Arenan
 • TV
 • Radio
 • Tv - Mest sedda

 • Nyaste
 • Mest sedda
 • Sista chansen
 • A-Ö
 • 7990 program

  Uusi päivä (S)

  En ny dag (T). Del 401: Mammas smärta. Aino står inte ut med barnens bråk utan fortsätter att spela. Mirja lindrar sorgen över separationen i sällskap av Lauri. Osku blir fri från arresten men halkar bort från den smala vägen.

  Uusi päivä (S)

  En ny dag (T). Del 400: Förändringsmotstånd. Jaana ger Otso ett förslag som gör honom skräckslagen. Ainos ångest över barnens drickande ger henne symtom. Mirja läker sin hjärtesorg. Roni oroar sig över Anni.

  Uusi päivä (S)

  En ny dag (T). Del 402: Hålla masken. Jimi börjar gräva i det förflutna. Tomi ordnar en dubbelträff. Asko och Elina försöker rädda Aino. Alternativen sinar för Tero.

  Berättelser från Mumindalen (T)

  Del 28/101: De försvunna barnen. Mumintrollet och Snorkfröken vaknar i trädet och märker att teatern har drivit i väg. My och Snusmumriken går till parken och sätter fart på all världens förbudstavlor.

  Uusi päivä (S)

  En ny dag (T). Del 403: Dags för farväl. Otso ordnar saker inför ett nytt liv. Tero får dåliga nyheter och lite senare ett oväntat erbjudande. Tuija studerar poesi och får en förbluffande idé.

  Kommissarie Lewis (12)

  3/4. Psykologiska hinder. Den experimentella forskningen kring en ny depressionsmedicin slutar tragiskt med en ung kvinnas död. Förföljs forskningen av otur eller en grym mördare? Lewis har också privata sorger. (R)

  Docventures

  Tillbaka till Homs. Kvällens dokumentär är Tillbaka till Homs, som spelades in under tre år mitt under inbördeskriget i Syrien. Riku och Tunna samtalar med kvällens gäster om temat revolution. Delta: yle.fi/docventures.

  Uusi päivä (S)

  En ny dag (T). Del 399: För samma mål. Otso får Tero att krypa till korset. Veeti har organiserat ett uttryck för vi-andan och Hiltunen blir rasande. Niklas blir en levande torso.

  Skrattbalans

  Nu är det kokta fläsket stekt när komikerna möter teknologer som odlar en speciell slags insiderhumor. På campuset i Otnäs har deltagarna två dagar på sig att djupdyka in i kärnan av spex och dåliga vitsar.

  Berättelser från Mumindalen (T)

  Del 29/101: Tillsammans igen. Att göra teater är spännande! Lejonet kommer inte upp på scenen i tid, Sniff fastnar i vaggan och polisen rusar fram för att arrestera folk mitt under föreställningen.

  Donna Leon

  Donna Leon: Looks are deceiving (12). Kommissarie Brunetti hittar för en gångs skull stimulerande sällskap att samtala med på svärfaderns supé. Något senare möter han samma person i samband med en mordutredning. Genom ödets nyck eller har han bara otur?

  • · Yle Teema
  • Längd: 88 min
  • Serie 1 avsnitt »

  Nyhetsläckan

  Baba vikarieras av Piia Pasanen. Gäster är Salkkarit-skådespelarna Maija-Liisa Peuhu (Ulla Taalasmaa) och Esko Kovero (Ismo Laitela).

  Den vida naturen: Öar i havets famn

  2/5. Den karibiska skärgården. Man räknar att det finns över 7 000 öar i den karibiska skärgården. Sanden på Trinidads stränder är äggläggningsområde för sköldpaddorna och öarnas många blommor lockar till sig kolibrier.

  • · Yle TV1
  • Längd: 52 min
  • Serie 2 avsnitt »

  We Want More

  Seriestart. Återkomsten av 5 band. "Neon 2" som skivbolaget gav varumärket tonårsduo är tillbaka som ett band. Jussis självdestruktivitet förde med sig dystra vindar över slutet. Kan bandet hantera sitt förflutna?

  Docventures

  Docventures: efterdiskussion. Docventures förevisar: i Docventuresgrottan tragglar man om kvällens tema tillsammans med gästerna. Ta del i diskussionen på yle.fi/docventures

  Oktonauterna (T)

  Oktonauterna och slamkryparna. I mangroveskogen är det översvämning och därför måste man hitta ett nytt hem för tre slamkrypare.

  Gran Hotel (12)

  3/42. Kommissarie Ayala drar igång en mordutredning. Julio spårar ägaren till metalknappen och får en besvärlig sits. Teresa griper chansen att ge och få samtidigt. Varför är Diego så nervös?

  Historia: Lunch i skyn

  På fotografiet sitter 11 byggarbetare på en järnbalk i en skyskrapa och äter sin matsäck i New York år 1932. Vilka var de? Dokumentären reder ut bakgrunderna till den legendariska bilden. (Men at Lunch, Irland 2012)

  • · Yle TV1
  • Längd: 56 min

  Lilla Tvåan

  Jaakko skjutsar tv-tittaren i en buss ända från Afrika upp i rymden. Vi tittar på Vad i all världen?, Jepu Barr, Gissa hur mycket jag tycker om dig, Klotspelet, Samsam och på Tinga Tinga.

  Peltsis Lappland

  Peltsi styr kosan till byn Lokka, för där har lokala fiskare utlovat fångstgaranti. Den konstgjorda sjön har även sin mörka sida, men livet lyser upp på vägen till sjön Luirojärvi och när han toppstiger fjället Sokosti.

  Tillbaka till Aidensfield (7)

  Gömstället. En försnillare som är jagad av en gangsterboss får en tillflyktsort i polishuset i Aidensfield och försätter samtidigt byns invånare i fara.

  Fjärrlinjen

  Fjärrlinjen: Har Irak förlorats? (16). USA drog sig ur Irak för mindre än tre år sedan; operationen i landet räckte över tio år och kostade biljoner dollar. Iraks kris djupnar när de extremislamistiska styrkorna växer sig starkare. Varför gick det så här?

  Systrarna på fältlasarettet (16)

  SERIESTART (Crimson Field) 1/6. En grupp frivilliga vårdbiträden anländer till Frankrike, var och en med egna skäl och olika förväntningar. Den krassa vardagen på fältsjukhuset väcker dem ur sina rosiga drömmar. P: BBC.