Radio Suomi Helsinki

Keskuskoulun juhlakonsertti - muusikot palasivat vanhaan opinahjoon

 • 8 min
 • tillsvidare

Kajaanin Keskuskoululla järjestetettiin koulun musiikkiluokkien sekä Väinämöisen laulu- ja soittoyhdistyksen 30. toimintakauden juhlakonsertti. Koulun nykyisten oppilaiden lisäksi konsertissa esiintyy myös koulun vanhoja oppilaita. Kajaanin Keskuskoulun musiikkiluokilla on opiskellut aikoinaan myös laulaja Antti Matikainen ja rumpali Kalle Torniainen. Jarkko Remahl haastattelee.

Sändningar

 • må 2.12.2013 8.35 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Keravan kaupunki päätti viime vuonna, että kaupunki alkaa tarjota alle 20-vuotiaille nuorille ilmaisen ehkäisyn. Samanlainen päätös on tehty hiljattain monissa muissakin kunnissa, mutta Keravalla toteutustapa on virkistävän erilainen.
  Kaupunki on tilannut 40 000 kondomia, jotka on kääritty vihreään pakkaukseen, jotka koristaa kaupungin logo ja teksti Keravan kolli -kondomi. Tilaus on saapunut tällä viikolla kaupungille, ja nyt mietitään, missä, miten ja kenelle näitä kondomeja tullaan jakamaan.
  Vesa Marttisen haastattelussa on sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Erja Wiili-Peltola.

 • Nuorena kuolleen muusikon Pekka Strengin musiikillinen perintö elää itäuusmaalaisessa Myrskylän kunnassa. Kartanonmäen kaupunginosan kujat Magneettimiehenkuja ja Mimosaneidonkuja on nimetty Strengin muistoa kunnioittaen.
  Kaksi omaleimaista LP:tä Love Recordsille levyttäneen Pekka Strengin syntymästä tulee torstaina 26.4. 2018 kuluneeksi 70 vuotta. Radio Suomen reportteri Vesa Marttinen lähti Myrskylään etsimään ihmisiä, jotka muistavat Pekka Strengin. Jutussa haastateltavina ovat Sari Kauppinen, Reijo Hyvärinen, Matti Kuosa, Lasse Virén sekä Joonia Streng.

 • Helsingin Kamppi on kävijämäärältään Suomen suurin kauppakeskus. Se on myös Suomen ensimmäinen täysin äänimaisemoitu kauppakeskus.
  Äänimaisema syntyy erikoisen automaatin tekemänä: äänet tuottaa Ambifier-niminen laite, joka säveltää itse itseään koko ajan tiettyjen ennalta määriteltyjen reunaehtojen mukaisesti.
  Radio Suomen reportteri Vesa Marttinen lähti ottamaan selvää, miltä Kampissa kuulostaa ja miten kauppakeskuksen äänimaisema syntyy. Haastateltavana Bauer Median ääniasiantuntija Lauri Domnick. (Kuva: Henrietta Hassinen / Yle)

 • Drag-kulttuuri elää kukoistuskauttaan!
  Jengi katselee suoratoistopalvelusta drag queen -tosi-tv:tä, Helsingin suurimmissa tapahtumapaikoissa järjestetään loppuunmyytyjä drag-iltoja, pienemmillä klubeilla nähdään esityksiä, joissa yhdistyvät perinteinen drag queen -kulttuuri, burleski, laulu, performanssi...
  Toimittaja Olli-Pekka Kursi istui pyöreän pöydän ääreen neljän drag-artistin kanssa. Pola Ivanka, Luka Tienhaara, Peter Johan ja Xenia osallistuvat Helsinki Drag Battle -kilpailuun perjantaina 13.4.
  Harjoitusten yhteydessä drag-taiteilijat ehtivät kertoa muutaman salaisuuden...

 • Drag-kulttuuri elää kukoistuskauttaan!

  Jengi katselee suoratoistopalvelusta drag queen -tosi-tv:tä, Helsingin suurimmissa tapahtumapaikoissa järjestetään loppuunmyytyjä drag-iltoja, pienemmillä klubeilla nähdään esityksiä, joissa yhdistyvät perinteinen drag queen -kulttuuri, burleski, laulu, performanssi...

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi istui pyöreän pöydän ääreen neljän drag-artistin kanssa. Pola Ivanka, Luka Tienhaara, Peter Johan ja Xenia osallistuvat Helsinki Drag Battle -kilpailuun perjantaina 13.4.

  Harjoitusten yhteydessä drag-taiteilijat ehtivät kertoa muutaman salaisuuden...

