Myteriet

Tisdagspodden 150414

  • 36 min
  • utgått

Varsågoda här är tisdagspodden med Kia!
En ändring i jämställdhetslagen som regeringen lägger fram ska göra det lättare att åtgärda könsbaserade löneskillnader.De nya ändringarna är bra - men de räcker inte till.
Ett kvarts sekel har gått sedan katastrofen på Hillsborough. Den 15 april hedras minnet av de 96 människor som kvävdes eller klämdes till döds.
Ikväll håller man en minnestund i Boston för att markera att det har gått ett år sedan det förödande bombattentatet under stadens maratonlopp. De två explosionerna krävde tre dödsoffer, och över 260 skadades.
Och det huvudlösa metroprojektet. Tommy Pohjola har skrivit en bok om ett projektet.

Sändningar

  • ti 15.4.2014 15.20 • Yle Arenan

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

  • Ellen Strömberg hade inte ens planerat att försöka få barn. Det var inte på något sätt aktuellt. Men en dag meddelar gynekologen att hon aldrig på biologiskt sätt kommer att kunna få barn. Ellen berättar om hur hela livet förändrades när hon fått höra det: speciellt synen på barn, familj och hur vi för ofta tar saker för givet när det kommer till att få barn. Och om hur allt det här berättades för henne med en post-it-lapp och orden "du kan ju googla hemma". My Tengström intervjuar.

Lyssna också