Suomalaisena Ruotsissa

Kari Lumikero

  • 47 min
  • utgått

- Kirjeenkantajasta kirjeenvaihtajaksi.

Kari Lumikero on kotoisin Torniosta. Hänen isänsä oli toimittaja. Kari itse harkitsi juristin uraa, mutta into toimittajantyötä kohtaan voitti. Kari muutti Ruotsiin jo nuorena miehenä ja yksi hänen ensimmäisistä työpaikoistaan Ruotsissa oli kirjeenkantajan työ. Monen muun viran kautta - hän työskenteli muun muassa Ruotsin Radion suomenkielisessä toimituksessa 15 vuoden ajan - hänestä tuli Suomen MTV:n kirjeenvaihtaja.

Sanoissa kirjeenkantaja ja kirjeenvaihtaja ei ole paljon eroa, mutta työtehtävissä sitäkin enemmän. Kari on kiertänyt maailmaa vaikeissakin paikoissa, kuten Thaimaassa tsunamin aikaan, Afganistanis

Sändningar

  • fr 1.1.2016 15.05 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

    Kuva: Sveriges Radio.

  • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också