Pop-Talk

Albert Järvinen kommunikoi kuudella kielellä

 • 34 min
 • utgått

Pop-Talkin vieraana ovat John Fagerholm ja Jarkko Riihimaa, jotka ovat kirjoittaneet elämänkertakirjan Albert Järvisestä. Hurriganes-kitaristin laskuista ja nousuista ottavat selvän Jukka Haarma ja Heikki Hilamaa.

Sändningar

 • må 4.10.2010 9.04 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Poptalk-vieraana on muusikko-tuottaja Riku Mattila, joka aloittaa vuoden 2011 alusta maineikkaan Johanna-yhtiön taiteellisena johtajana.
  Onko taiteelliselle kunnianhimolle sijaa monikansallisessa bisnesympäristössä, jonne Love records -perintö on siirtynyt? Kannattaako musiikkibisneksen tulevaisuutta etsiä musiikin ytimestä, lauluista vaihtuvien digitaalisten formaattien sijaan?

 • Mitä musiikkiteollisuutta ravisteleva digimurros on oikeasti muuttanut?
  Miltä musiikin kuluttamisen ja tuottamisen mullistukset näyttävät osana pitempää historiallista jatkumoa? Poptalk-vieraana Jari Muikku Digital Media Finlandista.

 • Pop-Talkin vieraana on juuri 50-vuotta täyttänyt tuotantopäällikkö Ilkka Vainio. Hän on tuottanut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana noin 200 kulta- ja platinalevyä, muun muassa Kari Tapiolle, Paula Koivuniemelle ja Matti Nykäselle. Ilkan oman uran lisäksi jutustelu sivuaa Juha ?Watt? Vainiota, sillä hänen kuolemasta on tullut kuluneeksi 20 vuotta.
  Ilkka Vainion lisäksi äänessä ovat Pop-Talkin vakiojäsenet Jukka Haarma, Pekka Laine ja Heikki Hilamaa.

 • PopTalkin vieraana on laulaja-lauluntekijä Esa Eloranta. Eloranta on tehnyt pitkän päivätyön musiikkityöläisenä Garbo-yhtyeen kanssa ja yksin sooloartistina. Pop-Talkin vakiojäsenet Jukka Haarma ja Heikki Hilamaa käyvät läpi miehen uran nuoresta Hurriganes fanista iskelmänikkariksi.

 • Markus Keränen on tutkinut nuorten median käyttöä ja musiikkiteollisuuden muutoksia. Hän oikoo yleisempiä harhaluuloja ja kertoo uudenlaisen kulttuurin ilmenemismuodosta. Pekka Laine ja Jukka Haarma johtavat Pop-Talkin puhetta.

 • Pop-Talkissa on vieraana musiikkitoimittaja Mikko Aaltonen. Aaltonen on koonnut suomalaisen rockabillyn historian yksiin kansiin. Levylaatikko on alan ensimmäinen äänihistoriikki. Poptalkin Pekka Laine, Jukka Haarma ja Heikki Hilamaa ottivat selvää viriilistä alakulttuurista.

 • Poptalk tutustuu tällä kertaa suomalaisen musiikkibisneksen ainakin pääkaupungissa yleensä vähälle huomiolle jäävään osaan, tanssimusiikkiin. Miten menee lavoilla ja tanssiravintoloilla, vieläkö riittää töitä uusille tanssiyhtyeille? Entä vieläkö ravintola-dj on stara?
  Jukka Haarman, Pekka Laineen ja Kimmo Sahramäen vieraana on alan asiantuntija Pentti Teräväinen.

 • Viimeisten vuosien aikana suomalainen jazz on astunut viriiliin kehitysvaiheeseen.
  Nuoremman polven soittajat niittävät kiitosta kansainvälisesti, ja improvisoidulle rytmimusiikille on siunaantunut myös uutta yleisöä. Saksofonisti Timo Lassy kuuluu 2000-luvun jazzboomin tärkeisiin soittajiin.
  Lassy on ollut sekä suositun Five Corners Quintetin jäsenenä että solistina tuomassa tuoretta energiaa suomijazziin ryppyotsaisuuden rinnalle.

 • Äänitteiden vähittäiskauppa on muutaman vuoden ajan kieppunut armottomassa ristiaallokossa. Marketeissa ja tavarataloissa musiikkikauppa sukeltaa äänitealan yleisen ahdingon tahtiin. Samaan aikaan valtavirtahittejä huomattavasti laajemmalla valikoimalla operoivat erikoisliikkeet pärjäävät hyvinkin kohtuullisesti. Musiikki ja media -tapahtumassa
  kolmantena perättäisenä vuonna vuoden levykaupaksi valitun levykauppa ÄX:n myymälävastaava Petri Pirtilä pohdiskelee POPTALK-istunnossa, mistä menestyvä nykyaikainen levykauppa on tehty.

 • Mun koti ei oo täällä nosti laulaja-lauluntekijä Chisun hittiartistiksi. Mutta välttämättä hitinkaltainen musa ei ollut sitä, mitä Chisu halusi tehdä. Eikä uusi levy enää samalta kuulostakaan. Mistä Chisun musiikillinen maailma koostuu, sitä selvittelevät Jukka Haarma, Kimmo Sahramäki ja Pekka Laine.

 • Pian jo puolen vuosisadan ajan on maan suosituin nuortenlehti ollut Suosikki. Lehti leimautui vuosikausiksi pitkäaikaisen päätoimittajansa Jyrki Hämäläisen näköiseksi. Poptalk ottaa selvää, miten instituutio aikoo pärjätä uusien kilpailijoiden, lähinnä netin puristuksessa ja mikä on musiikin merkitys lehdelle. Jukka Haarman, Pekka Laineen ja Kimmo Sahramäen vieraana on Suosikin päätoimittaja Ville Kormilainen.

 • Poptalkissa isot miehet puhuvat lastenmusiikista. Kannattaako lastenmusiikin laatuun satsata? Tehdäänkö sitä itse asiassa lasten vanhemmille? Vieraana on mainostoimistojohtaja ja suuri musiikin ystävä Alex Nieminen, joka pari vuotta sitten lähti mukaan kehittämään parempaa lastenmusiikkia Ipanapa-nimellä. Isäntinä Jukka Haarma, Pekka Laine ja Kimmo Sahramäki, jotka ihmettelevät ainakin Niemisen bisnesvainua, vai olisiko lastenmusainnostukseen jokin muu syy?

Inga kommande avsnitt

Lyssna också