Radio Suomi Kokkola

Kiinnitä vene kunnolla - tässä vinkkejä

 • 3 min
 • utgått

Näin myrskyn alla, älä työllistä pelastajia turhaan vaan kiinnitä veneesi hyvin. Yksin seilaavan veneen takia hälytetään heti pelastajat paikalle. Miten vene kiinnitetään kestämään myrsky kuin myrsky? Kati Latva-Teikari lähti Kokkolan Meripuistoon kysymään neuvoja Kokkolan Meripelastajien koulutusvastaava Jani Puoma-Korvelta.

Sändningar

 • on 8.6.2016 16.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis myöntää, että Kokkolan kaupunki on pyrkinyt varmistamaan suunnitellun Rautatientorin kaavamuutoksen sujuvan etenemisen neuvottelemalla jo etukäteen mahdollisten kaavavalittajien kanssa. Valtuusto hyväksyi kaavamuutoksen yksimielisesti maanantaina. Rautatientorille eli linja-autoaseman kortteliin aiotaan rakentaa muun muassa asuntoja ja liiketiloja. Bjarne Kallista haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Tällä kertaa Perjantaiseurassa muun muassa sukupuolineutraalista kielenkäytöstä mediassa sekä koululaisten maitokapinasta keskustelivat Simo Kattilakoski, Hellevi Kytölä ja Riitta Pellinen. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

 • Huumeruiskuja on taas löytynyt koulun pihasta Kokkolasta. Tällä kertaa Halkokarin koululta. Petra Haavisto haastattelee rehtori Arto Lauria sekä huumeruiskun löytäneen lapsen äitiä Tiia-Maria Joensuuta.

 • Viikon uutisaiheita ruotivassa Perjantaiseurassa Mervi Järkkälä, Aatto Ainali ja uusi jäsen Simo Kattilakoski pohtivat muun muassa, minne Kokkolan keskustan yläkoululaiset kannattaisi tulevaisuudessa sijoittaa sekä sitä, pitäisikö Suomen sotaharjoitella isommin. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa tällä kertaa viikon uutisaiheita ruotivat Keke Lammassaari, Osmo Ojala ja Kirsi Virtanen. Toimittajana tuttuun tyyliin Ismo Vähäsarja.

 • Jalkapallon Ykkösessä pelaavan KPV:n mahdollisuus liiganousuun on tuonut Kokkolan päättäjille paineita tehdä jonkinlainen päätös jalkapallostadionista. Ideoiden lisäksi Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi toivoo yksityistä rahoitusta: sitä saisi olla urheilupuistovaihtoehdon 4–6 miljoonan kustannuksista jopa 70–80 prosenttia.

  Stadionhankkeesta keskusteltiin yritysmaailman näkökulmasta Yle Kokkolan lähetyksessä. Studiossa olivat Kokkolan Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylinen ja NSA-yhtiöiden toimitusjohtaja Jan Storbacka. Toimittajina olivat Niina Koskela ja Petra Haavisto.

 • Syyskauden toisessa Perjantaiseurassa viikon uutisaiheita ruotivat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Hellevi Kytölä. Toimittaja Ismo Vähäsarja kysyi Perjantaiseuralta muun muassa hallituksen uusista turvallisuuspäätöksistä, Kokkolan satamaväylän rahoituksesta ja Kokkolan Pikiruukkiin suunnitelluista tornitaloista.

 • Perjantaina 1.9. teattereihin ympäri Suomen tulee uusi elokuva Lumotut, jonka on ohjannut Sofia Coppola. Elokuvan tarina on filmattu ensimmäisen kerran vuonna 1971, jolloin pääosassa oli Clint Eastwood. Tähtiä on mukana myös uudessa versiossa, tunnetuimpina Nicole Kidman, Colin Farrell ja Kirsten Dunst. Vaikka Lumotut on amerikkalainen elokuva, sen foleytehosteet on tehty Kokkolassa. Efektit tehnyt kokenut foleytaiteilija Heikki Kossi kertoo Ismo Vähäsarjan haastattelussa, millaista oli tehdä äänet tähän isojen filmitähtien elokuvaan.

 • Viikoittaisen keskusteluohjelman Perjantaiseuran uusi tuotantokausi käynnistyi Venetsialaisperjantaina. Syksyn ensimmäisen lähetyksen keskustelijoina olivat Riitta Pellinen, Ilkka Siukosaari ja Kirsi Virtanen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Pauli Poranen on käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmän Pihlajan jengi, jonka ensi-ilta on heinäkuun 5. päivä Ykspihlajan kesäteatterissa Kokkolassa. Pihlajan jengi pohjaa tositapahtumiin kertoen ykspihlajalaisten nuorten miesten välillä väkivaltaisestakin elämästä 1970-luvulla. Itsekin nuorena miehenä jengitappeluissa eri puolilla Pohjanmaata kulkenut jengiläinen Pauli Poranen on Ismo Vähäsarjan haastattelussa.

 • Perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokouksesta muodostui odotettuakin mieliinpainuvampi, ainakin kokkolalaisen Alpo Ylitalon kohdalla. Ylitalo on vuosikaudet ollut perussuomalaisten kantavia voimia Kokkolassa ja valtakunnallisia tehtäviäkin on riittänyt. Puoluekokouksen aattona hänelle kuitenkin ilmoitettiin, että hänet on erotettu puolueestaan. Alpo Ylitaloa haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa puhutti tällä kertaa maksuton päivähoito. Myös Kokkolan koulupäätökset ja perussuomalaisten puheenjohtajakuviot nousivat keskusteluun. Studiossa olivat Hellevi Kytölä, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Lyssna också