Lärarhandledning - Vetamix

Lärarhandledning - Vetamix: Håltimmen: Morgondagens skola

  • 10 min
  • tillsvidare

I detta avsnitt av Håltimmen diskuterades det om framtidens skola. I hurdan utsträckning kommer vi att kunna utnyttja datorer i undervisningen?

I Sydkorea har man redan i åratal levt i ett mycket datoriserat och robotiserat samhälle där smarttekniken finns överallt i omgivningen. Även skolorna använder mycket av den nyaste moderna teknologin och i programmet diskuteras om även Finland kommer att följa samma exempel som Korea där smarttekniken tagits starkt med i skolan. De som intervjuas svarar på frågor och försöker se hurdan framtiden kunde se ut.

Det är oundvikligt att datorer och nya medier kommer att tas i bruk i större skala, men är det alltid bra? Nya möjligheter erbjuds, men en mer avancerad teknik kräver också mycket avancerat teknologiskt kunnande från lärarnas sida. Om datorerna till exempel inte fungerar någon dag blir systemet samtidigt väldigt sårbart och då kan hela undervisningen totalkollapsa på en sekund och lektionen bli ett misslyckande om lärarens tid går åt till att reda ut de tekniska problemen. Å andra sidan erbjuder ny teknologi nya möjligheter för en annan slags undervisning.

Producent: Ilona Ikonen
I samarbete med Utbildningsstyrelsen
YLE Asia 2011

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

TV-sändningens ljudspår finska stereo

Kan ses utomlands

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga avsnitt tillgängliga just nu

Inga kommande avsnitt

Klipp

Se också på