Puheessa kuultua

Tasa-arvopolitiikka ei korjaa kaikkia miesten ongelmia

 • 5 min
 • tillsvidare

"Eron kohdatessa kaiva esiin oikeat tunteet. Onko kyseessä viha, syyllisyys vai häpeä", vinkkaavat Miessakit ry:n toiminnanjohtaja Tomi Timperi ja Erosta Elossa –eroryhmäohjaaja Jarmo Holttinen.
Miessakit ry on tehnyt miestyötä hyvinvoinnin eteen jo 20 vuotta. Mitkä ovat miehen vaaran paikat? Milloin mies on heikoimmillaan? Kuka auttaa ja miten? Näitä kysymyksiä pohdittiin Miesten tunnilla. 
"Käytännössä lähes kaikki miehiä koskettavat kysymykset ovat hyvinvointikysymyksiä. Kun tehdään  tasa-arvotyötä, sen aina pitää vahvistaa hyvinvointia. Kun puhutaan ihmisistä ja heidän kokemista ongelmista,  on muistettava, että asiat eivät voi olla tasan. Se on inhimillisesti mahdottomuus. Esimerkiksi lähisuhdeväkivalta ei ratkea tasa-arvopolitiikalla , vaan ihmisen sisästä käsin".
Jarmo Laitanevan vieraina Miessakit ry:n toiminnanjohtaja Tomi Timperi ja Erosta Elossa –eroryhmäohjaaja Jarmo Holttinen.

Sändningar

 • må 19.1.2015 13.39 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Biologisen vanhemman kannattaa tukea exän uusperhettä, jotta lapsi saisi elää rauhallisessa ja turvallisessa uudessa kodissa, sanoo Outi Mäenpää, joka on ohjannut näytelmän Uusioper(s)he.

 • Viinipiru Arto Koskelo määrittelee suomalaisen eeppisen humalan, jossa mies on voittamaton ja hetken yhtä alkuperäisen luonnon kanssa

 • Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 30 % ihmisistä tarkistaa sähköpostit ennen kuin nousevat ylös sängystä.

  “Mitä enemmän informaatiota saamme, sitä enemmän me sitä haluamme”, toteavat ruotsalaiset filosofian tohtorit Ari ja Mona Riabacke.

  He ovat kirjoittaneet kirjan, Päätöksenteko - uskalla tehdä toisin. He olivat puhumassa Puheen Päivässä päätöksenteosta, ja siitä miksi siinä kehittyminen on tärkeää.

  Toimittajana Hanna Kinnunen.

 • Ympäristöongelmat ovat kasvaneet vuosien varrella - perusteita ympäristöministeriön lakkauttamiselle ei ole siis olemassa, toteaa WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.

  Hallitustunnustelija, keskustan Juha Sipilä on väläyttänyt, että ympäristöministeriö sulautettaisiin maa- ja metsätalousministeriön kanssa luonnonvaraministeriöksi. Jos näin käy, Luukkosen mukaan ympäristö jäisi taas jalkoihin, kuten se on jäänyt ely-keskuksien toiminnassakin.

  Luukkonen oli Jere Pehkosen vieraana Puheen Iltapäivässä.

 • Taru Valkeapää tuli tunnetuksi television peliohjelmasta nimeltä Hugo. Ohjelmaa esitettiin 1990-luvun laman aikaan. Monille perheille Hugo oli ainoa hetki kun ei tarvinnut miettiä omia murheitaan.

  Taru Valkeapää oli Puheen Iltapäivän vieraana puhumassa esiintymisestä, sillä hän on toiminut jo lähes 20 vuotta esiintymiskouluttajana.

  Toimittajana Mikko Jylhä.

 • Kärpät ja Tappara taistelevat kaukaloiden kuninkuudesta SM-liigan finaalisarjassa.

  Tappara lähtee finaaleihin altavastaajana vaikean kauden jälkeen. Kärppien uudet vahvistukset ovat rikkoneet joukkueen harmoniaa. Näin arvioi finaalikaksikkoa Yle Puheen jääkiekkokierrosta luotsaava, Yle Urheilun toimittaja Riku Salminen.

  - Tähän pisteeseen on tehty mielenkiintoinen matka. Finaalisarja ei ole läpihuutojuttu - tarinassa on luvassa vielä monta käännettä, lupailee Salminen.

  Hän piipahti Puheen Aamussa Juuso Pekkisen vieraana.

 • Moni kamppailee tänä päivänä erilaisten ruokavalioiden ja dieettien ristitulessa - mitä pitäisi noudattaa, jotta tekisi oikein? On luomua, lähiruokaa, erilaisia dieettejä ja se hiili- ja vesijalanjälkikin pitäisi ottaa huomioon.

  Kokki ja yrittäjä Teresa Välimäki kehottaa antamaan itselleen kuitenkin armoa. Sekasyöjänkään ei tarvitse tuntea syyllisyyttä.

  Välimäki oli Puheen Iltapäivässä Tiina Lundbergin ja Salla Vuolteenahon vieraana.

 • Tahdon-kansanliike ei ole puoluepolitiikkaa, mutta kansalaisvaikuttamista, josta moni nuori innostui Tahdon-kampanjan myötä.

  Keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen laskisi äänestysikärajaa. Hänen mukaansa se on yksi keino saada nuoret mukaan politiikkaan ja äänestämään.

  Toimittajana Tapio Pajunen.

 • Kännykät ja tabletit syövät läheisyyttämme. Meidän pitäisikin laittaa laitteet sivuun ja “räplätä” ja silittää niiden sijasta kumppaniamme. Näin kehottavat Liisa ja Juha Välilä parisuhdekeskus Katajasta.

  He olivat Puheen Iltapäivässä kertomassa miten parisuhteen solmuja avataan.

  Toimittajana Tiina Lundberg.

 • Tulevaisuudessa dokumentin ja fiktion välille ei ole tarvetta tehdä rajoja.

  - Kaikkea voi yhdistellä, kenttä on täysin vapaa. Voimme sotkea fiktiota ja faktaa, dokumenttia, kuvaa ja ääntä jne. Kiinnostavuus on asia joka nousee merkitykselliseksi, kertoo uutta radioilmaisua edustavan Hulluus ja yhteiskunta -kunnelman ohjaaja-dramaturgi Juha-Pekka Hotinen.

  Puheen Aamussa radioilmaisun mahdollisuuksista olivat puhumassa Hotisen lisäksi kuunnelman visualisoinut, kuvataiteilija Teemu Mäki sekä tuottaja Pekka Ruohoranta.

  Toimittajana Silja Raunio.

 • Perttu Häkkinen ja Vesa Iitti ovat kirjoittaneet suomalaisen salatieteen historiasta kirjan nimeltä Valonkantajat.

  Heidän oma kosketuksensa esoteriaan ja outoihin ilmiöihin juontaa juurensa lapsuuteen, joilloin he saivat käsiinsä Noidan käsikirjan sekä Mustan Raamatun.

  Herrat valottivat esoterian saloja Puheen Aamussa Juuso Pekkisen haastateltavina.

 • Alivaltiosihteerin sketsit syntyvät demokraattisesti meidän kolmen kesken, mutta palindromit ovat minun ja Pasi Heikuran vastuulla, toteaa Alivaltiosihteerin Simo Frangén.

  Mutta miten palindromit syntyvät, mistä lähdetään liikkeelle? Heikura ja Frangén kertoivat ajatuksen juoksuaan Puheen Aamussa Suvi Puukankaan vieraana.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också