Nyhetsvideor

sö 11.8.2013

  • 1 min
  • tillsvidare

Länsiafrikkalaisessa Malissa järjestetään tänään sunnuntaina presidentinvaalien toinen kierros. Vastakkain ovat entinen pääministeri Ibrahim Boubacar Keita ja entinen valtiovarainministeri Soumaila Cisse. Keita keräsi vaalin ensimmäisellä kierroksella 40 prosenttia äänistä.

Vaalin ensimmäisellä kierroksella ennätykselliset 49 prosenttia liki seitsemästä miljoonasta rekisteröityneestä äänestäjästä antoi äänensä. Ensimmäisellä kierroksella ehdokkaita oli 27. Noin viidenneksen äänistä kerännyt Cisse väittää vaalivilpin olleen yleistä. Malin perustuslakituomioistuin hylkäsi syytökset. Myös EU-tarkkailijat kiittelivät vaalin sujuneen hienosti.

Tänään 21 000 äänestyspaikkaa avaa jälleen ovensa. Vaalista riippuu myös miljardien avustuseurojen kohtalo. Kansainväliset lahjoittajat ovat luvanneet Malille mahdollisesti jopa kolme miljardia euroa jälleenrakennukseen.

68-vuotiaalla Keitalla on maan maltillisten muslimijohtajien tuki. Myös suurin osa ensikierroksella tappion kokeneista ehdokkaista tukee nyt Keitaa. Cisse puolestaan on ollut Keitaa kriittisempi viime vuoden sotilasvallankaappauksen johtajia kohtaan. Vallankaappauksessa syrjäytettiin presidentti Amadou Toumani Toure.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga avsnitt tillgängliga just nu

Inga kommande avsnitt

Klipp

Nyhetsvideor

Titta också