Tuija Pehkonen

Vieraana Katri Niskanen

 • 56 min
 • tillsvidare

Suunnittelija Katri Niskanen rynnisti Vieremän pikkukylästä Suomen muotimaailman huipulle ja Linnan juhlien vakiopuvustajaksi. Miten nämä maailmat ovat yhdistyneet ja millaista arki Niskasten ihmeperheessä on ollut? Samasta perheestä kun tulivat myös Suomen hiihtäjäsankarit Kerttu ja Iivo.

Sändningar

 • on 27.1.2016 13.03 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Ronja Salmi on 25 vuotiaana toimittaja, kirjailija, yrittäjä, juontaja ja Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja. Ronjan tahti hengästyttää ja ihastuttaa, mutta miten nainen itse suhtautuu menestykseensä? Ja miltä lasikattojen rikkominen tuntuu?

 • Anne Kukkohovi oli 90-luvulla yksi Suomen tunnetuimmista, kansainvälistä mallinuraa tekevistä suomalaisista malleista. Sen jälkeen tuli ura AD:na mainostoimistossa, sitten tv-työt ja vuonna 2013 yrittäjyys oman kosmetiikkabrändin parissa. Mitä nämä maailmat ovat Annelle opettaneet ja miten Kukkohovi on oppinut sietämään kaikkea sitä, mitä julkinen työ on tuonut mukanaan?

 • Suomen ensimmäinen ja ainoa kahden Michelin-tähden kokki ja ravintoloitsija Hans Välimäki vieraana. Hansin tarinan kertova Patakuningas -kirja julkaistiin juuri ja mies valottaa ensimmäisen kerran pakkomieleistä haluaan kolmatta tähteä kohtaan. Millaisia uhrauksia työ on vaatinut? Ja löytyykö tiukkuudestaan tunnetusta miehestä pehmeämpää puolta?

 • Sanni on instagramissa suositumpi kuin Cheek. Mutta mitä nuoren naisen suosion takaa paljastuu? Entä onko Sanni tahtomattaan vai tarkoituksellisesti provokatiivinen? Entä miltä tuntuu olla niin kovasti mielipiteitä jakava persoona?

 • Matti Suur-Hamari voitti kultaa Peyongchangin paralympialaisissa lumilautacrossissa kruununa tähänastiselle uralleen.
  8 vuotta sitten vasemman jalkansa moottoripyöräonnettomuudessa menettänyt mies on voittanut tähän mennessä kaiken, mikä on voitettavissa. Hän on kolminkertainen maailmanmestari, X-Games -voittaja ja nyt myös olympiavoittaja ja -mitalisti. Miten voi olla mahdollista, että kipinä huippu-urheiluun syntyi vasta onnettomuuden jälkeen? Ja millainen mies Peyonghancista palasi kotiin?

 • Juuri neljäkymmentä täyttänyt Henri Alen omistaa neljä ravintolaa ja painaa itse edelleen pitkää päivää kyökin puolella. Mikä saa hänet jatkamaan vuodesta toiseen? Vielä pari vuotta takaperin yrittäjä ei kokenut olevansa menestynyt, mutta mikä on tilanne nyt? Ja miten Henkka mittaa menestystä?

 • Tuoreinta Tuntematonta sotilasta katsotaan ja kiitellään meillä ja maailmalla. Mutta millainen mies on yli miljoona katsojaa teattereihin keränneen elokuvan ohjaaja?

  Haastattelussa selvitellään myös, mitä Aku itse ajattelee menestyksestä ja vieläkö häneltä löytyy tulevaisuuden haaveita. Ja mitä Akusta ajattelee ex-vaimo Laura Malmivaara?

  Kaikki selviää radioselfiessä Tuija Pehkosen vieraana.

 • Jounin Kaupan Facebook-sivulla on 584 000 tykkääjää ja Instagramissa 121 000 seuraajaa. Kuinka ujosta maalaispojasta tuli tosi-tv:n tähti? Suomen ja somen tunnetuin kauppias Sampo Kaulanen Tuija Pehkosen radioselfiessa.

  Kaulanen kertoo haastattelussa, miten hullu kyläkauppias -titteli istuu Sampon luonteelle. Entä onko mies kovis vai pehmis? Kuulemme myös, mitä Jounin henkinen neuvonantaja ja ystävä tarkoittaa sillä, että Sampo tekee taidetta koko elämällään.

 • Kirsi Alm-Siira tanssi alkuvuodesta itsensä kansan sydämiin TTK:ssa, mutta jo aiemmin hänen hersyvä, avoin persoonansa oli kerännyt kiitosta ympäriinsä. Miten kapinallisesta teinistä kasvoi koko kansan uutisankkuri? Ja miten tv:ssä päivittäin esiintyvä Kirsi kokee ulkonäköpaineet?

 • Taiteilija Jani Leinosta on kutsuttu kohutaiteilijaksi, yhteiskuntakriitikoksi ja vastarannan kiiskeksi. Hänet on palkittu ja hänen töitään on kauhisteltu. Ronald McDonald -tapaus johti jopa päiväsakkoihin. Mutta millaiset käänteet ovat siivittäneet Leinosen yhdeksi tämän päivän puhutuimmista suomalaisista taiteilijoista? Entä mitä hän odottaa tulevaisuudelta?

 • Nasima Razmyar nousi koko kansan Nasimaksi vuonna 2010. Ensin hänet valittiin Vuoden pakolaisnaiseksi ja samana vuonna hän tanssi tähtien kanssa, jolloin hänestä tuli luultavasti maailman ensimmäinen tv:ssä miljoonille tanssinut afgaaninainen. Kesällä 2017 hän jätti kansanedustajan pestinsä ja ryhtyi Helsingin apulaispormestariksi. Millaisia käännekohtia Nasima on elämässään käynyt läpi?

 • Antti Holman suosio räjähti vuonna 2014 Putoushahmo Kissi Vähähiilarin myötä. Holma tekee kaksoisroolin tammikuussa ensi-iltansa saavassa Cheekin elämää kuvaavassa Veljeni vartija -leffassa.

  Miten Antti valitsee mihin lähtee mukaan?

  - Jos pelaisin rooleissa varman päälle niin menisin mukaan Nordic Noiriin ja olisin vihainen poliisi jossain alikulkutunnelissa, toteaa Antti.

Lyssna också