Kuuluttajan vieras

Musiikki-informaatikko Kristiina Hako

 • 9 min
 • tillsvidare

Sändningar

 • to 31.12.2015 22.55 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Mediateknikko Jyrki Häyrinen on kuulokuvien ammattilainen, ja pitää monenlaisesta musiikista. Mutta mikä on paras äänimaisema? Jyrki Häyrinen kertoo kuuluttaja Maaria Holman vieraana.

 • Seikkailunhaluinen toimittaja voi löytää itsensä milloin mistäkin, kuten kahden viikon Ripulireissulta. Tieteeseen erikoistunut toimittaja Jussi Nygren kävi Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen vieraana. Juttutuokion aluksi valkenee, mistä Ripulireissussa oli kyse. Nygrenin videopäiväkirjaksi kokoama Ripulireissu on katsottavissa Yle Areenassa. https://areena.yle.fi/1-4248339

 • Yle Puheen aamulähetysten toimittaja ja juontaja Jere Pehkonen pitää tärkeänä radiopuhujan äänen väritystä ja selkeää rytmiä. Radiotyö vaatii enemmän kuin hän opiskeluaikanaan kuvitteli ja juontajan ammatti on myös vaativaa. Tärkeää on kuitenkin olla oma itsensä. Jere ennätti juontamiskiireiltään käväisemään myös naapurikanavan retrostudiossa Yle Radio 1:ssä kuuluttaja Jari Aulan juttusilla.

  Tästä linkistä pääset Jeren mainitsemaan aamulähetykseen:
  https://areena.yle.fi/1-2150576

 • Toimittaja Paula Jokimies pitää suorista haastatteluista ja kertoo, miten luoda hyvä ja toimiva haastattelutilanne. Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras ei tullut kuuluttamoon kaukaa.

 • Kirjallisuustoimittaja Jani Tanskanen paljastaa romaanin, josta on viimeksi innostunut ja kertoo monipuolisesta työstään, johon kuuluu myös keskusteluikkunan isännöinti Lukupiirin suorien lähetysten aikana. Juttutuokion aluksi Heikki Puskala kysyi, kuinka kauan Jani Tanskanen on työskennellyt Päivän mietelauseiden parissa.

  Kuva: Ida-Annika Niva

 • Monenmoista on tapahtunut musiikkitoimittaja Helena Hannikaisen pitkän uran varrella. Hän on saanut tavata lukuisia maailmanluokan tähtiä ja olla musiikin aitiopaikalla. Musiikkielämä on tullut tutuksi monella eri tapaa. Kuuluttaja Jari Aula tapasi juuri eläkkeelle jääneen tutun radiotoimittajan.

 • Porot, lohi ja lakka ovat Lapissa uutisjuttujen vakioaiheita. Yle Rovaniemen uutistoimittaja Tapani Leisti kiertää ympäri Lappia. Työ on monipuolista; hän kuuntelee haastateltavia, kirjoittaa verkkoon sekä puhuu radiossa ja tv:ssä. Leisti on tehnyt kolmen vuosikymmenen ajan töitä Yleisradiossa ja ollut monessa mukana. Ohjelman lopussa selviää, kuinka Lapin kesä tarjosi heinäkuisena lomapäivänä mehukkaan juttuaiheen. Aluksi, Tapani Leisti kertoo, millaista on toimittajan työ pitkien välimatkojen pohjoisessa.

 • Tiedeykkösen toimittajalla Teija Peltoniemellä on työssään kolme ystävää: tallennin, aika ja haastateltavat. Teija Peltoniemen kanssa toimittajan työstä keskustelee kuuluttaja Tuija Kurvinen.

  Tiedeohjelmia voi kuunnella Yle Areenassa:
  - Tiedeykkönen: https://areena.yle.fi/1-1403833
  - Tiedeykkönen Extra: https://areena.yle.fi/1-4039204

 • Hyvät asiasanat parantavat sisältöjen löytymistä internetissä. Internet-median tuottaja Pia Virtanen kehittää Ylellä verkkosisältöjen asiasanoitusta. Häntä jututtaa Maaria Holma.

 • Futisvanhemmista Kosovoon: tarinat johtavat uusiin tarinoihin, kun Olli Laine lähtee niitä seuraamaan. Toisena projektina parhaillaan on uusinta uutta eli dokumentteja mobiilialustalle. Olli poikkesi Radio 1:n kuuluttamoon Timo Teräsvuoren pakeille tarinoimaan toimittaja-ohjaajan moneen suuntaan haarovasta työstä. Ensin muisteltiin lapsuuden radiomaisemaa.

  - Näistä linkeistä pääset jutussa esiin nouseviin ohjelmiin:
  Futisvanhemmat: http://areena.yle.fi/1-3335116
  Tähtien futisvanhemmat -jaksoja:
  http://areena.yle.fi/1-3378151
  http://areena.yle.fi/1-3397530
  http://areena.yle.fi/1-3407941
  Pieni kohtaaminen Jari Litmasen kanssa: http://areena.yle.fi/1-3466137

 • Radio Suomesta tuttu Sanna Jussila oli aikoinaan urheilutoimittaja. Hän ei kuitenkaan päätynyt tv-työhön, sillä hänen kätensä kuulemma heiluivat liikaa ja välillä oli liian kova meno päällä. Sanna on myös kova fanittamaan. Niinpä hänen onnensa täyttyi, kun haastateltavaksi saapui itse Renny Harlin suoraan Hollywoodista. Vaikka radiotoimittajan työ on koko ajan kuilun reunalla olemista, on työ ollut lähellä sydäntä, mutta tarkkana on syytä olla. Sanna Jussila vieraili naapurikanavalla Yle Radio 1:ssä kuuluttaja Jari Aulan pakeilla.

 • Penkkiurheilulle ei juuri ole sijaa Yle Urheilun toimituspäällikkö Sasha Ikosen arjessa - kädet ovat täynnä töitä urheilun parissa muutenkin. Joukkueurheilu sai aikanaan jäädä, kun nyt toistakymmentä vuotta kestänyt monipuolinen ura alkoi rakentua. Sasha Ikonen ehti käväistä Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen jututettavana. Hän puhuu muun muassa urheilun merkityksistä ja kertoo alkuun, milloin urheilusta tuli osa elämää.

Lyssna också