Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

Oon Orpona, mutten orjana

 • 9 min
 • utgått

Tänään Tohtori Raimossa ollaan orpona, muttei orjana. Petteri Orpo haluaa Kokoomuksen puheenjohtajaksi, mutta tunteeko kukaan hänen linjaansa? Petteri on keksinyt hurjan keinon teleportata Elina Lepomäen linja hänelle itselleen. Sen sijaan Alexander Stubb on paennut metsiin ja etsii tukea Kullervon myytistä, koska Kullervokin oli orpo.

Sändningar

 • lö 14.5.2016 10.50 • Yle Radio Suomi

Avsnitt

 • Talousnobelisti Bengt Holmström yritti hiljattain herättää keskustelua Suomen eläkejärjestelmästä. Hän totesi, että rahat eivät yksinkertaisesti riitä Suomen mallin muhkeisiin eläkkeisiin. Kävi kuten aina ennenkin, poliitikot vaikenivat aiheen kuoliaaksi. Tohtori Raimon uusinta viime keväältä selvittää, mistä eläkepommissa on kyse.

 • Nyt kun helteet ovat kormuuttaneet Eurooppaa ja valtaavat vihdoin Suomen, on tohtori Raimon jakso syksyltä 2014 entistäkin ajankohtaisempi. Projekti Solsidanissa vanhukset lähetetään Etelän kuumuuteen. Ennakkoluuloton hanke kertoo ajasta, jolloin vielä ajateltiin, että Suomi on ilmastomuutoksen nettovoittaja.

 • Presidenttipari Jenni Haukio ja Sauli Niinistö ovat jättäneet turvallisen Kultarannan taakseen ja lähteneet kahdestaan merille, kohti Tohtori Raimon juhannusjuhlia. Poliittinen säätiedotus kertoo, että epävakaista on tulossa ja pian Sauli uskookin näkevänsä horisontissa kumiveneellisen terroristeja.

 • Tohtori Raimon modernit kesäkisat
  Antero Mertaranta ja Kaj Kunnas ovat itseoikeutettuja selostamaan Tohtori Raimon moderneja kesäkisoja, joissa lajeina mm. HSL:n bussilipun leimaus uudella laitteella sekä keskustelu lyhenteitä käyttävän teinin kanssa. Juhannuslähetyksen kisailut uusitaan yleisön pyynnöstä.

 • Satavuotiaan grillirasvan vastustamaton kepeys
  Tämän viikon Tohtori Raimo kertoo tarinan satavuotiaasta grillistä. Näitä grillejä on vain yksi maailmassa ja se on Tohtori Raimolla. Grillirasvaan on marinoitunut ilon ja tuskan hetkiä mm. Paavo Väyryseltä, Jutta Urpilaiselta, Teemu Selänteeltä, Anneli Jäätteenmäeltä, Vesku Loirilta ja jopa U.K. Kekkoselta. Ja yhä Raimo grillaa samalla rasvalla.

 • Elävien kuolleiden saari
  Varsinkin näin Porin jazzien aikaan jokainen poliitikko ja virkamies pyrkii uranousuun, kovapalkkaiseksi konsultiksi tai lobbariksi - eli myymään Suomelle terveyspalveluita, Hornetteja tai edes limuviinaa. Mutta entä ne, joille lobbarin ura ei urkeakaan? Heitä auttaa hyväntekeväisyysjärjestö Povi-apu, jonka puheenjohtaja Mirkku saa itse Tohtori Raimon vetämään terapiaa näille kurjille ja hylätyille.

 • Juhannuksena Tohtori Raimo kohtasi ankaran vastuksen mielenhallinnan jalossa taidossa: Fitness-guruna paremmin tunnettu Jutta Gustafsberg tunkeutui Raimon saareen pitämään henkiseen kasvuun tähtäävää Mielen päällä -retriittiään. Jutan retriitissä pyörii aatamin asussa myös SDP:n Antti Rinne, jonka psyyke murretaan pala palalata. Rakentaako kukaan sitä uudelleen?

 • Cis-sukupuoliset silmälasit

  Tohtori Raimon uskollinen apulainen Mirkku hakee nousevalle feminismilleen tukea netistä, mutta joutuukin itse jyrätyksi. Vihreissä uusi puheenjohtaja Touko Aalto ja kamppailun hävinnyt Emma Kari taistelevat eräistä kuuluisista sinisankaisista silmälaseista.

 • Tohtori Raimon saaressa perussuomalaisten pesänjakajat eli Jussi Halla-Ahon liiga ja Timo Soinin jengi provosoituvat ilmisotaan, vaikka Andy Mccoy puhuu rauhan puolesta. Tohtori Raimolla on kiire saada makkarat jaettua ja liekit sammumaan, sillä Andyllä on huolestuttavan läheinen suhde tulen kanssa.

 • Vihreät joutuvat viikon päästä valitsemaan uuden puheenjohtajan Ville Niinistön tilalle, vaikka gallupien mukaan juuri Ville on nostanut puolueen huippumenestykseen. Asiaa kipuiltiin jo viime vuonna, kun Tohtori Raimo ja Mirkku osallistuivat Vihreiden puoluekokoukseen paistamalla makkaraa.

 • Tohtori Raimon vastaanotolla opetellaan isänmurhan aakkoset. Perussuomalaisten puheenjohtajaksi himoavan Sampo Terhon on valittava isänmurhan ja itsemurhan väliltä. Jaksossa on myös selkokilellä selitetty, mitä todella tapahtui Atte Jääskeläisen ja Juha Sipilän välillä.

 • Lätkämittelöt loppuivat mahalaskuun, mutta Eduskunnassa ei mahoja lasketa.
  Kansanedustajat ovat yhä koolla tarjoten huumoria, viihdettä ja jossei nyt ihan fyysistä, niin ainakin henkistä väkivaltaa.
  Jo viime vuoden toukokuussa mainostettiin Eduskunta Total - pakettia,
  jossa politiikan peliä selostavat Antero Mertaranta ja Tami Tamminen.

Lyssna också