Stormskärs Maja

Avsnitt 5: Vargavinter

  • 58 min
  • tillsvidare

5/6. I Simskäla är man rädd för vargarna som rör sig i trakten. På våren återvänder Majas och Jannes familj till Stormskäret. Janne har köpt byggnadsvirke på skuld, och på brandplatsen letar man efter spik till det nya huset. Deras knappa liv skuggas av förlusten av kon Tulpana. Janne blir intresserad av en ny fiskemetod som kan ge större fångster.

I huvudrollerna: Rose-Marie Rosenback (Maja), Leif Sundberg (Janne), Rainer Jansson (Majas far), Elsa Eriksson (Vallborg), Arhur Holmberg (Sjöbergs Fredrik). Regi: Åke Lindman. Dramatisering: Benedict Zilliacus och Åke Lindman. Författare Anni Blomqvist. Musik: Lasse Mårtenson.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår svenska mono

Textning finska programtextning (svenska)

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Fem
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Stormskärs Maja

Den klassiska skärgårdsserien från 1976

Åke Lindmans tv-serie om Stormskärs Maja är en finlandssvensk tv-pärla. Serien baserar sig på Anni Blomqvists romaner om livet i den åländska skärgården. Berättelsen om Maja och Janne är en skildring av deras liv på Stormskäret åren 1842-1899. Lasse Mårtensons storslagna musik fullbordar verket som blivit en av de mest älskande finländska filmklassikerna. I huvudrollen Rose-Marie Rosenback och Leif Sundberg. Dramatisering Benedict Zilliacus. Regi Åke Lindman. Yle, Svenska TV-teatern (1975)

Se också på