Yles morgon-tv

on 31.7.2013

  • 55 min
  • utgått

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Marja Sannikka ja Heta-Leena Sierilä.

- Tietovuotaja Bradley Manning - sankari vai petturi?

Salaisia asiakirjoja vuotanut yhdysvaltalaissotilas Bradley Manning tuomittiin syylliseksi suurimpaan osaan häntä vastaan nostetuista syytteistä, mutta ei pahimpaan eli vihollisen auttamiseen. Suomalaisiantuntijoiden mukaan tuomio tuskin ehkäisee uusia tietovuotoja. Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak pohtivat tuomion laajempaa merkitystä.

- Suomen vaarallisimmat eläimet.

Suurpedot ovat tilastojen valossa äärimmäisen pieni uhka ihmiselle. Tilastokeskuksen (1998-2011)mukaan karhu on aiheuttanut ihmisen kuoleman kerran 15 vuotta sitten. Susi on tappanut ihmisiä viimeksi 1800-luvulla ihmisiä. Mitkä eläimet aiheuttavat Suomessa kuolemia ja mitkä levittävät eniten tauteja? Aiheesta keskustellaan Aamu-tv:ssä petotutkija Katja Holmalan ja erikoistutkija Katri Jalavan kanssa.

- Kävellen 3000 kilometriä.

Kävely kuulostaa ehkä arkipäiväiseltä, mutta toisille se on rakas harrastus. Aamu-tv:ssä vieraana oli Mirja Kärnä, joka aikoo kävellä Suomesta Espanjaan. Matkaa kertyy huimat 3000 kilometria. Soitimme myös Kimmo Ylöselle, joka tällä hetkellä tarpoo Suomen läpi.

- Marimekon kangas muistuttaa satukirjan kuvitusta.

Toukokuussa paljastui, että Marimekon pitkäaikainen suunnittelija Kristina Isola oli kopioinut Metsänväki-kuosinsa lähes suoraan ukrainalaiselta taiteilijalta.
Nyt yksi Marimekon uusista kuoseista herättää netissä huomiota: Teresa Moorhousen suunnittelema Isoisän puutarha -kuosissa on selviä yhtäläisyyksiä brittiläisen lastenkirjailijan ja kuvittajan Pat Hutchinsin kuvituksiin.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Yles morgon-tv

Yle TV1

Yles morgon-tv är ett aktualitetsprogram som tar upp dagens samtalsämnen och presenterar intressanta personer. Morgon-tv direktsänds i Arenan, och då ingår nyheter, väder och sport i sändningen. På den här sidan hittar ni dessutom en timmes sammandrag av avsnitten, samt under Klipp diskussionerna som egna videosnuttar.

Titta också