Peter är författare och har ett jävla temperament, Ann-Sophie är journalist och existerar omringad av kaos och katter. De är syskon. Det här är deras podd. Nytt avsnitt varje månad.

Avsnitt

 • Freaks är temat på Vasa littfest och Ann-Sophie och Peter Sandström kommer att freaka/spontanpodda på festivalen. Det gör de också i det här spontan/extra avsnittet av Sandström.

 • Syskonen Sandström är tillbaka på Rautalampivägen 5 där de bodde på 1980-talet. De märker att det inte står "Sandström" "på dörren. De har alltså inte färdats i tiden. Ann-Sophies knän värker och hon saknar sina katter.

  Däremot minns de då Peter var Lucia i Nykarleby 1981 och ondgör sig över Marknadens krav. Är det så allt folk måste må skit för att man sen skall kunna konsumera sig hel igen?

  Varför återvänder Peter till sommarens utfärd till Purmo?

 • Medan Peter går från klarhet till klarhet med sitt författarskap så går Ann-Sophie ”åt ett annat håll”. Knäna värker och ångesten ligger som en gråsten i bröstet. Men det ju höst.

  Eva-Maria Björk dyker upp med sin hund mitt i poddandet och berättar om det kärlekstips hon fått: ”Om du skulle vara lite mindre dig själv så skulle du hitta någon.”

  Det blir inga bråk mellan hund och de nyfödda kattungarna som Ann-Sophie uppfostrar. En av ungarna befinner sig plötsligt i en stekpanna. Peter slår inte på spisen.

  Det talas om att allt var lite mera unisex på 80-talet, att man gick omkring i de kläder man hade och om att krossa patriarkatet.

 • Skitpodden - så kallar Ann-Sophie och Peter det här poddavsnittet. Inte för att det suger utan för att det handlar om skit i olika sammanhang. Till exempel i Amerika och på tågspåret.

  Men visst avhandlas andra ämnen också; metanivåer, strypsex, svordomar och så besöker syskonen Mamm.

  Peter inser att han är grodan Boll och Ann-Sophie påtalar en livslång orättvisa.

 • Inspirerade av en lista på folks första arbetsplatser som cirkulerat i sociala medier så minns Ann-Sophie och Peter sina första arbetsplatser.

  Ann-Sophie hur hon jobbade som expedit och ibland högljutt satte dit kunden som köpte vuxenunderhållning eller gummi.

  Peter intervjuade i sin tur fårfarmare i Bennäs och ansade rabatter och klippte häckar.

  De talar också om hans nya bok och vad Ann-Sophies reaktion var då en viss syster figurerade i boken.

 • Har Sandström blivit en matpodd? Skulle Peter ha bloggat sina korvportioner på 80-talet om dagens teknik skulle ha varit tillgänglig? Är saftmajan det främsta hushållsredskapet i Ann-Sophies kök?

  Då syskonen bodde tillsammans på 1980-talet kokade de te och makaronilåda. Brödrosten pajade.

  Curlades de då de inte riktigt fick med sig kokkonsten hemifrån?
  Plättarna vänder sig enkelt i luften och makaronilådan är ännu lika god som då Mamm lärde ut receptet för länge sedan.

 • I senaste avsnittet av Sandström kommer syskonen äntligen fram till den omtalade interrailresan. Tänk så många människor man har glömt.

 • Syskonen Sandström lyckas inte ännu komma fram till minnena av sin tågluff till Jugoslavien men de minns katter som korsat deras stigar, tandläkarsmärta på 1970-talet och kanske är det Ann-Sophie som kommer att revolutionera lyriken med dikter som inte behöver tolkas? Där en dörr betyder en dörr, helt enkelt.

 • På ett hotellrum i Helsingfors träffas Ann-Sophie och Peter Sandström för att podda och minnas.

  De minns papp, som varit död i många år och hur han tog dem på charterresor till Spanien på 1970-talet och Helsingfors.
  I Helsingfors åt han alltid wienerschnitzel i korvhuset och drack två stop öl, som han beställde på svenska.

  Sandström handlar bland annat om språk, musik och hur blir livet som det blir.

 • Av sin mamma lärde sig Ann-Sophie att män får högre lön bara för det de har mellan benen, men också lite traditionell sedlighet. Peter minns att han var en av få män som sminkade sig på 1980-talet.

 • I den andra delen av Sandström framkommer det att Peter ridit en kamel på torget i Nykarleby.

 • "Man märkte på kusinerna att de var lite skeptiska, att de trodde att vi var lite fina". Syskonen Ann-Sophie och Peter Sandström gräver i sanningen om sig själva, ger sig ut på fältstudier och vänder sig till "Mamm" för svar.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också