YleX Etusivu: Hanna Hantula ja Jussi Latvala

ti 9.2.2016

 • 17 min
 • tillsvidare

Etusivu sai vieraakseen SAK:n ekonomistin Joonas Rahkolan, joka kertoi muun muassa siitä miten yhteiskuntasopimusneuvottelijat viettävät aikansa kabinetissa.

Sändningar

 • ti 9.2.2016 13.12 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Etusivun maanantai on tehty suru-uutisista, parisuhteista ja kannabiksesta. EDM:n supertähti avicii menehtyi viikonloppuna. Kenen vastuulla on pitää huoli hektistä tahtia keikkailevista artisteista? Kannabis on laillinen päihde yhä useammassa maassa. Mistä asenteiden lieventyminen johtuu? Tästä puhutaan vieraaksi saapuvan toimittaja Anton Vanha-Majamaan kanssa, joka on kirjoittanut kirjan kannabiksesta. Parisuhteessa eläminen on taloudellisesti kannattavaa, mutta miksi se on niin vaikeaa?

 • Pitäiskö kaikkien tulevienkin sukupolvien juosta koulussa Cooperin testi, jotta sukupolvien välisistä tilastoista saadaan vertailutietoa? Onko Lintsin uuden vuoristoradan jonon ohitukaista kakkaa vai timanttia? Entä onko Starbucksin työntekijöilleen järkkäämästä suvaitsevaisuuskoulutuksesta tutkimusten mukaan hyötyä? Lisäksi puhetta West Worldin pian alkavasta kakkoskaudesta, Jussi näki jo ekan jakson! Jussin mp jaksosta luvassa, ilman spoilereita!

 • YleX Etusivussa on jälleen aika startata uusi lukupiiri! Lukijavieraaksi saadaan YleX Viikonlopun Womma Seppälä, joka on kova scifi- ja fantasiakirjallisuuden fani. Kirjavalinta onkin kuin Wommalle tehty, koska nyt lukupiirissä ruvetaan lukemaan kiinalaisen Cixin Liun kirjaa The Three-Body Problem - josta saattaa olla tekeillä maailman kallein tv-sarja! Lisäksi Hanna ja Jussi puhuvat tulevaisuuden ammateista, Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin uudesta liikkeestä sekä Xxxtentacionista.

 • Ilmastonmuutos ahdistaa opiskelijoita niin paljon, että Aalto-yliopistossa tunteita voi purkaa vertaistukiryhmässä. Mutta onko ilmastonmuutos sellainen asia, jonka kuuluukin ahdistaa? Ja jos maailma ei tuhoudu ympäristökatastrofissa ihan lähiaikoina, mitä tulevat sukupolvet meissä häpeää? Lisäksi tänään puhetta jo MM-lätkästä vaikka kisat eivät ole vielä edes käynnissä! Ovatko maajoukkueesta pois jäävät NHL-kiekkoilijat maanpettureita vai onko kysymys ihan tyhmä?

 • Etusivu puhuu tänään hulluista kissanaisista, jollainen löytyy esimerkiksi Simpsoneista. Tiesitkö, että tämä stereotyyppinen hahmo juontaa juurensa noitavainoihin? Lisäksi Hannaa ja Jussia kiinnostaa opiskelu ulkomailla. Yhä useampi suomalainen päättää suorittaa tutkinnon ulkomailla - onko tämä vaarallista aivovuotoa vai hyvää kansainvälisyyttä? Puhetta myös kalliista rannekelloista ja siitä, pitäisikö Tampereen ratikan olla taiteellisempi.

 • Pitäiskö kaikkien meidän kehua miesten ulkonäköä useammin? Miksi rikas urheilija herättää vähemmän tunteita kuin rikas yrittäjä? Entä miksi Etusivu haluaa taas pyytää Virolta Suomen puolesta anteeksi? Kaikkiin näihin kysymyksiin selviää vastaus kuuntelemalla Etusivun lähetys!

 • Miten erota Suomen kansalaisuudesta ja oisko siinä edes järkeä? Kiinassa syntyi vauva pakastealkiosta neljä vuotta vanhempien kuoleman jälkeen. Suomessa tällanen ei olisi mahdollista. Pitäiskö olla? Entä pitäiskö yli 50-vuotiaiden päättäjien ajaa internetajokortti? Lisäksi kuuntelussa Hasbeen-sarjan innoittaman Arttu Lindemanille tehty biisi Buli metafora! Saa käyttää Arttu!

 • Hallitus päätti, että alle 30-vuotiaita koskee työmarkkinoilla eri säännöt kuin muita. Onko reilua vai ei? Tällä startataan Etusivu tänään. Lisäksi mietitään suomalaisten tervehtimisalemmuuskompleksia, miesten pituuskomplekseja ja sitä miksi lapset tykkää limasta.

