Ordet

Magnus och Nicke Ordet avsnitt 22: Felsägning

 • 20 min
 • utgått

Vi har alla varit där. Du får total hjärnsläpp och/eller dubbelknut på tungan. Det har hänt Magnus, Nicke och John Travolta. Följande 20 minuter är tillägnad våra (och andras) bloopers. Vi ringer också Mrs. Svenskfinland för att få hjälp med det franska uttalet. #vkordet Du hittar oss även på iTunes och soundcloud.

Sändningar

 • to 25.2.2016 9.05 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Charter, hot eller möjlighet? Varför är vi som grisigast då vi inte behöver bry oss? Vem är Härski-Hartikainen? Ska man joo eller ska man nää då det kommer till denna bespottade reseform? Magnus och Nicke har svaren...ish. #vkordet (hittas även på itunes och soundcloud)

 • Vem har fått mest på käften och vem har gett mest på käften? Slagsmålsklubbens årliga möte är sammankallat och alla känner till den första regeln: Man talar in...för gammal referens? Det skiter vi i! Nu ska vi bråtas. #vkordet (hittas även på itunes och soundcloud)

 • Varför dyrkar österbottningar Sverige? Varför gör nylänningar inte det? Vilken svensk megakänd programledarprofil förolämpade Magnus hemstad så hårt att han slutade gilla Sverige och vad sa han? Vi ringer det svenska numret och ber en random svensk, i det här fallet Ove, lista tre saker som gör Sverige bättre än Finland...och blir ännu mer förolämpade. Skruva upp volymen och bli kränkt tillsammans med oss. #vkordet (vi finns också på itunes och soundcloud)

 • Vi ska vara ärliga. Det här avsnittet är tillägnad Nickes (forna) avsaknad av smak för kläder. Dessutom avslöjar Magnus att det finns en facebookgrupp där man under en längre tid har gått genom Nickes gamla bilder och skrattat åt hur han klädde sig förr. Nicke är LÄTT upprörd över det här. #vkordet (du hittar oss även på itunes och soundcloud)

 • Hur låter det då Nicke sjunger Lady Gagas Bad Romance inbandad i en proffsstudio? Hur musikalisk är Magnus egentligen, som hiphop-artist? Våra vanor och ovanor då det kommer till musiklyssning. Filmmusik och träningsmusik. Veckans podd är som (ursäkta) musik för era öron. #vkordet (vi finns också på itunes och soundcloud)

 • Inget tryckfel. Ni läste rätt. Ordet är Ordet den här veckan. Meta! Eftersom vi spenderat så lång tid från varandra kände vi oss tvungna att ventilera den senaste veckans händelser samt lifvet överlag. Tro oss och press play on tape. #vkordet (ni hittar oss även på soundcloud och itunes)

 • Disclaimer: Ät INTE medan du lyssnar på veckans avsnitt av Ordet. Nicke drar den äckligaste anekdoten någonsin då det kommer till mat. #vkordet (du hittar oss också på itunes och soundcloud)

 • En jobbig tid med målbrott, pubertet, mobbning, att få på käften och hångel. Magnus var en riktigt ligist i högstadiet medan Nicke blev allas kompis efter att ha blivit mobbad på sjuan. Magnus favoritlärare var inte hon som tvingande honom att rita kukar hela tiden. Nicke ser ner på dem som blev valda till skolans snyggaste i skoltidningen. #vkordet (hittas även på itunes och soundcloud)

 • Magnus skäms, Nicke inte. Magnus skäms över att Nicke inte gör det, bl.a. Men varför skäms vi egentligen? Varför skäms en del mer än andra? Vi skäms med att berätta vad vi har för lön, trots att det är offentlig information. Magnus och Nicke föregår med gott exempel och avslöjar vad de tjänar i månaden. Dessutom blir det ett pinsamt samtal till Sverige där Nicke tvingas prata rikssvenska, vilket han inte behärskar. #vkordet (du hittar oss även på itunes och soundcloud)

 • Pixar hör upp! Vi har ett synopsis till er nästa succéfilm: Marsvinet Putsi räddar en traumatiserad flicka från Mr. Svenskfinlands mobbning. Dessutom blir det såväl incest som könsbyte med Nickes kaniner. Är det djuplågeri att pesa grannens katt, om det är för den goda sakens skull? Är Magnus raskatt duglig som utställningskatt efter att den blev ghetto med ärr samt en skottskada eller borde den kanske bli SFP:s nya ordförande? #vkordet (Du hittar vår podcast också på soundcloud och itunes)

 • Magnus och Nicke visar allt! Eller? Nakenhetens vara eller icke vara, och var ska man vara bar? Origami med snoppen, nakendans till tonerna av Spice Girls och den där vännen som envisas med att vara naken på alla förfester. BH:n skavde så vi slängde den i hörnet, gör du det också! Ordet är här. Nytt avsnitt varje torsdag. Hittas även på soundcloud och itunes. #vkordet

 • Veckan mot rasism pågår som bäst. Magnus och Nicke diskuterar ämnet. Något som berör oss alla. Något som väcker starka känslor. Vad gör vi rent konkret för att motverka rasism? Skrämmande lite. Hur ska man ta upp kampen? När är det dags att säga ifrån? Du hittar podden även på soundclound och itunes. #vkordet

Inga kommande avsnitt

Lyssna också