Här kan du ladda ner månadens hörspel och diskussioner kring teater. Använd gärna hörlurar när du lyssnar på hörspelen, om du har möjlighet till det.

Avsnitt

 • Ett hörspel för hela familjen av Irmelin Sandman Lilius. Regissör: Camilla Thelestam. Teknisk producent: Niko Ingman. Inspicient: Camilla Aromaa. Musik: Dante Thelestam. Kantele: Dante Thelestam. Cello: Jukka Palmén.
  Personer:
  Jag - Irmelin Sandman Lilius.
  Jag som barn - Jenny Berglund.
  Tutu, flickornas mamma - Paula Rehn.
  Gumman - Sue Lemström.
  Farmor - Susanna Ringbom.
  Pojken i Österbotten - Pia Rannikko.
  Riddar Grå - Sixten Lundberg.
  Tiggare - Max Forsman, Tomas Ek och Camilla Aromaa.

 • Han har kallats Y-generationens teatertolk. Hans pjäs Kaspar Hauser ansågs av många vara det bästa som gjorts på en scen och Helsingin Sanomat pratade om ”ett före och ett efter Kaspar Hauser”.

  Möt den 31-åriga teaterregissören Akse Pettersson i ett samtal med Tomas Jansson på Svenska Teaterns Nicken-scen.

 • Hon är dans-och performancegruppen Oblivias grundare och eldsjäl. Under 15 år har gruppen gått från en tillvaro i källarhålor till världsturnéer. Själv tar hon just nu mått på de stora balettklassikerna i lika lärda som uppkäftiga solon.

  Möt Annika Tudeer i samtal med Trygve Söderling i Svenska Teaterns och Svenska Yles diskussionsserie med aktuella dramatiker.

 • Hon är en av Finlands mest spännande dramatiker just nu. Hon pratar om autofiktion, om självbevarelsedrift, om skamkänslor och om att inte följa några dramaturgiska regler.

  Möt Milja Sarkola i ett i samtal med Tomas Jansson, i Svenska Teaterns och Svenska Yles diskussionsserie med aktuella dramatiker.

 • Linnea Stara som "nainen" och Sophia Heikkilä som "toinen nainen".

 • Johan Storgård och Sophia Heikkilä läser ur Introduktionen, pjäsens första scen mellan "teaterchefen / pappan" och "kvinnan / dottern".

 • Hon är höstens mesta dramatiker. Hon skriver om kvinnlighet, sårbarhet och undangömda kvinnoöden.

  Möt Sofia Aminoff i samtal med Tomas Jansson, i Svenska Teaterns och Svenska Yles diskussionsserie med aktuella dramatiker.

Inga kommande avsnitt

Klipp

Lyssna också