 • Suomen romaniväestön kooksi on arvioitu noin 10 000 henkilöä. Romaneja asuu kaikkialla maassa, suurin osa pääkaupunkiseudulla.
  Miten romanien kulttuuriperintö näkyy Suomessa? Millaisia näkökulmia romanikulttuuriin löytyy vaikkapa taiteen, musiikin, kirjallisuuden tai pukeutumisen suunnalta?
  Radio Suomen Helsingin-toimituksen reportteri Vesa Marttinen piipahti Kansallisarkistossa, jossa järjestettiin tilaisuus nimeltä Mikä matka! – Romanien kulttuuriperintö Suomessa.
  Haastateltavina läänintaiteilija Mertsi Lindgren, muusikko Miritza Lundberg sekä romaniasiain neuvottelukunnan neuvotteleva virkamies Henna Huttu. (Kuva: Sami Lindblad / Yle)

 • Suomen legendaarisimpiin metallibändeihin kuuluvan Stonen debyyttilevyn julkaisusta tulee maaliskuun lopussa kuluneeksi 30 vuotta.
  Bändin juuret ovat syvällä Keravan mullassa. Radio Suomen Helsingin lauantailähetys lähti penkomaan tuota keravalaista multaa Stonen basisti-laulaja Janne Joutsenniemen kanssa.

 • Honkanummen hautausmaalla Vantaalla järjestetään lähes viikoittain yksinäisten hautajaisia. Joskus paikalla on muutamia omaisia, mutta useimmiten vainajan muistoa kunnioittavat ainoastaan Odd Fellow Veljeskunnan vapaaehtoiset saattajat.

  Toiminta alkoi kolmisen vuotta sitten, kun yksi järjestön jäsenistä kuuli yksinäisten hautajaisista ja otti asian puheeksi järjestössä ja seurakunnassa. Nykyään saattajatoiminnassa on mukana noin 50 miestä ja naista. Miksi Odd Fellow Veljeskunta hautaa unohdetut? Honkanummella yksinäisen hautajaisissa kävi Ari Tuhkanen:

 • Akut kehittyvät vauhdilla. Se on pitkälti autoteollisuuden ansiota, mutta kehitys vaikuttaa myös kotitalouksien energiantuotantoon. Esimerkiksi siten, että pientalossa aurinkopaneeleilla päivällä tuotettu sähkö varastoidaankin akkuihin muutamiksi tunneiksi ja käyttetään illalla. Helenin mukaan näillä niin sanotuilla sähkövarastoilla pystytään nostamaan paneelien käyttöaste yli 90 prosenttiin. Mitä hyötyä sähkövaraston hankkimisesta on ihan käytännössä? Ja onko siinä taloudellisesti mitään järkeä? Ari Tuhkanen kävi Itä-Helsingissä Herttoniemenrannassa sijaitsevassa paritalossa, johon asennettiin sähkövarasto kuukausi sitten.

 • Lisätty todellisuus, eli tietokoneella luotu keinotekoinen näkymä, joka on yhteydessä todelliseen ympäristöön, yleistyy kokoajan. Lisätty todellisuus kiinnostaa erityisesti markkinavoimia, mutta myös taiteen tekijät ottavat tätä uutta teknologiaa nopeasti haltuunsa, sillä se mahdollistaa teoksia periaatteessa minne vaan sekä interaktiivisuuden. Yksi näistä taiteilijoista on Vappu Rossi, jonka teos Swan on Tähtitorninvuorella huhtikuun 27:n päivään saakka. Toimittaja Justus Laitinen lähti tutustumaan teokseen taitelijan itsensä kanssa.

 • 38-vuotias Meeri Kuikka pyörittää melkoista rumbaa yhdessä miehensä Mikon kanssa.
  4 lasta, päivätyö ja opiskelu työn ohessa on ollut Meerin arkea jo vuosien ajan.

  Tällä hetkellä Meeri pystyy keskittymään gradun kirjoittamiseen hieman helpommin. Hän on opintovapaalla vapaaehtoistyön koordinaatin työstään.

  Toimittaja Olli-Pekka Kursi tapasi Meeri Kuikan Malmin kirjastossa.

 • Jukka Lindströmin juontama Noin viikon uutiset ehti nelivuotisen olemassaolonsa aikana nousta maamme suosituimpien viihdeohjelmien joukkoon.
  Viihteellinen ajankohtaissatiiriohjelma voitti Kultaisen Venlan vuosina 2016 ja 2017. Viime vuosi jäi ohjelman viimeiseksi, kun juontaja Jukka Lindström muutti ulkomaille.
  Tiimi ei kuitenkaan levännyt kauaa tyhjän päällä. Kahden viikon päästä eli 5.4. nähdään ensimmäinen jakso Noin viikon studio -nimisestä ohjelmasta, joka jatkaa siitä mihin Noin viikon uutiset jäi.
  Juontajakaksikkona nähdään koomikot Anders Helenius ja Eeva Vekki.
  Vesa Marttinen lähti selvittämään, millainen ihminen on suurelle yleisölle melko tuntematon Eeva Vekki.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä pääsee ihastelemaan tästä viikosta eteenpäin vanhoja neuvostoajan leikkikaluja. "Miška ja minä - Leikkikaluaarteita itänaapurista" -näyttelyn suunnittelijan sekä museojohtaja Johanna Rassin kanssa Muksista eli Tseburashkaa lähti etsimään aamureportteri Vera Zotow.

