Leinonen ja Rislakki

Kaupunkilaisten mahdollisuus vaikuttaa kaupunkiinsa on näennäistä

 • 57 min
 • tillsvidare

Leinosen ja Rislakin vieraina olivat graffititaiteilija Trama sekä toimittaja, taidekriitikko Otso Kantokorpi. Keskustelun aihena  yksilön oikeudet ja mahdollisuudet vaikuttaa ympäristöönsä. Kuka omistaa kaupungin, kaupunkilaiset, virkamiehet vai yritykset? Mitä tapahtuu kun yksilö yrittää muokata elinympäristöään? Otso Kantokorpi oli aika skeptinen kaupunkien asukkaileen tarjoamiin vaikutuskanaviin mutta lähetyksen lopussa myönnetään kuitenkin yhteisesti rakkauden voima!

Sändningar

 • on 18.11.2015 13.02 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Onko Jeesus ollut aikamme suurin väkivallaton aktivisti.  Voiko valtavaa valtaa käyttävä kansankirkko olla tottelemattomuuden puolestapuhuja? Voiko pappi olla tottelematon? Vieraana pappi, joka kieltää kutsumasta itseään aktivistipastoriksi, Marjaana Toiviainen.
  Marjaana määrittelee oman tehtävänsä niin, että hän nostaa pyhyyttä esiin ajassa, joka sitä piillottaa. Pastori Toiviainen on huolestunut aikamme ääripuheen kasvusta ja pitää kirkkoa ainoana paikkana missä itse voisi toimia.

 • Onko ympäristökriisi aikamme suurin haaste? Ovatko aktivistit enää nykyään marginaalissa? Vieraat tutkija, dosentti Teppo Eskelinen ja kansalaisaktivisti, Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä pohtivat myös miten median suhde aktivisteihin on muuttunut, 1990-luvulla kettutytöt olivat Suomen kansantalouden tuhoajia, tänä päivänä Sini Saarelasta tehdään sankaria.

 • Vihaako ihmisoikeuksien puolustaja kapitalismia vai haluaako hän vain kehittää sitä inhimillisempään suuntaan? Miksi ihmisoikeusrikoksien paljastaja haastettiinkin oikeuteen.
  Vieraana Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

 • Median vallasta ja vallankaytöstä keskustelivat Elinan ja Janin kanssa toimittajat Jessikka Aro ja Petri Korhonen. 
  Etenkin Jessikka on Venäjän informatiovaltaa tutkineena saanut runsaasti haukkuja, jopa tappouhkauksia. Verkko tasa-arvoistaa median mutta edistää myös väärän tiedon ja juorujen nopeaa leviämistä. Silti Jessikka on sitä mieltä, että Suomi on maailman sanavapain maa.nen.

 • Leinosen ja Rislakin vieraina olivat graffititaiteilija Trama sekä toimittaja, taidekriitikko Otso Kantokorpi. Keskustelun aihena  yksilön oikeudet ja mahdollisuudet vaikuttaa ympäristöönsä. Kuka omistaa kaupungin, kaupunkilaiset, virkamiehet vai yritykset? Mitä tapahtuu kun yksilö yrittää muokata elinympäristöään? Otso Kantokorpi oli aika skeptinen kaupunkien asukkaileen tarjoamiin vaikutuskanaviin mutta lähetyksen lopussa myönnetään kuitenkin yhteisesti rakkauden voima!

 • Tottelemattomuuskoulun osa 1: Yritysten moraali ja yhteiskuntavastuu
  .
  Pelastavatko yritykset kuilun partaalla olevan maailmamme, vai ovatko ne sen syy? Voiko yritysjohtaja toimia toisin?

  Avausjakson vieraana on vaatekapitalisti, Finlaysonin omistaja ja toimitusjohtaja Jukka Kurttila. Kurttila avaa yrityksensä tapaa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin, palautetta, jota Tom Of Finland -pussilakanasetti ostajissa herätti sekä miksi hän perusti uudelle Lastensairaalalle yksityisen rahankeräyksen.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också