Stormskärs Maja

Avsnitt 4: En stallets jul

  • 58 min
  • tillsvidare

4/6. På tröskeln till julen 1859 brinner Majas och Jannes hus ner. Familjen firar jul i stallet och väntar på att isarna ska bli så starka att de kan ta sig bort från Stormskäret. I början av det nya året lyckas de ta sig till Majas föräldrar i Simskäla där de blir varmt emottagna.

I huvudrollerna: Rose-Marie Rosenback (Maja), Leif Sundberg (Janne), Göta Hagström (Majas mor), Rainer Jansson (Majas far). Regi: Åke Lindman. Dramatisering: Benedict Zilliacus och Åke Lindman. Författare Anni Blomqvist. Musik: Lasse Mårtenson.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår svenska mono

Textning finska programtextning (svenska)

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Fem
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Stormskärs Maja

Den klassiska skärgårdsserien från 1976

Åke Lindmans tv-serie om Stormskärs Maja är en finlandssvensk tv-pärla. Serien baserar sig på Anni Blomqvists romaner om livet i den åländska skärgården. Berättelsen om Maja och Janne är en skildring av deras liv på Stormskäret åren 1842-1899. Lasse Mårtensons storslagna musik fullbordar verket som blivit en av de mest älskande finländska filmklassikerna. I huvudrollen Rose-Marie Rosenback och Leif Sundberg. Dramatisering Benedict Zilliacus. Regi Åke Lindman. Yle, Svenska TV-teatern (1975)

Se också på