Kohti Rioa

Vieraana maantiepyöräilijä Laura Vainionpää

 • 19 min
 • tillsvidare

22-vuotiaan nuoren lahjakkuuden, Laura Vainionpään tavoitteena on päästä ammattilaispyöräilijäksi. Tällä kaudella Vainionpää on kilpaillut belgialaistallissa ja päässyt
kokeilemaan kuntoaan kovissa kansainvälisissä kisoissa. Samalla on auennut myös mahdollisuus päästä Rion olympialaisiin. Toimittajana Tuulia Kössö.

Sändningar

 • må 30.5.2016 18.03 • Yle Puhe

Avsnitt

 • 22-vuotiaan nuoren lahjakkuuden, Laura Vainionpään tavoitteena on päästä ammattilaispyöräilijäksi. Tällä kaudella Vainionpää on kilpaillut belgialaistallissa ja päässyt
  kokeilemaan kuntoaan kovissa kansainvälisissä kisoissa. Samalla on auennut myös mahdollisuus päästä Rion olympialaisiin. Toimittajana Tuulia Kössö.

 • Jouko Vuolteen vieraana on tällä kertaa Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön vetäjä ja Rion kisajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski. Millainen onkaan ollut matka Lontoosta kohti Rion kisoja?

 • Purjehdusjoukkueen tunnelmia ja odotuksia valottaa Yle urheilun asiantuntija Eero Lehtinen. Toimittajana on Jouko Vuolle.

 • Kolme painijaa edustaa Suomea Rion kisoissa. Jouko Vuolteen vieraana on Suomen Painiliiton puheenjohtaja ja Olympiakomitean hallituksen jäsen, olympiamitalisti Jukka Rauhala.
  Millaista onkaan ollut elämä puolivuosisataa painin parissa?

 • Kohti Rioa -ohjelmasarjassa paneudutaan yleisurheilijoiden valmistautumiseen sekä valintaprosessiin.

  Vieraana ovat valmennusjohtaja Jorma Kemppainen sekä aikanaan Brasiliassa varsin paljon harjoitellut nelinkertainen olympiakultamitalisti Lasse Viren.

  Toimittajana on Jouko Vuolle

 • Rion olympialaiset alkavat 100 päivän kuluttua. Yle Urheilu ja Olympiakomitea järjestävät yhdessä keskiviikkona 100 päivää Rioon -tapahtuman Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

  Toimittajina Jouko Vuolle ja Marko Miettinen

 • Kohti Rioa -ohjelmasarjassa keskitytään tällä kertaa voimisteluun, eikä syyttä – Rion olympiakarsinnat tuottivat kaksi kisapaikkaa kun sekä Oskar Kirmes että Katja Volkova onnistuivat omissa karsintakilpailuissaan.

  Aivan täysin toiveiden mukaisesti ei Riossa kuitenkaan mennyt kun rytmisen voimistelun joukkue jäi neljänneksi – sijan ja reilun puolen pisteen päähän kisapaikasta.
  Toimittajana Jouko Vuolle

 • Rion olympiakisojen avajaisia vietetään 5. elokuuta Maracana-stadionilla, joten kisojen alkuun on tänä maanantaina 109 vuorokautta. Paralympiaurheilijat pääsevät tosi toimiin Riossa reilun kuukauden olympiaurheilijoiden jälkeen. Jouko Vuolle kävi tapaamassa Suomen paralympiakomitean valmennuspäällikköä Kimmo Mustosta ja päivittämässä tuoreimmat tiedot vammaisurheilijoiden huipputapahtumasta.

 • Miten mahdollisen kisapaikkansa eteen harjoittelee Tanskassa sulkapalloilija Airi Mikkelä ja millainen asemamaa Brasilia on suurlähettilään kannalta?

  Lähetyksessä otetaan yhteys Suomen Brasilian suurlähettilääseen Markku Virriin.

  Toimittajana on Jouko Vuolle

 • Kohti Rioa -ohjelmasarjassa tavataan tällä kertaa sulkapalloilija Nanna Vainio, joka metsästää olympiapaikkaa huhtikuun loppuun asti. Edessä on siis vielä tärkeät turnaukset, joissa on pisteitä jaossa. 24-vuotias suomalaispelaaja tunnustaa haluavansa olympiakisoihin, mutta yhtä lailla intohimona on pelata lajin muissa suurissa turnauksissa. Nanna Vainion tapasi Sammy Väisänen

 • 23-vuotias kenttäratsastaja Elmo Jankari valmistautuu uran ensimmäisiin olympialaisiin. Historiallisen junioreiden EM-kullan muutama vuosi sitten ottanut Jankari nappasi Suomelle maapaikan vuosien tauon jälkeen. Edellinen suomalaisedustaja löytyy nimittäin vuodelta 2000, kun Pia Pantsu edusti Suomea Sydneyssä. Jankarin matka Rioon alkoi jo vuonna 2009.

  Toimittaja Tuulia Kössö tapasi Elmo Jankarin lentokentällä.

 • Ennen tulevaa Rion suurtapahtumaa Suomi on saavuttanut 2000-luvulla 13 kesäolympiamitalia. Nyt palataan Sydneyn, Ateenan, Pekingin ja Lontoon kohokohtiin. Huippuhetket YLE:n radioarkistosta on koonnut Mikko Hannula.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också