Yle Nyheter på teckenspråk

sö 16.11.2014

  • 4 min
  • tillsvidare

Pohjois-Korean kuurojen liiton edustajat ovat tutustuneet suomalaisiin viittomakielisiin palveluihin. Ryhmä vieraili myös Yleisradiossa tutustumassa viittomakieliseen tv-tuotantoon. Pohjois-Koreassa aiotaan kehittää tv-tulkkauspalveluja televisioon.
Videossa haastateltiin Pohjois-Korean kuurojen liiton varapuheenjohtajaa, joka kertoo järjestön toiminnasta. Liitossa on 19 työntekijää. Maan kuurojen lukumäärästä ei haluta kertoa tarkasti, mutta maassa on kahdeksan kuurojen koulua. Myös maan kuurojen yleisimmistä ammateista saatiin vähän tietoa haastattelussa.
Kuurojen Maailmanliitto ja Pohjois-Korean vammaisjärjestö sopivat kaksi vuotta sitten yhteistyöstä maan kuurojen aseman parantamiseksi. Varapuheenjohtaja Ri KukJin kertoo haastattelussa että he haluavat osallistua ensimmäistä kertaa kuurojen maailmankongressiin, joka pidetään ensi vuonna Turkin Istanbulissa. Haastattelussa tulkkina oleva Robert Grund käänsi pohjoiskorealaisen vastaukset kansainväliselle viittomille.
Videon lopussa 17-vuotias Ju Su Yang esittää pohjoiskorealaista laulua. Huom. videossa ei ole puhetulkkausta tai tekstitystä.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

TV-sändningens ljudspår finska stereo

Kan ses utomlands

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Yle Nyheter på teckenspråk

Yle TV1 - Yle Arenan 30 dagar

Yle Nyheter på teckenspråk berättar dagens viktigaste nyheter på teckenspråk. Programmet tar också upp ämnen i anslutning till döva och teckenspråk. Som nyhetsankare fungerar döva som har teckenspråk som modersmål. Nyheterna sänds varje dag.

Titta också