Radio Suomi Kokkola

Nuoret ja ea-taidot

 • 6 min
 • utgått

Nyt on Punaisen Ristin viikko. SPR kantaa huolta erityisesti nuorten ensiaputaidoista, koska nuoret jäävät usein vaille riittävää ensiapukoulutusta. Koskaan ei tiedä, jolloin joutuu tilanteeseen, että pitäisi osata auttaa. Aiheesta puhuu SPR:n Kokkolan osaston varapuheenjohtaja Risto. Haastattelijana Kati Latva-Teikari.

Sändningar

 • fr 8.5.2015 13.40 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Perjantaiseurassa presidenttiehdokkaiden esiintymistä, Kokkolan urheilutalon tekohengitystä ja Kannuksen koulumaidon rasvaprosenttia puntaroivat Osmo Ojala, Ilkka Siukosaari ja Kirsi Virtanen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Toholammin kunnanhallitus päätti myydä kaikki kunnan omistamat sote-rakennukset. Tällä hetkellä niissä toimii Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Soite, jonka vuokrasopimukset jatkuvat omistajavaihdoksesta riippumatta. Raila Paavola...

 • Perjantaiseurassa itsenäisyysjuhlien tunnelmiin palasivat Hellevi Kytölä, Keke Lammassaari ja Ilkka Siukosaari. Myös olympialaisista ilman venäläisiä ja presidentivaaleista ilman puutetta Paavo Väyrysestä puhuttiin. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Tango-orkesteri Guardia Nueva esiintyy viikonloppuna sekä Kokkolan että Toholammin kirkoissa. Guardia Nuevan suositut joulukonsertit ovat tänä vuonna myös Kokkolasta kotoisin olevan sopraano Mia Huhdan 30-vuotistaiteilijajuhlia. Mia Huhtaa ja orkesterin taiteellista johtajaa Raimo Vertaista haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Yksi maahanmuuttajaopiskelijoista Kokkolan Valmassa nykäisi koulunkäyntiavustaja Mari Puoma-Korvelaa hihasta ja kysyi, voisiko hän löytää heille suomalaisia juttukavereita. No, Mari laittoi ilmoituksen Puskaradioon ja muutamia ilmoittautui heti. Nyt ensimmäinen tapaaminen on sovittu ja maahanmuuttajat voivat jutella kaupunkilaisten kanssa "tavallisella" suomella, eikä liian "hienolla" koulukielellä. Sari Vähäsarjan haastattelussa ovat Bahar Mojahed, Samira Saeedi ja Halima Abdelmagid.

 • Perjantaiseurassa ajatusta hyönteisleivästä, äitiyspakkauksen uudelleen nimeämisestä ja tyttöjen Pisa-menestyksestä pureskelivat Hellevi Kytölä, Simo Kattilakoski ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa seksuaalisesta häirinnästä ja muista viikon uutisaiheista keskustelevat Simo Kattilakoski, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • Kokkolan urheilutalon sisäilmaongelmat ovat pakottaneet yleisurheilijat ulos harjoittelemaan. Kokkolan Veikot ja GIF käyttävät urheilutalon maapohjahallia enää mahdollisimman vähän, sillä osa urheilijoista oireilee tiloissa. Jotkut niin pahasti, etteivät pysty olemaan siellä lainkaan. Pikajuoksija-pituushyppääjäsisarukset Henriikka ja Matleena Parpala ovat tänä syksynä joutuneet tottumaan treenaamaan ulkona säkkipimeässä syyssäässä loukkaantumisen uhallakin. 19-vuotias Henriikka on nuorten maajoukkueen jäsen ja hänen pian 16 vuotta täyttävä sisarensa Matleena on myös lupaava nuori urheilija. Henriikkaa ja Matleenaa sekä heidän valmentajaisäänsä Heikki Parpalaa haastattelee Heidi Harju.

 • Kokkolalainen Risto Ala-Korpi edusti yleisurheilu-urallaan muun muassa Ullavan Kilpaa, Kälviän Tarmoa ja Viipurin Urheilijoita. Ala-Korpi oli aikansa juoksuhuippuja Suomessa. Vuonna 1973 hän voitti 5000 metrin suomenmestaruuden ja seuraavana vuonna mestaruus tuli samalla matkalla maastojuoksussa. Aktiiviaikoina Risto Ala-Korvella sydämen lyöntisyke oli alhaisimmillaan vain 34 iskua minuutissa, suurin piirtein joka toinen sekunti. Vielä vanhemmallakin iällä lyöntitiheys on hänellä keskimääräistä verkkaisempi. Ismo Vähäsarjan haastattelussa Risto Ala-Korpi kertoo muun muassa sen, miten sydämen lyöntitiheyttä saa laskettua ja mitä hyötyä siitä on.

 • Perjantaiseurassa muun muassa keskipohjalaisten pieniä tuloja, Soite/Speys-saagan lopputulosta ja Tuntematonta sotilasta pohtivat Aatto Ainali, Osmo Ojala ja Kirsi Virtanen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa vauvauutisia, palkankorotuksia ja Kokkolan suunnittelemia kulttuurisäästöjä kommentoivat Aatto Ainali, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Kruunupyyn lentokentän Tukholman lentojen tulevaisuutta, luottamusta kuntapäättäjiin ja suojatiekäyttäytymistä pohtivat Mervi Järkkälä, Osmo Ojala ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Lyssna också