Kuuluttajan vieras

Muusikko Iiro Rantala

 • 9 min
 • tillsvidare

Iiron musiikkiluokka on palannut Radio 1:n kesäisiin maanantai-iltoihin. Luokan opettaja Iiro Rantala on itsekin aina viihtynyt musiikkiluokalla. Mutta kuuluttaja Maaria Holman vieraaksi tullessaan hän väitti joutuneensa piinapenkkiin. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Sändningar

 • on 29.6.2016 10.50 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Penkkiurheilulle ei juuri ole sijaa Yle Urheilun toimituspäällikkö Sasha Ikosen arjessa - kädet ovat täynnä töitä urheilun parissa muutenkin. Joukkueurheilu sai aikanaan jäädä, kun nyt toistakymmentä vuotta kestänyt monipuolinen ura alkoi rakentua. Sasha Ikonen ehti käväistä Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen jututettavana. Hän puhuu muun muassa urheilun merkityksistä ja kertoo alkuun, milloin urheilusta tuli osa elämää.

 • YLE:n data-analyytikko Lauri Mikola oli kuuluttaja Juha Salomaan vieraana. Pidempikin titteli Laurilla oli, sitä kuuluttaja aluksi oudoksui. Ohjelman lopussa kuuluttajaa naurattaa, kun selviää, miten Tshingis-kaani liittyy Lauri Mikolan elämään.

 • Radio Pikkupäkä toistuu toimittaja Seija Vaaherkummun (ent. Rautio) puheissa, kun hän muistelee uransa mieleenpainuvimpia hetkiä. TV1:n lauantaisista Ykkösaamuistakin tuttu toimittaja kertoo Marja Vehkaselle urastaan, journalismin tilasta ja siitä, mikä motivoi tekemään toimittajan työtä. Juttutuokion aluksi mennään ajassa taaksepäin, kun kuullaan mistä Seija Vaaherkumpu sai kimmokkeen päätyä alalle.

 • Yle on viestintäyhtiö, jossa tehdään ohjelmia ja sisältöjä. Mitä on viestintäyhtiön yhtiöviestintä? Tiedottaja Laura Hämäläinen kertoo.

  Yle Radio 1:n tämän kesän teemakuukauden Toivon heinäkuun jälkimainingeissa kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras kertoo aluksi, mitä toivo hänelle merkitsee.

  *

  Ylestä kiinnostuneet voivat lähettää:

  - kysymyksiä Ylestä yhtiönä tai siitä, mitä julkisen palvelun yleisradiotoiminta tarkoittaa osoitteeseen yleinfo@yle.fi

  - palautetta ja kysymyksiä ohjelmista osoitteeseen ohjelmapalaute@yle.fi

  - palautetta ja kysymyksiä uutissisällöistä yle.uutiset@yle.fi

  Ylen yhtiöviestinnän ylläpitämät sivut, joissa tietoa Ylestä yhtiönä:

  - suomeksi yle.fi/yleisradio
  - ruotsiksi svenska.yle.fi/om-svenska-yle
  - englanniksi yle.fi/aihe/about-yle

 • - Haluan nähdä Radio Suomen ikärajattomana kanavana, joka kuuluu ihan kaikille suomalaisille, kertoo Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm. Juttutuokion aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi Jonna Fermiltä, kuinka kauan hän on ollut ohjelmapäällikkönä.

 • Teininä Pauliina Grym ihastui metallimusiikkiin ja halusi radiotoimittajaksi - ja kas: nyt hän kokoaa Kultakuumetta, jossa yhtenä aiheena on metallimusiikki. Kultakuumeen työstämisen välillä hän ehti juttelemaan Timo Teräsvuoren kanssa.

  (Kultakuume 21.6.2017 löytyy Yle Areenasta sekin.)

 • Yle Teeman ja Yle Femin naapuruudesta ja tarjonnasta kertoo Marika Kecskeméti. Hän muistelee myös aikaa Yleisradiossa ennen nykyistä Yle Teeman ohjelmapäällikön tehtäväänsä.

  Marika Kecskeméti pyyhälsi Radio 1:n kuuluttamoon kannettava tietokone kainalossaan; Marja Vehkanen uteli, tehdäänkö töitä milloin missäkin.

 • Pitkän uran ulkomaantoimittajana tehnyt Mika Hentunen kertoo, miten hänen työnsä USA:ssa sai lentävän lähdön vuonna 2001 ja paljastaa myös kuka on ollut hänen uransa paras haastateltava. Mika Hentusen toimittama 20-osainen Miehemme maailmalla -lyhytdokumenttisarja on kuunneltavissa Yle Areenassa ja vie kuuntelijan lähihistorian tärkeisiin paikkoihin ja tilanteisiin. Hentunen on päässyt hyödyntämään ulkomaankokemuksiaan myös uuden harrastuksensa, dekkarikirjoittamisen parissa. Haastattelun aluksi Heikki Puskala kysyi Mika Hentuselta, kuinka kauan hän on ollut Ylellä ulkomaantoimittajana.

 • Äänisuunnittelija Suvi Tuuli Kataja on toteuttanut Yle Radio 1:n Ääniversumi-ohjelman 'Uniraati'. Ohjelmaa varten Suvi Tuuli Kataja haali väkeä Yle:n käytäviltä. Kuuluttaja Juha Salomaa kyseli vieraaltaan myös mm. äänisuunnittelijan työn erikoisuuksista.

 • Toimittaja Sari Valtoa kiinnostavat ihmiseen liittyvät aiheet, erityisesti ihmiselämän muutokset ja ihmismieleen liittyvät kysymykset. Hän käväisi Yle Radio 1:n kuuluttamossa keskiviikkona Jari Aulan vieraana ja kertoi samalla ohjelmanteostaan.

 • Kirjallisuuden opinnot ovat toimittajalle vain hyödyksi, miettii Yle Novostin toimittaja Lioubov Shalygina. Hän poikkesi Kuuluttajan vieraana Timo Teräsvuoren jututettavana, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun häntä radioon haastateltiin.

 • Maaria Holman vieraana on Radio Suomen Tero Liete, joka määrittelee työnsä musiikkitoimittajana yleisön palvelemiseksi. Hän ei suostu nimeämään suosikkikappalettaan, mutta ei myöskään päästämään inhokkimusiikkiaan radioaalloille haukkuakseen sen - silloin menisi tilaa joltain paremmalta kappalleelta. Toimittajaksi hän päätyi sattuman kaupalla, mutta mikä oli tuo sattuma?

Lyssna också