Ajantasan vallattomasti valtiopäivillä

Vallattomasti valtiopäivillä

 • 18 min
 • tillsvidare

Yhteiskuntasopimus, perheenyhdistäminen ja eduskunnan feministikerho ovat aiheina Jakke Holvaksen vetämässä keskustelussa, jossa mukana ovat kansanedustajat Päivi Räsänen, kristillisdemokraateista, Sanna Marin sosialidemokraateista ja Kai Mykkänen kokoomuksesta!

Sändningar

 • on 17.2.2016 15.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Pääministeri Juha Sipilä antoi ilmoituksen EU-politiikasta. Suomen roolille pisteitä antavat kansanedustajat Markku Eestilä Kokoomuksesta, Katri Kulmuni Keskustasta ja Johanna Ojala-Niemelä Sdp:stä. Terveydenhuollon ulkoistussuunnitelmat nousevat myös puheeksi. Mira Stenström juontaa.

 • Kansanedustajat puhuvat opposition vaihtoehtobudjeteista ja tunteikasta keskustelua herättäneestä Lapin sote-sotkusta. Valtiosalissa ovat koolla kansanedustajat Markus Lohi Keskustasta, Krista Kiuru SDP:stä ja Ozan Yanar Vihreistä. Heitä haastattelee Elina Päivinen.

 • Vallattomasti valtiopäivillä kansanedustajat Sanna Marin, sd., Silvia Modig, vas. ja Wille Rydman, kok. Toimittajana Jakke Holvas.

 • Kipakkaa sananvaihtoa on käyty julkisuudessa ulkomaisen työvoiman saatavuudesta ja lupaehdoista. Tänään asia on esillä eduskunnassa ja myös Vallattomasti valtiopäivillä osuudessa, jossa Mira Stenströmin vieraina ovat kansanedustajat Anders Adlercreutz rkp, Leena Meri ps ja Eero Suutari kok. Myös valtion velkaantuminen puhuttaa.

 • Kittilän kuntapäättäjistä 27:a syytetään virkarikoksesta. Kittilä on noin 6500 asukkaan kunta. Syytteiden määrä tekee tapauksesta kuitenkin mittakaavaltaan niin merkittävän, että Kittilää on tiedotusvälineissä seurattu valtakunnallisesti. Siinä sivussa puhutaan myös hallituksen sisäisistä suhteista soteuudistuksen käsittelyssä. Vallattomasti valtiopäivillä haastattelussa on kolme kansanedustajaa Lapin vaalipiiristä: Eeva Maria Maijala Keskustasta, Matti Torvinen sinisestä eduskuntaryhmästä ja Markus Mustajärvi Vasemmistoliitosta. Toimittajana eduskunnan valtiosalissa on Jakke Holvas.

 • Valtakunnan vauva ja sote-sopu puhuttavat Vallattomasti valtiopäivillä. Jakke Holvaksen vieraina eduskunnassa ovat kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta sdp, Sari Sarkomaa kok, Hannakaisa Heikkinen keskusta.
  ndia-palkintoraadin vetäjänä.

 • Junatermejä käyttäen: nyt hyppäämme eduskunnan matkaan. Vallattomasti valtiopäivillä -asemalla eduskunnan valtiosalissa on Mira Stenström ja kansanedustajat Jani Mäkelä, ps., Jyrki Kasvi, vihr. ja Sirkka-Liisa Anttila, kesk. Aiheina raideliikennettä koskeva välikysymys ja päivystysuudistus.

 • Elina Päivisen vieraina Sari Essayah, kd., Aila Paloniemi, kesk. ja Tytti Tuppurainen, sd. Aiheina mm. puhemiehen vaihdos, Ranskan presidentin puhe, Saksan vaalitulos ja USA:n ja Pohjois-Korean sanasota.

 • Suomeen perustetaan uusi taloustieteen huippuyksikkö. Budjetin käsittely on alkanut. Huonot säät pahentavat maatalouden ahdinkoa. Kansanedustajat Hanna Sarkkinen (vas), Kaj Turunen (sin) ja Mats Nylund (rkp) puhuvat taloudesta monelta kantilta. Mira Stenström johdattaa puhetta.

 • Eduskunta on aloittanut syysistuntokautensa remontoidussa tiloissa. Mukana menossa on myös Vallattomasti valtiopäivillä -osuus tutulla paikallaan eduskuntatalon valtiosalissa katsastamassa, millaisia asioita kansanedustajien pöydiltä syyskaudella löytyy. Mira Stenströmin haastattelussa on koolla kolmen eduskuntaryhmän puheenjohtajistoa. Haastattelussa ovat kansanedustajat Tiina Elovaara Sinisestä eduskuntaryhmästä, Peter Östman Kristillisdemokraateista ja Jukka Kopra Kokoomuksesta.

 • Kevään viimeisen Vallattomasti valtiopäivillä -osuuden aihe ei varmaankaan jätä ketään kylmäksi. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus - sote - on ollut jälleen otsikoissa. Aihetta puidaan hallitus-oppositio-akselilla neljän edustajan voimin.

 • Valtiovarainministeriö on tuplannut arvionsa tämän vuoden talouskasvusta 2,4 prosenttiin. Jo kertaalleen kuopattu alkoholilaki etenee sittenkin aiemmin esitetyssä muodossa. Mutta minkä vahvuisia juomia ruokakaupassa saa lopulta myydä, kun kansanedustajat saavat äänestää siitä omatuntonsa mukaan? Entä mitä tiedetään sotesta, kestääkö se perustuslakivaliokunnan arvioinnin? Elina Päivisen vieraina eduskunnan kuppilassa ovat kansanedustajat Tiina Elovaara Uudesta vaihtoehdosta, Anna-Maj Henriksson RKP:stä ja Timo Heinonen Kokoomuksesta.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också