenttäjohtajan tehtävissä ja toiminut myös ulkomaan tehtävissä mm. Balkanilla ja Afganistanissa. Viime aikoina poliisiin on kohdistunut väkivaltaa ja yksi poliisin kuolemantapaus Vihdissä. Teuvo Piironen kävi Lappeenrannan iltapäivälähetyksessä puhumassa poliisin turvallisuudesta ja omista kokemuksistaan poliisin ammatissa. Toimittajana on Olli Aimola.

Sändningar

 • fr 1.7.2016 11.15 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Kolmiloikkaaja Pertti Pousin 49 vuotta vanha Suomen ennätys jäi historiaan kun Lappeenrannan Urheilumiesten Simo Lipsanen loikkasi uuden Suomen ennnätyksen 17,14 m Puolassa nuorten EM-kisoissa. Toimittaja Sirkka Haverinen oli miesten kanssa mitalikahveilla.

 • Sata vuotta sitten nuori pari osti itselleen kihlasormuksen. Nyt sama sormus on toimitettu Etelä-Karjalan museoon. Mitä tapahtui siinä välissä. Sitä Lumivaara-säätiön Kari Rapon kanssa selvittää nyt Vesa Winberg.

 • Lappeenrantalainen eläkkeellä oleva rovasti Matti J Kuronen on elämässään ehtinyt paljon. Hänen apuunsa turvaudutaan edelleenkin usein parisuhdeasioissa. Jazz-musiikki on Matin sydäntä lähellä. Kuuntele Sirkka Haverisen tekemä haastattelu sydämellisestä Matti J Kurosesta.

 • Lappeenrantalainen lentomestari evp Aimo Vahvelainen puolusti maamme itsenäisyyttä sekä talvi- että jatkosodassa. Olli Saarelan haastattelu Vahvelaista vuonna 2009 ja haastattelussa Vahvelainen kertoo jatkosodan ilmataisteluista ja vaaratilanteista.

 • Lappeenrantalainen eläkkeellä oleva rovasti Matti J Kuronen on tuttu näky monissa piireissä Etelä-Karjalassa. Kriisit, parisuhdeasiat, papintyöt, urheilu ja musiikki, politiikka, kriisiryhmät jne. Sirkka Haverinen haastattelee Kurosta.

 • Osmo's Cosmos Bandin laulaja Jaska Miikki ja kitaristi Matti Kähkönen jättävät yhtyeen. Ville Toijonen tavoitti "Osmojen" perustajajäsenen Pete Kiisselin.

 • Kolmen teinin äiti Anne Suomalainen sai aivoverenvuodon vuosi sitten. Juuri ennen joulua Anne tuupertui kesken improvisaatioharjoituksen. Maaliskuussa tapasimme naisen ensimmäistä kertaa, silloin suurin haave oli vielä päästä työelämään mukaan. Nyt vuoden toipumisen jälkeen Anne odottaa joulua todella kovin, sillä hän toivoo että se pyyhkii pois ikävät muistot. Toimittaja Anne Laine tapasi Anne Suomalaisen hänen kotonaan Imatralla.

 • Lappeenrantalaislähtöisen Tuomas Mustikaisen kaksi vuotta sitten julkaistu esikoiskirja käsittelee Israelin ja palestiinalaisten konfliktia. Tänä vuonna julkaistu Mustikaisen toinen teos on Topi Sorsakosken elämäkerta, jonka hän kirjoitti yhdessä Antti Arvajan kanssa. Kummatkin kirjat ovat olleet arvostelumenestyksiä. Mustikainen sai tänä vuonna Koneen Säätiöltä apurahan, jonka turvin hän kirjoittaa tällä hetkellä esikoisromaaniaan. Tuomas Mustikainen kävi Olli Aimolan vieraana.

 • 32-vuotias kipukroonikko Tapio Tiittanen sairasti syövän ja vuonna 2011 tehty sädehoito laukaisi jatkuvan kiputilan jaloissa. Iloa elämään tuo oma puoliso, musiikki, elokuvat - mikä tahansa mikä vie ajatuksia pois kivusta. Toimittajina Sirkka Haverinen ja Juha-Pekka Taskinen.

 • Lappeenrantalainen Mimmi Makunen esiintyy Jeanne d`Trans -dokumentissa, joka seuraa hetero-ohjaajan Niko Kostetin seikkailuja transvestiittien ja trans-sukupuolisten seurassa. Mimmi Makunen kävi Olli Aimolan iltapäivälähetyksen vieraana.

 • Lappeenrantalainen Jaana Karhu laittoi someen viestin, jossa hän ilmoitti haluavansa auttaa yhtä lähivanhempaa hankkimalla hänen lapsilleen joululahjat. Mikä sai Jaanan tekemään pyyteettömän teon? Yle Lappeenrannan juontaja Olli Aimola tapasi Jaana Karhun.

 • Lemiläinen raskasta metallia soittava Kasvoton-yhtye on saamassa jalkaa suomalaisen musiikkibisneksen ovenrakoon. Yhtye soitti kesällä Stam1nan 20-vuotisjuhlakeikalla Lemillä ja alkusyksystä Radio Rockin risteilyllä. Bändin laulaja/basisti Mikko Ropo ja kitaristi Rolle Hirsimäki kävivät Olli Aimolan haastattelussa Lappeenrannan urheilutalolla.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Poliisi on jatkanut Imatran ampumatapauksen tutkintaa. Poliisi on kuulustellut esitutkinnan aikana yli kymmentä todistajaa ja käynyt läpi valvontakameran tallenteita tapahtuma-alueelta. Kuuntele tästä tutkinnajohtaja Saku Tielisen haastattelu. Toimittajana on Jari Tanskanen. Haastattelu on tehty Imatralla 5.12.2016 puolen päivän aikoihin.

 • Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen jätti maanantaina 24.10.2016 eronpyyntönsä Imatran kaupunginvaltuustolle. Hän jää eläkkeelle syksyllä 2017. Pertti Lintunen vieraili tiistaina Radio Suomen vieraana Imatran studiolla. Haastattelussa hän kertoo ajatuksiaan Imatran kouluista sekä ruotii aikaansa Imatran kaupunginjohtajana. Toimittajina Juha-Pekka Taskinen ja Ani Malmi.

Lyssna också