Du använder en webbläsare som är föråldrad eller inte stöds av Yle Arenan. Vi rekommenderar att du laddar ner Mozilla Firefox eller Google Chrome. Läs mera här
Trailer

Trailer: Jordskott -trailer

  • 25 s
  • utgått

Yle Fem onsdagar kl. 21.00, seriestart 1.7.2015

Hur långt är vi beredda att gå för att skydda dem vi älskar, och vilka dolda krafter kan slå tillbaka om vi låter egoism och girighet styra våra liv? Jordskott är en skrämmande historia med rötterna i den svenska urskogen.

Flera år har gått sedan poliskommissarie Eva Thörnblads dotter Josefine försvann vid skogssjön i Silverhöjd. Det ansågs vara en tragisk drunkningsolycka, men kroppen hittades aldrig och Eva har inte kunnat släppa tanken på att någon tog henne.
Nu händer det igen. En liten pojke i Silverhöjd försvinner utan ett spår och Eva åker tillbaka till sin hembygd. Officiellt för att ta hand om arvet efter sin bortgångne far, storföretagaren Johan Thörnblad, vars företag bedrivit rovdrift på naturtillgångarna runt Silverhöjd. Men hennes egentliga plan är att ta reda på om det finns någon koppling mellan pojken och hennes dotters försvinnande.

Eva kommer i kontakt med den lokala polisutredaren Tom Aronsson och Göran Wass från Rikskriminalen, som engagerar henne i sökandet efter den försvunne pojken. Men Eva bedriver även egna efterforskningar och drivs snart mot starka och okända krafter.

10 avsnitt

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

TV-sändningens ljudspår svenska stereo

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Se också på