Yles morgon-tv

to 21.11.2013

  • 55 min
  • utgått

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajiana Kirsi Heikel & Juha Hietanen.

- Miten somalit viihtyvät Suomessa?

Tänään julkistetussa tutkimuksessa selvitettiin millaista on asua somalina pääkaupunkiseudulla. Vastaavanlaiset raportit on tekeillä myös Amsterdamista, Kööpenhaminasta, Leicesteristä, Lontoosta, Malmöstä sekä Oslosta. Somalis in Helsinki on sarjan ensimmäinen raportti. Somalien tilanteesta Aamu-tv:ssä keskustelivat Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja kokoontumisasioiden neuvottelukunnan puheenjohtaja Matias Turkkila ja radiopersoonana tunnettu Mohamed Abdirahim Hussein.

- Vinkkejä sähkökatkoista selviämiseen.

Sunnuntainen Eino-myrsky muistutti taas sen, miten riippuvaisia olemme sähköstä. Riippuvuus edellyttää varautumista, mutta millaista? Aamu-tv:ssä siitä keskusteltiin Huoltovarmuuskeskuksen Matti Jauhiaisen kanssa. Lisäksi kuultiin myös miten elämä sujui Savonlinnan seudulla, kun lähes puolet viikosta meni ilman sähköjä eläessä.

- Pakkoavioliittojen yleisyys.

Yle Uutiset kertoi, että länsisuomalaisessa koulussa on tullut ilmi tapaus, jossa maahanmuuttajataustaisten perheiden tyttöjä on naitettu ulkomaille. Miten yleisiä tällaiset tapaukset ovat meillä ja muualla, Siitä Aamu-tv:ssä keskustelivat pääsihteeri Päivi Mattila Ihmisoikeusliitosta ja johtaja Natalie Gerbert, Monika Voimavarakeskuksesta.

- KOM-teatterin Lauri Maijala: "Teineille pitäisi pystyä näyttämään myös seksiä ja väkivaltaa" .

KOM-teatterissa on edessä sukupolvenvaihto ensi kesänä: taiteellisena johtajana aloittaa alle kolmekymppinen Lauri Maijala. Aamu:tvssä Maijala kertoi näkemyksiään teatterin tulevaisuudesta ja siitä, miten teatteri voisi paremmin houkutella nuoria yleisöjä.

- Aamun kirja: Hannu Raittilan Terminaali.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Yles morgon-tv

Yle TV1

Yles morgon-tv är ett aktualitetsprogram som tar upp dagens samtalsämnen och presenterar intressanta personer. Morgon-tv direktsänds i Arenan, och då ingår nyheter, väder och sport i sändningen. På den här sidan hittar ni dessutom en timmes sammandrag av avsnitten, samt under Klipp diskussionerna som egna videosnuttar.

Titta också