 • Valtakunnallista Kellojen päivää vietetään ensimmäistä kertaa lauantaina 29.3. Se, että siirrämme kelloja tarkoittaa sitä, että manipuloimme aikaa, mutta mitä aika oikeastaan on? Aamureportteri Vera Zotow sai aamukahviseurakseen Kelloseppäliiton puheenjohtaja Joona Vuorenpään.

 • Huippukokki Henri Alen oli vieraana Ylen aikaisen aamussa ja hän sanoi, että lähi kuukausina Helsingin keskustaan on tulossa noin 1500 asiakaspaikkaa lisää. Kun kysyimme häneltä, tarkoittaako tämä sitä, että lama on ravintooiden osalta ohi, hän totesi, että ei, vaan se tarkoittaa sitä, että keskustan ravintoloiden pudotuspelit alkavat nyt. Aamureportteri Vera Zotow kysyi asiaa kahdelta Helsingin ravintola-alan osaajalta.

 • Tuovi Nöjdillä on monen vuosikymmenen kokemus palstaviljelystä. Ylen aikaisen aamureportteri ja laiska rikkaruohojenkitkijä Vera Zotow pääsi oppiin Tuovi Nöjdin palstalle Kumpulan Siirtolapuutarhaan.

 • Sosiaalialan ammattilaiset havaitsevat yhteiskunnan epäkohdat ensimmäisenä työssään. Työntekijöitä kannustetaan erityisesti sosiaalityön päivänä käymään keskustelua työpaikoilla ja julkisuudessa siitä, kuinka sosiaalialan työllä voidaan ratkaista ja lievittää yhteiskunnallisia ongelmia. Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotow vietti kansainvälistä sosiaalityön päivää Vanhan Viertotien asumisyksikössä sosiaaliohjaaja Mirka Hailin kanssa 18.3.

 • Ylen aikaisen aamun Riikka Porttilaa ja Vera Zotowia kävi piristämässä 13.3.2014 iki-ihana Maarit Hurmerinta.

 • Viime syksyllä lopettaneiden Kotijääteloautojen jalanjäljissä kaduille rullaavat nyt täysin suomalaisomistuksessa olevat Jätskiautot uudella ilmeellä, uudella valikoimalla ja tietenkin uudella melodialla.

 • Miksi pohjoismaalaiset puhuvat yhä useammin keskenään englantia, kun yhteisiä kieliäkin varmasti olisi? Pohjoismaaalaisen kulttuuripisteen kielikahvilassa pääsee herättelemään vanhaa kielitaitoa taikka sitten opettelemaan uutta. Aamureportteri Vera Zotow kävi haastattelemassa kielikahvilan järjestäjiä.

 • Arabian peruskoulussa joustetaan perusopetuksessa JOPO-toimintamallin avulla. Aamureportteri Vera Zotow tapasi Arabian JOPO-luokkien opettajia ja oppilaita.

 • Lasten asiantuntijaryhmässä vantaalaiset lapset otetaan mukaan päätöksentekoon. Vantaan Jokivarren koululla asiantuntijasisaruksia Ellaa ja Almaa sekä Projektipäällikkö Pia Tasankoa haastatteli aamureportterimme Vera Zotow.

 • Kaupungin graffiti- ja katutaideseinille tuntuu olevan tunkua. Nyt helsinkiläiset ovat saaneet uuden liikuteltavan maalausalustan, jota voi seurata GPS-paikannuksen avulla. Uutta katutaidevaunua Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotowille esitteli Nuorisoasiainkeskuksen katutaidetoimisto Supaflyn vastaava tuottaja Antti Salminen.

 • Tammikuun lopun pakkasaamuna kahdeksassa pääkaupunkiseudun yläkoulussa seiskaluokkalaiset söivät aamupalan yhdessä vanhempiensa kanssa.
  Kyseessä oli Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tempaus "Päivän tärkein ateria". Sen tavoitteena oli luoda hyviä hetkiä vanhempien ja lasten yhdessä oloon ja ehkä vielä enemmän saada heissä aikaan oivallus yhteisen ajan tärkeydestä. Pitäjänmäen peruskoulun aamupalalla olijoita tapasi Ari Tuhkanen.

Lyssna också