Rester och gäster på Strömsö

fr 14.8.2015

  • 35 s
  • utgått

Direktsändning på Yle Fem 6.9.2015 kl. 17.00 - 19.30

Rester och Gäster på Strömsö - ett program om det som blir kvar då livet går vidare.

Vad är egentligen skräp, och vad är vårt förhållande till det? Kastar du 20 kilo mat per år eller kläder som inte ens är trasiga? Och hur är det med alla andra - hur bra är vi finländare egentligen på sopsortering?

Den 6 september blir det direktsändning av Rester och Gäster på Strömsö. Mat, mode och gäster - allt återvunnet på ett eller annat sätt.

I köket görs buffémat av rester tillsammans med Elisabeth Eriksson, hushållsrådgivare på Marthaförbundet. I den för dagen upprättade lumpverkstaden görs nya kreationer och accessoarer tillsammans med bland andra Outi Les Pyy, Finlands mesta trashionista. Den enas avfall blir den andras infall och till sist blir allt en färgsprakande modeshow.

Primadonna på catwalken är Strömsös återvunna gäst från förra året - komikern Christoffer Strandberg. Humorgruppen KAJ besökte Strömsö 2013 och nu återvinns de i form av ett husband.

Nästa generation hjälper oss att se återvinningsmöjligheter. BUU-klubben är med och sänder direkt från Strömsö under kvällen. Jontti, Hanna och Jim hjälper barnen bygga en robot av skrot.

Samtidigt har du chansen att få reda på allt du funderat på gällande sånt som blivit över - rester, skräp och mer eller mindre oönskade saker. Marthaförbundets ekologirådgivare Anita Storm och Nina Lindman, informatör på Stormossen, svarar på tittarnas frågor hela kvällen.

Om du redan nu går omkring och funderar på skräp kan du skicka in dina frågor på förhand till stromso@yle.fi och Strömsö på Facebook. Följ oss också på Instagram: @ylestromso och via #strömsö

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

TV-sändningens ljudspår svenska stereo

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Rester och gäster på Strömsö

Direktsändningen från Strömsö i september 2015 handlade om återbruk av både mat, skrot och kläder. Alltsammans resulterade i ett dignande buffébord och en färgsprakande show på catwalken. Gäster trashionista Outi Les Pyy, humorgruppen KAJ, komiker Christoffer Strandberg, Marthaförbundets hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson m.fl.

Titta också