Yle Nyheter Huvudstadsregionen

Yle Vega Huvudstadsregionen

Avsnitt

 • Mae Cedercreutz-Pesonen, Andreas Koivisto och Erica Kekäläinen intervjuas av Mathias Gustafsson.
  Det är tredje gången i rad som det ordnas Lunch på svenska i Vanda stadshus.

 • Kyrkslättkonstnären Raija Sundström har råkat ut för en taveltjuv i Porkalasalen.
  Hennes konstverk Let In försvann plötsligt från utställningen.

  Reporter Mathias Gustafsson.

 • På torsdag invigs en bro som elever från Vindängens skola i Hagalund själva har byggt. Den ska gå över en bäck helt nära skolan. Carina Bruun träffade Tommi Kylliäinen, Frida Snabb och Dean Wistuba, alla 10 år gamla.

 • Invånarna har varit måna om är att få mera service och att bevara de öppna parkområdena som finns på Forsby sjukhusområde. Carina Bruun pratar med Kottbyborna Susanna Gulin och Bert Bjarland som både är oroliga över att parken försvinner.

 • I Sveps ungdomsverkstad hjälper man unga att hitta en arbetsplats eller studieplats. Verksamhetsledare för Sveps, Tarre Ahlfors, intervjuas av Yle Huvudstadsregionen.

  Reporter: Carina Bruun

 • Sexuella trakasserier av unga på nätet har nått sin kulmen, men vuxna har ännu mycket att lära sig.

  I poddreportaget om sexuella trakasserier mot unga på nätet berättar bland annat 15-åriga Rebecka Forsberg om sina nästan 400 000 följare på Instagram. De elaka kommentarer hon får rinner av som om hon var teflon, det är vardag i många ungas värld.

  Ändå säger Rebecka att det inte är någon idé för föräldrar att förbjuda sina barn att vara på nätet, istället borde vuxna lägga sin tid på att lära barn rätt och fel.

  Reporter Catariina Salo.

Klipp

Lyssna också