Radio Suomi Kotka

on 22.6.2016

 • 8 min
 • utgått

Ensi kaudella koripallon korkeimmalla tasolla pelaa neljä kymenlaaksolaisjoukkuetta. Lisenssit on myönnetty KTP-Basketille, Kouvoille, Peli-Karhuille ja Kouvottarille.
Toimittaja Petri Lassheikki tapasi kaksi Kouvottarien pelaajaa, Elina Mikkolan ja Roosa Frimodigin, ulkokentällä Mansikka-ahon hallin vierustalla. Naiset kertovat, miten tulevan kauden valmistelut ovat edenneet ja millä mielellä paikalliskamppailuja Peli-Karhujen kanssa odotetaan. Molemmat pelaajat ovat aloittaneet koripallon pelaamisen jo nuorina. Elina Mikkola meni ensimmäisen kerran treeneihin seitsemänvuotiaana.

Sändningar

 • on 22.6.2016 13.56 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Energiatodistus vaaditaan nyt myös vanhoista pientaloista, kun niitä myydään tai vuokrataan. Todistus kertoo rakennuksen energiatehokkuudesta ja sisältää myös parannusehdotuksia. Petri Niemi jututtaa talonsa myyntiin laittanutta kouvolalaista Veli-Matti Sipilää ja todistuksia laativaa LVI-suunnittelija Päivi Jyrkistä Positio Oy:stä.

 • Kouvolan taidemuseo tarvitsee uutta varastotilaa kokoelmilleen. Taidemuseolla on noin 2500 teosta, joista noin tuhat on varastoitu. Petri Niemi jututtaa kokoelma-amanuenssi Anna-Kaarina Kippolaa muun muassa tilapulasta ja teosten vaatimista varasto-olosuhteista.

 • Mercedes-Benz Klubilla on Suomessa liki 4000 jäsentä. Tarkoitus on muun muassa vaalia saksalaisen automerkin perintöä ja kerätä samanhenkistä porukkaa yhteisen harrastuksen pariin. Petri Niemi haastattelee Klubin puheenjohtajaa Ari Kangasta ja Kymenlaakson jaoston Antti Savolaista autotapahtumassa Kouvolassa.

 • Kouvolan teatteri avaa uuden näytäntökautensa syyskuun alussa Satumaa- tangomusikaalilla. Musikaali on samalla teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemen esikoisohjaus Kouvolassa. Petri Niemi jututtaa Luhtaniemeä ja musikaalin toista pääroolia näyttelevää Satu Taalikaista.

 • Kouvolan Pallonlyöjät haluaa tältä kaudelta miesten superpesiksen mestaruuden. Petri Niemi haastattelee pelinjohtaja Eero Pitkästä, kun joukkue on pelannut 13 ottelua ja kerännyt niistä 27 pistettä. Edessä on myös Kaakon kahakaksi nimetty paikallistaisto Imatran IPV:tä vastaan yli 10 vuoden tauon jälkeen.

 • Iittiin rakennetaan suurta moottorirataa ja ajokoulutuskeskusta Kymi Ringiä. Radan profiili on jo selvästi esillä ja ensimmäisen asvalttikerroksen laittaminen pintaan lähestyy. Petri Niemi haastattelee Kymi Ringin hankejohtajaa Timo Pohjolaa

 • Viime vuonna perustettuun Suomen lentopalloliiton Hall of fameen on päässyt kotkalainen Riitta Byckling. 98 maaottelua ja 564 SM-sarjan ottelua!
  Maija Tuunila jututtaa Riittaa.

 • Kesäiset lavatanssit ovat alkaneet ja niitä tanssitaan mm Kotkassa Tampsan lavalla. Karhulan vpk:n huvitoimikunnan puheenjohtaja Mirva Jääskeläinen vastaa Tampsan tansseista.
  Hän oli Maija Tuunilan aamuvieraana kertomassa lavan toiminnasta ja tanssin ihanuudesta.

 • Kotkan Sävelaitta perustettiin vuonna -49 ja sitä pyöritti silloin Arvo Vainio. Sittemmin sillä on ollut eri omistajia ja se on ollut eri paikoissa. Maija Tuunila kävi Sävelaitassa tapaamassa Heidi Uotista, joka on pyörittänyt musiikkikauppaa vuodesta -69. Jututettavana oli myös Johannes Liikanen, joka oli aikoinaan töissä liikkeessä 60-luvun alkupuolelta lähtien.

 • Lauantaina Kouvolassa päivällä ja Kotkassa iltapäivällä alkavat akateemiset laulujuhlat eri sitsit. Ne järjestää Kymenlaakson osakunta, joka toimii pääkaupunkiseudulla maakunnan opiskelijoita varten.
  Osakunnan toiminnanohjaaja Sofia Rahikainen oli Maija Tuunilan jututettavana ja kertoi osakunnasta ja sitseistä.

 • Tyhjä taulu, palettiveitsi, värit ja maisema. Näistä aineksista Vuokko Salmenkivi alkaa luoda omaa taidettaan. Hän
  nauttii maalaamisesta erityisesti saaristossa. Petri Niemi haastattelee Salmenkiveä Kotkan Sapokassa.

 • Dekkarikirjailijat ja rikoskirjallisuuden harrastajat tuntevat Kouvolan Dekkaripäivät -tapahtuman hyvin. Mutta millaisen dekkarin tapahtumat voisi sijoittaa Kouvolaan? Jännityskirjailija Pasi Luhtaniemi on asunut kaupungissa nyt puolisen vuotta. Petri Niemi haastattelee Luhtaniemeä muun muassa Kouvolan herättämistä ideoista.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä.

  Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Harri Helminen(sd.) laatii parhaillaan virkamiesten kanssa valtuutetuille pelisääntöjä, joiden toivotaan ohjaavan nykyistä asiallisempaan toimintaan luottamustehtävässä.

  Ylen toimittaja testasi puheenjohtajan sietokykyä ja reaktioita, kun toimittaja ei käyttäydykään niin kuin haastattelijan odotetaan käyttäytyvän.

  Toimittaja: Petri Niemi
  Kuvaaja: Pyry Sarkiola

 • Liikuntaesteisen asemaan asettuminen voi edistää esteetöntä rakentamista. Eläytyminen siihen, miten esimerkiksi vanhus kokee ympäristönsä, tuo esiin paikkoja, jotka tuottavat ikäihmisille vaikeuksia. Sini Ojanperä kävi testaamassa pukua, jonka avulla tällaista eläytymistä voi tehdä ihan käytännössä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

Lyssna också