Avsnitt
-
Julmat med anor Strömsö tar oss med på en julig tidsresa tillsammans med kocken Kenny Sundqvist som jobbar med historisk mat. Det blir rustika rätter som kardemummapotatis och rödbetsplättar från 1700-talet.28 min Starta programmet
-
Surdegar och täljning Kocken Julien Huéber bakar äkta surdegsbröd. Med hjälp av en handbok från 1700-talet har han hittat enklare metoder att baka med surdeg. Dessutom blir det täljning med Jim och fågelmat med Lee.28 min Starta programmet
-
Svampmästarens smårätter Svampodlaren Robin Libäck är en av få som odlar delikatessvampar i Finland. Han visar Nicke hur enkelt det är att göra egen svampsallad och "svill" - veganens svampsill.28 min Starta programmet
-
Retro med eterneller och blockljus Floristen Nina Överholm gör kransar med 80-talsfavoriten eternellen tillsammans med Elin. Camilla gjuter ljus i sand och Ella bjuder på kalkonköttbullar med juliga smaker.28 min Starta programmet
-
Träkonst med motorsåg Konstnären Ulla Haglund skulpterar med motorsåg. I hennes händer kan en stubbe förvandlas till vad som helst. Hon visar Nicke hur man kommer igång. Dessutom blir det julkort, klädhängare och krukost.28 min Starta programmet
-
Djungelväggar och växtterrarium Lena och Elin gör växtterrarium med olika miniatyrväxter. Allt som behövs är en större glasskål och lite jord. Camilla målar en djungel på väggarna och Lee flätar korgar av linfilt.28 min Starta programmet
-
Stenklyvning och tårta Hållbarhet är Jims ledord när han ska bygga en ny bänk av gråsten i trädgården. Jim visar Nicke hur man använder diamantborr och kilar. Elin bakar en tårta med Nadine Hagman.28 min Starta programmet
-
Lappteknik med ramityg Triangeln är en av de populäraste och mest mångsidiga former när man gör lappteknik. Lee visar hur man syr fiskbensmönster. Dessutom testar hon ramityg som är gjort av nässlor.28 min Starta programmet
-
Kompostera med bokashi I Finland kastar vi årligen bort 400 miljoner kilo ätbar mat. Samtidigt utarmas matjorden.27 min Starta programmet
-
Sushi för nybörjare Nicke antar utmaningen att lära sig rulla sushi. Hang Doan som praktiserat hos en sushimästare i Vietnam ger sina bästa knep och trick.28 min Starta programmet
-
Monoprint och bärviner Elin testar monoprint med konstnären Bekim Hasaj, en enkel teknik som är en motvikt till Hasajs stora väggmålningar. Lena ger trädgårdsredskapen lite kärlek och Ella berättar om bärviner.28 min Starta programmet
-
Kokosnötter och överlevnad Michael Björklund gör ett kärt återbesök i Strömsö för att prata om hunger och hans inställning till mat efter sin vinst i realityserien Robinson. Nicke utmanar Micke i en nervkittlande tävling.28 min Starta programmet
- Strömsötröjans premiär lö 30.1. kl 18.15 · Yle TV1
- lö 6.2.2021 lö 6.2. kl 18.15 · Yle TV1
- lö 13.2.2021 lö 13.2. kl 18.15 · Yle TV1
- lö 20.2.2021 lö 20.2. kl 18.15 · Yle TV1
- lö 27.2.2021 lö 27.2. kl 18.15 · Yle TV1
Klipp
Strömsö
Fritid och tidsfördriv - om trädgård, mat, hobby och hantverk
Fritid och tidsfördriv - om trädgård, mat, hobby och hantverk. Du hittar oss på svenska.yle.fi/stromso.