Yles morgon-tv

on 20.3.2013

  • 1 t 5 min
  • utgått

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena.

Konsultit valtasivat virkamiesten hommat
Valtion virkamiehiä on karsittu 20 viime vuoden aikana laajalla haravalla, tilalle on saatu konsultteja. Tietokirjailijat Hanna Kuusela ja Matti Ylönen
väittävät, että valtiosta on tullut tehoton kone, joka haaskaa rahansa konsulteille.

Lauri Lyly: Palkkasopuun tarvittaisiin ihme
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly arvioi, että työmarkkinajärjestöt ovat kaukana yhteisymmärryksestä palkkasovun rakentamisessa. Eniten hiertää näkemys eläkemaksuista.

Politiikan tutkija: Hallitusohjelma pelkkää paperia
Hallituksen kehysriiheen kasautuvat valtavat paineet. Hallitus on lykännyt kaikki loppukautensa tärkeät päätökset torstain riiheen. Politiikan tutkija Ville Pernaa ennakoi, että hallitus remontoi hyvinvointivaltion tukiviidakkoa ja arvioi, että hiellä ja tuskalla kasattu hallitusohjelma saattaa jäädä vain irti arjesta oleviksi sanoiksi paperille.

Lasten omat sadut paljastavat luonteen ja kasvattavat itsetuntoa
Sadutuksella eli kannustamalla lapsia kertomaan itse sepittämiään satuja voi auttaa lapsia ongelmissa ja oppia ymmärtämään lasten ajatuksenjuoksua entistä paremmin. Vieraana tutkija, yksi sadutuksen äideistä, Liisa Karlsson ja kirjailija, käsikirjoittaja Silja Sillanpää.

Muotisuunnittelija Muurimäki neuvoo: Pue keväällä röyhelöitä tai mustavalkeaa
Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki on tehnyt töitä mm. Armanille ja Dolce&Gabbanalle. Nyt hän on palannut kymmenen vuoden maailman kiertämisen jälkeen taas Suomeen. Muurimäki kertoo, mikä tänä keväänä on muotia.

Aamutohtori: Aurinko vanhentaa silmiä kuten ihoa
Silmätautien erikoislääkäri Esko Järvinen sanoo, ettei aurinkolaseilla välttämättä ole vaikutusta silmien terveyteen. Järvinen kertoo, mitä on näkövammaisuus nykyaikana ja miten silmiä voi hoitaa.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Yles morgon-tv

Yle TV1

Yles morgon-tv är ett aktualitetsprogram som tar upp dagens samtalsämnen och presenterar intressanta personer. Morgon-tv direktsänds i Arenan, och då ingår nyheter, väder och sport i sändningen. På den här sidan hittar ni dessutom en timmes sammandrag av avsnitten, samt under Klipp diskussionerna som egna videosnuttar.

Titta också