Veckans snackisar, gäster, trender och reportage. Om allt mellan arga fåglar och familjens pengar.

Avsnitt

 • Vårmässan i mässcentrum, första dagen. Hör Alexander Brink berätta om en flytande pontonbastu med motor... Hör också om vad folk vill ha då de skaffar en ny stuga. På bilden Joni Koskelo.
  Redaktör Ulrica Fagerström.

 • På Själö norr om Nagu finns sen femtio år tillbaka ett forskningsinstitut tillhörande Åbo universitet.
  Torsdagen den 16.7.15 håller institutet öppet hus och då har man möjlighet att bekanta sig med utrymmen som annars är stängda för allmänheten.
  Vi gjorde ett besök på förhand.
  Reporter Ulrica Fagerström.

  Kolla också in fotona på http://svenska.yle.fi/artikel/2015/07/15/forskningen-pa-sjalo

 • Patient och hans bröder flydde undan krig, våldsamheter och en mörk framtid i sitt hemland Kongo. Nu har de bott ett år i Finland och har sakta men säkert börjat skapa sig ett nytt liv med nya utmaningar och drömmar. Vi hör också familjearbetare Maria Cedergren som tycker att Finland gott kunde välkomna fler flyktingar. Reporter: Lucas Dahlström.

 • Här kan du höra en intervju med Gellin:

 • Anna Dönsberg och Eva Frantz diskuterar Naomi Kleins bok This Changes Everything.

 • Före detta Nokiaanställld talar ut.

 • Att kunna sova bra är en gudabenådad gåva som man inser först när man får sömnproblem. Radiohuset träffar psykiatriska sjukskötare och psykoterapeut Monica Halinen, verksamhetsledare vid psykosociala föreningen Sympati. Monica ordnar bland annat sömnskola för vuxna.

 • Hur orkar man engagera sig i mijön år efter år? Stefan Skog har gjort det i 20 år och har svaret. OP-Pohjola introduserar i höst betalkort som man kan betala små summor med utan pinkod, Mikko Hyttiö berättar hur det fungerar och varför det är säkrare än att hela tiden uppge pinkod. Hur är isläget i Österbottens älvar? Är översvämningar att vänta i vår? Och nu är det bevisat män distraheras i sitt arbete när en kvinna tittar på. I kristinestad bor det lyckligaste kvinnorna i Finland och kolumnisten Johnny Sjöblom berättar om livet i Tyskland.

 • Biblioteken i Raseborg och Hangö vill satsa på mera kultur och interaktivitet. Med hjälp av kulturfondspengar kommer Ekenäskonstnären Maria Sundell att tillbringa våren på bibliotek för att tillsammans med barn och blivande föräldrar skapa konst och finnas till hands som sällskap.

 • Marie Lindfors-Airas har en mamma som insjuknat i demens. Mamman bor i Helsingfors, dottern i Sjundeå. Viljan att bo hemma är stor och de anhöriga hjälper gärna till. Men vad göra när väggen kommer emot? Och hur värna om de äldres integritet? Radiohuset startar en serie om äldreomsorg.

Inga kommande avsnitt

Klipp

Lyssna också