 • Facebookin tarinan draaman kaari, suomalaiset pisteytettynä sotemallissa ja sarjojen spoilaaminen ennakkoon halukkaille - tällasia aiheita tänään Etusivussa!

 • Tampereelle on syntynyt pieni kansanliike kannattamaan pinkkiä ratikkaa - miksi pinkki herättää niin paljon tunteita? Mikä ero oikeestaan on feikinnäköisellä ja aidolla vaatteella ja onks noloa käyttää feikkiä? Entä onko outoa että arkkipiispa ei hyväksy enkelihoitobisnestä? Näitä pohdittiin tänään Etusivussa!

 • Mahtavaa maanantaita! Onko väärin kouluttaa ihmisiä aloille, joilla ei oo töitä? Terhi Kokkonen kertoi viikonlopun Hesarissa, miksi hän jätti Vain elämää -sarjan kesken. Kuinka paljon artistin voi olettaa avaavan omaa yksityiselämäänsä? Entä milloin on ok lesoilla omilla rahoillaan? Näihin pureutuu tänään Etusivu!

 • Perrrjantai jes! Tänään Etusivussa puhutaan ainakin yritystuista, leipäjuurista ja hollantilaisesta snoukkaajasta kempeleläisellä hautausmaalla.

Klipp

 • Kannabiskirja on tietokirja - noh tietty kannabiksesta. Teoksen kirjoittanut Anton Vanha-Majamaa kävi YleX Etusivun Hannan ja Jussin vieraana.

 • Henkka Remes haluaa lisätä ymmärrystä siitä, mitä transsukupuolisuus oikeasti on. Mikä v*tun trans? -sarjan Yle Areenaan tehnyt Remes kävi Etusivun Hannan ja Jussin vieraana.

 • Ronja Salmi vieraili YleX Etusivussa Jussi Latvalan ja Viljami Vaaralan haastattelussa. Mitä mietit, Ronja Salmi? -sarjan ensimmäinen jakso on katsottavissa Yle Areenassa.

 • Noin 10 myyttiä feminismistä -kirjan kirjoittaneet Eveliina Talvitie ja Maryan Abdulkarim kävivät YleX Etusivussa Jussin ja Viljamin vieraana.

 • Millainen merkitys julkkiskokkien resepteillä on kansan makuun? Pitääkö kokkien olla kiinnostuneita ympäristöasioista? Earth Hour -viikon huipennuksena Hannan ja Jussin vieraana Etusivussa kävi kokki Sami Tallberg!

 • Mitä pitää tehdä, että Suomen talvet saadaan pelastettua ilmastonmuutokselta? Millainen merkitys yhdellä ihmisellä voi olla? Earth Hour -viikolla Etusivun Hanna sai vieraaksi maastohiihtäjä Martti Jylhän, joka on ilmastotyötä tekevän Protect Our Winters -järjestön lähettiläs.

 • Earth Hourin kampanjakasvot Gasellit kävivät YleX Etusivussa Hannan ja Jussin vieraana kertomassa omista ilmastoystävällisistä ruokavalinnoistaan. Löytyykö räppäreille helposti hyvää kasvisruokaa huoltoasemilta ja keikkapaikkojen takahuoneista?

 • Miten jokainen voisi tehdä ilmastoystävällisempiä valintoja ruokakaupassa? Earth Hour -viikolla Etusivun Hannan ja Jussin vieraana kävi WWF:n suojeluasiantuntija ja ruokaekspertti Annukka Valkeapää.

 • Moni nuori on samojen ongelmien ja kysymysten äärellä, sanovat Luonnollisesti paras -nimisen hyvinvointioppaan nuorille naisille kirjoittaneet äiti ja tytär Iina-Sofia Karonen ja Pippa Laukka. He kävivät YleX Etusivussa Hanna Hantulan ja Viljami Vaaralan vieraina.

 • Nordic noir -genrestä ammentavan rikosdraaman Karpin ohjaaja-käsikirjoittaja Rike Jokela kävi YleX Etusivun Hanna Hantulan ja Viljami Vaaralan vieraana. Jokela kertoi myös Karpin ulkomaanvalloitussuunitelmista, joissa suomen kieli ei ole este.

 • Alina idässä -matkailusarjan Alina Tomnikov kävi YleX Etusivun Hanna Hantulan ja Viljami Vaaralan vieraana. Mitä on nykyslaavilaisuus ja mitkä ovat Alinan parhaat matkatärpit itään?

 • Sinkku voi haaveilla parisuhteesta ja silti olla onnellinen, sanoo kirjailija Henriikka Rönkkönen.

  Suositusta Mielikuvituspoikaystävä -teoksestaan ja sinkkublogistaan tunnettu Henriikka Rönkkönen kävi YleX Etusivun Hannan ja Jussin vieraana kertomassa uudesta kirjastaan Bikinirajatapaus.

Lyssna också